Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

En bra allround-glugg

Produkter
(logga in för att koppla)
Läste ett test nyss på Sigman där man även jämförde det med en Tamron 18-200mm F3.5-6.3 XR Di-II LD IF (och ett Nikkor 18-200) som kostar ca 1000kr mindre. Små skillnader men överlag dött lopp mellan Tamron och Sigman.

Kameran var en Nikon D2X som användes, ingen svensson-kamera direkt men...

Här är länken: http://www.cameralabs.com/reviews/Sigma18200mm/index.shtml

(under fliken "results" direkt under de sista bilderna finns länkar till mer testbilder. Lätt att missa dem).
 
Vad sägs om denna?

http://www.fotosidan.se/classifieds/view.htm?ID=97291

Jag blir inte klok på vilket av Sigmas det är, det ena får mycket bra betyg på dyxum, det andra mer mediokert men det går väl att fråga.

Visserligen börjar den på 28 men iom att det här är rätt ljussvaga objektiv så tror jag man använder dem mest utomhus och då duger vidvinkeln.

Jag har ett Tamron 18-250 och det man kan se på mitt, och vad jag läst mig till om andra liknande, så är det ändå rätt kraftig distortion i yttersta vidvinkel på såna här objektiv. Det verkar som om de börjar funka bra först vid 22-25 ändå.
 
Sigma får väl ofta väldigt olika åsikter om prestandan?. Antingen bi eller bu om man säger så... Tycker mig sett som så i alla fall...

Tamron verkar få lite mer "samanhållen bedöming" .. inte lika stora svängningar generellt sett...

Jag kanske inbillar mig detta.. Men så har jag lite uppfattat saken...

Och då sagt i generella ordalag...
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.