Annons

DVI eller VGA till Digitalprojektor

Produkter
(logga in för att koppla)

axesor

Medlem
Hej.

Kommer man att kunna märka någon skillnad mellan DVI eller VGA anslutning på en digitalprojektor som ska användas ihop med en bärbar dator? Är skillnaden värd de extra pengar som en bärbar dator med DVI kostar? Utrustningen blir ej stationär utan den kommer och flyttas mellan olika visningsmiljöer. Någon mätande färgkalibrering kommer ej heller att göras.

Med vänlig hälsning Axel.
 
Beror nog helt på vilken projektor du har (upplösning bla). Och även vilken typ av visningsmiljö (på kontor, där man inte mörklägger helt eller i en hemmabio miljö med helt mörklagt). Vilken typ av duk kommer du att använda, storlek på bild samt avstånd från duk till deltagare.
 
Hej Axel

Om din projektor kan ta emot 1280x720 på VGA ingången samt att din dator stödjer samma upplösning ut på VGA utgången så blir inte skillnaden markant. Längre avstånd kräver dock bättre kvalitet på kabeln, men det gör den även om du kör digitalt. Det är dock troligt att projektorn inte kan ta emot sin native upplösning (1280x720) på VGA ingången, men det borde stå i manualen eller så får du testa med en kort VGA kabel.

Om du kör digitalt så får du dubbelriktad kommunikation och då kommer du att få möjlighet att köra native upplösning på projektorn utan problem och då blir dess prestanda optimerad.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.