Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Fotosidan - fotoresor utomlands?

Produkter
(logga in för att koppla)

Fotosidan - fotoresor utomlands?

  • Ja

    Röster: 270 61.6%
  • Nej

    Röster: 102 23.3%
  • Vet inte

    Röster: 66 15.1%

  • Totala väljare
    438
Hej

Helt rätt om tiden, ta bara hornborga, åkte två på natten, bästa bilderna kring 0500 på morgonen, vid luch vad det kört med fotandet.

Roine
 
Efter att ha läst inläggen tror jag att det finns två inriktiningar.
1. Det skulle vara kul att se vem som finns bakom namnet, utbyta lite erfarenheter och gärna då i samband med någon fotoaktivitet. Mao skapa kontakter. Resmålet bör då inte ligga så långt bort att många inte kan vara med (=inte så dyrt =tar inte så lång tid).
2. Att arangera en drömfotoresa, där huvudsyftet är att den verkligen blir av och dessutom tillsammans med likasinnade. (=det får kosta = tar åtminstonde någon vecka av semestern) De som känner sig manade kanske inte blir så många men det är ju inte heller ett självändamål.

Efter vad jag förstår är tanken att detta skall vara lite mer av "drömresan". För min del blir det nog med ovanstående resonemang troligen inte aktuellt.
 
Varför åka över "pölen" när vi har fantastiska landskap i Skandinavien och norra Europa där dessutom priset kan hållas nere ordentligt (hyra minibuss, vandrarhem och matlag).
 
Jag citerar min utgångsfråga:

"Redaktionen funderar på hur stort intresset är att fotosidan arrangerar fotoresor till olika resmål (främst då utomlands ex Island, Canada, Lofoten mm, men kanske även i Sverige). "
 
Låter helt klart som en super ide´... Oavsett vart man hamnar så blir det en "ren" fotografisk resa med ressällskap som delar ens intresse.... Har allt för ofta åkt iväg med vänner som inte helt förstår varför man skall stiga upp tidigt som f*n för att fotografera en tom bro... :)
 
Jo, Amerika är kanske att ta i.. men det vore kul! Sverige är fantastiskt på många sätt och vis. Faktum är att det är nästan viktigare att känna till den egna kulturen och den egna miljön.

Men tyvärr blir man "hemmablind" ibland. (I allafall jag). Att då få komma hemifrån och upptäcka nya saker på nya platser kan vara mycket inspirerande och göra att man upplever sin egen hemtrakt som mer exotisk.

Buss till Norge var en bra idé! (Tänker på sketchen i radioprogrammet Hassan när en grupp homosexuella uttrycker sin stora glädje över att få åka till Narvik..) =) Kommer någon ihåg den?
 
Ja, kanske det...

Frågan är bara under hur lång tid detta ev. skulle vara. Och på vilken nivå lägger man en sådan resa för att inte blanda för mycket, men det kanske inte är ett problem i och för sig.
 
roinek skrev:
Nordnorge, trakterna Kring Bergen kan vara ett budgetalternativ.
Jag får troligtvis aldrig nog av Norge så ett billigt alternativ västerut vore inte dumt (med brasklapp för allt som förstås krockar).

Känner mig dessvärre tvungen att besserwissra och klaga på att Bergen placeras i nordnorge i citatet ovan... eller betyder kommatecknet "eller" - då tar jag genast tillbaka det jag just skrev ;-)
 
Jättefin idè!
Det skulle vara fantastisk kul att få vara med, men det beror på priset. Men oavsätt om jag blir med eller inte, så tycker jag att de som har råd ska åka.
Det är en enastående möjlighet till att se och uppleva andra länder och även Sverige.
Ni kanske kan ha flera alternativ och den resan som får flest röster kan verkliggöras.
 
Kul

En lite billagre resa runt om i sverige och norge, de hade varait kul, det är inte bara USA som har fin natur.
 
Re: Kul

Kerttu skrev:
En lite billagre resa runt om i sverige och norge, de hade varait kul, det är inte bara USA som har fin natur.

Ja vi har en fantastisk vacker natur i i de nordiska länderna, och det finns vell mycket annat fint också, det beror bara på vilka ögon som ser... :) Maj-Britt
 
Jag kanske är pessimist, men kanske skall fotosida.se fundera på om det kanske inte är en bättre idé att ordna en fotoutflykt eller två i "närområdet" först?

Jag har visserligen inga planer på att följa med (av diverse orsaker; ekonomi, tid o.s.v.), vare sig det blir i Sverige eller USAmerika, men det vore ju bra trist om allt blev pannkaka.

I vilket fall som helst så ser jag fram emot att få ta del av resultatet, oavsett hur långväga resan nu blir.

Jag är kanske pessimist som sagt, men börja försiktigt, och ta en sak i taget.
Oavsett vad ni beslutar er för så önskar jag lycka till och avundas dem som har möjlighet att deltaga!

/Micha
 
Jag är med...

när ekonomin och tiden tillåter. För tillfället betyder det att jag inte kommer långt hemifrån, både ekonomin och tiden tillåter inget annat.

Men principiellt har jag inget emot att dra iväg vart som helst med andra fotoentusiaster. Fast jag måste erkänna att jag är inte särskilt lockad av att fotografera sport. (Lätt att säga för en som aldrig provat, men heller inte är lockad av sport som sådan)
 
En bra idé tycker jag. Mina vanliga resvänner brukar alltid oja sig när jag vill stanna och ta kort. Har övat upp en teknik att ta fram kameran, välja motiv, fota och stoppa ner kameran i fart exempelvis när jag går och cyklar. Kanske inte det optimala sättet att få bra bilder på. Skulle uppskatta förstående ressällskap.
 
Först och främst håller jag med Christer i hans tidigare inlägg. Börja med att träffas och se varandra och på så sätt få en första struktur.

Sedan är det ju alltid som så att man har olika ekonomiska möjligheter och olika gott om tid.
Så det ena förtar inte det andra.
För egen del skulle det räcka gott med Sverige.
Samtidigt så skapar man nya kontakter.
 
Det här tycker jag är en riktigt härlig idé. Saknar verkligen fotoresor i sällskap med andra entusiaster både inom / utanför Sverige.

Jag har faktiskt tänkt tanken att kontakta Fotosidan om detta. Själv är jag ofta ute i skärgården och fotograferar. Tyvärr är det få förunnat att få uppleva den storslagna naturen, de fantastiska solnedgångarna och soluppgångarna eftersom man måste ha tillgång till egen båt.

Om Fotosidan är intresserad kan jag hjälpa er att arrangera fotoresor i de delar av Stockholms Skärgård som saknar reguljära båtförbindelser.

Har kontakter med rederi som har lite större båtar som utgår från Standvägskajen med plats för upp till ca 100 passagerare. Har även kontakter med guider som kan skärgården utan och innan både vad gäller djur och natur.

Just nu har arrangerar vi några båtutflykter (allmänna utan fotoinriktning) som utgår från Möja till helt underbara natur i Möjareservatet i samarbetet med Skärgårdsstiftelsen.

Vad jag inte har är duktiga fotografiska handledare som enligt mig bör finnas med på resor som det här men de kontakterna har ju ni på Fotosidan.

Tid för samtal och kunskapsinfo vad man bör tänka på, undvika, tips och goda råd inför fotograferingen finns ju under båtresan ut. Båtresan från Strandvägskajen ut till havsbandet runt Möja tar ca 2,5 - 3 timmar.

Tycker ni på redaktionen att det här låter intressant kontakta mig Ingrid 070-756 86 65 el min kollega Bisse 070-750 10 10 så kan vi diskutera vidare och göra en kalkyl utifrån antal fotograferande entusiaster som kan tänkas vara intresserade.

Bästa hälsningar
Ingrid "Plinkan" Andersson
 
Närmare i europa? Då skulle jag rösta på Gardasjön, eller strunt i det förresten, jag kommer ändå inte ha tid att kunna åka med fast kul låter det ju iaf med fotoresor. Kan rekommendera ett superbra resebolag som specialiserat sig på gruppresor förstås för med dem kanske jag skulle ha tid att kunna åka med iaf (som reseledare då;)), då slipper man ju vara helt ledig iaf..;-)
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.