Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Exif-data?

Produkter
(logga in för att koppla)
Du kan lägga till bildkommentar, men det är lätt för boven att ändra. Du har däremot alltid kvar kamerans serienummer i EXIF (borde rimligtvis vara svårt att ändra detta) så om du kamera blir stulen så kan man kanske söka på det.
 
Tack Peter för tipset. Frågan var ju i och för sig om man kan "döpa" sin kamera så att informationen lagras i bilddatan, inte om man kan lägga in bildkommentarer. Och tjuven kanske inte heller är någon hacker - uppenbarligen står det inte hur man gör i användarhandboken, hur stor är då sannolikheten att tjuven råkar ha kunskaper om förfarandet?
 
Jag vet tyvärr inte hur man gör det på en Nikon men det är säkert fler än Nikonister som läser tråden. På min Canon gör man det via EOS Utility.
 
Fast kameran är ju redan döpt med serienumret och numret står på garantibeviset men troligen även på kvittot.
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.