Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Canon 10D eller nya Nikon D70?

Produkter
(logga in för att koppla)
I det här fallet är det EOS-kameran som är tyngre (vilket ger bättre balans) och mindre plastig.
 
Här kommer min relativt värdelösa femöring i debatten. Vi har köpt in en Canon D10 på jobbet och det var en liten story i sig själv. Det tog ungefär två månader att få ett friskt exemplar efter att vi reklamerat den första kameran som hade tre döda pixlar. Det ordnade upp sig och allt frid och fröjd, men vi förlorade 2 månaders jobb på Canons besvärliga rutiner för döda pixlar. Enlig utsago från säljare skall Nikon vara mycket mindre struliga vid reklamationer. Det kan ju vara värt något när man handlar en så dyr pryl.

Annars håller jag med folket om att när man håller lite olika kameror i handen så känns D10an som en vinnare. I alla fall tills man har fotat en hel dag frihand - då önskar man att den var gjord i frigolit och linserna i plast ;)
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.