Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Diaduplikator fast ändå inte?

Produkter
(logga in för att koppla)

MrKarisma

Aktiv medlem
Jag vill bara ha en hållare där jag kan fästa min negativ och sedan fästa denna hållare längst fram på mitt macro-objektiv så jag kan få negativet plant och täcka precis hela sensorn... Det måste väl finnas någon enkel plastig lösning för detta eller? Har tänkt o tänkt länge o väl o testat men lyckas inte få till det nämligen..

Tacksam för svar
 
Har letat efter precis samma sak, men det verkar inte finnas något sådant på marknaden. Hoppas också på tips från någon som vet bättre.

Mvh
Leif
 
Denna

Har själv denna och den funkar bra på 50-60 mm macro/eller annat50-60 mm objektiv med mellanringar med fullformat, eller 30-35 mm macro (eller annat 30-35mm objektiv med mellanring om man kör cropkamera 1,5-1,6. Man kan öka förstoringsgraden om man vill ha detaljutsnitt genom att flytta fram diat/negativet. Det fungerar ungefär som en bälg där man kan flytta fram själva hållaren. Negativen kan man sätta direkt i hållaren eller klippa ut dem och montera i diaramar. Kolla filtergängans storlek bara så att det finns stepringar som passar till ditt objektiv!
http://www.dustinhome.se/product/5010116656/nikon-diaduplikator-es-1/
eller här:
http://www.amazon.co.uk/Nikon-Es-1-Slide-Copying-Adapter/dp/B00009R8VM

Ps såg att andra hann före!
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.