Annons

Corel Paint Shop Pro Photo IX - litteratur

Produkter
(logga in för att koppla)

motalarolf

Avslutat medlemskap
Jag skulle behöva en bra och heltäckande handbok i Paint Shop. Manualen är inte särskilt vägledande, den talar mest om HUR och sällan VARFÖR.
 
Två tips är:

Paint Shop Pro X for Photographers. Lär även finnas i en uppdaterad version för XI. Skriven av Ken McMahaon & Robin Nichols

Paint Shop Pro X - The Official Guide. Även den lär finnas i en uppdaterad version för XI. Skriven av Dave Huss & Lori J. Davis och utgiven av Corel.
 
För lite "varför" i boken också

Jag har köpt boken - Paint Shop Pro Photo XI for Photographers.
Den kallas av vissa för den bästa..
Jag är INTE överväldigad. Hade väntat mig betydligt tydligare exempel på hur man tar hand om sina digitala bilder.
Levels t.ex. nämns med några rader. Visst finns det en hel del matnyttigt men skärmdumparna är väldigt små och svåra att läsa för att se om det är några inställningar man skall prova. Boken behandlar enl. mitt tycke för mycket som kommer sent i bildbehandling om det ens har med det att göra.
Jag tänker inte helt förkasta boken för det finns bra saker att lära sig men mina förväntningar uppfylldes inte.
Försök att få möjlighet att titta i boken.
 
Känns faktiskt som om författaren glömt att prata med någon fotograf om vad som är viktigast i grundläggande bildbehandling.

Det här blev väl helt plötsligt en sågning.
Jag läste beskrivningen av Ken McMahons meriter på baksidan och kände att jag då förstod varför boken inte är optimal för oss DSLR-amatörer
 
Tack!

Tack Peranders - det är sådan här information man behöver!

Gillar särskilt din "snusbild", för att inte tala om lemurerna. Du har en härlig kreativ förmåga att skapa rubriker som ger bilderna ytterligare dimensioner! Inspirerande!
 
motalarolf skrev:
Jag skulle behöva en bra och heltäckande handbok i Paint Shop. Manualen är inte särskilt vägledande, den talar mest om HUR och sällan VARFÖR.

Svaren på VARFÖR-frågorna är desamma oavsett vilket program man har valt. Du kan läsa tips för vilket bildbehandlingsprogram som helst, och sedan använda manualen för att klura ut hur du tillämpar tipsen i just ditt program.

Bra sidor som är allmänt hållna är t.ex.
http://www.cambridgeincolour.com/
http://www.luminous-landscape.com/ (Tutorials och Understanding Series)
http://www.normankoren.com/

Det kan också vara värt besväret att besöka
http://gimp-savvy.com/BOOK/index.html
även om den är inriktad på just GIMP.

Själv redigerar jag med PhotoImpact men har haft stor glädje av sidorna jag nämner ovan och en hel del PhotoShop-sidor.
 
Re: Re: Corel Paint Shop Pro Photo IX - litteratur

BengtJohnsson skrev:
Svaren på VARFÖR-frågorna är desamma oavsett vilket program man har valt. Du kan läsa tips för vilket bildbehandlingsprogram som helst, och sedan använda manualen för att klura ut hur du ...

Helt sant och det finns litteratur som inte är knuten till ett specifikt program. Exempelvis Astrid Haugland Digital Bildbehandling. (Se http://www.adlibris.se/product.aspx?isbn=9163607700 för beskrivning). Jag har boken i en tidigare upplaga och tyckte den lärde mig mycket.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.