Annons

Blixtstativ m hållare för paraply?

Produkter
(logga in för att koppla)
matnyttige skrev:
Jag köpte en Sigma EF-500 DG Super II till min Canon EOS 20D och den funger bra. Köpte nyligen en till blixt (av samma märke) för att köra trådlöst mellan dem. Men det fungerar väldigt dåligt. Var femte gång fungerar det kanske. Ska prova om det går bättre med en ST-E2.

Det var ju tråkiga nyheter. Jag har funderat på hur bra en ST-E2 fungerar med Sigman så berätta gärna vad du kommer fram till.
 
Ir-Sändare - Pocket Wissard = Dåligt/Dyrt

Jag köpte radiosändare på Tradera för rätt pris.
http://www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=21534459
Jag kör Nikon D100 och helt manuella inställningar. Synctid 1/160s bländare 2,8 - 16 beroende på vad jag vill göra. Kaffebrus har en annan radiosändare som är lite dyrare men inte alls som PW vilken ju är svindyr! Jag håller på att ta fram en egen radiosändare/mottagare som kommer att kosta billigt. Här är bilder på komponenterna.
 
dude skrev:
Canon 420 genom paraply inne
http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm/501004.htm

och ute

http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm/390876.htm

En investering om du vill sätta ljus seriöst tycker jag

Har fått blixtstativet o paraplyet från Kaffebrus nu. Men det går ju inte att få fast 420EX blixten i blixtskon på stativet!!! Är för trång liksom. Var får jag tag i en extra sko att sätta emellan som Ove Lundqvist gjort. Se hans bild tidigare i denna tråd. Den m blixten riktad mot paraplyet.
 
Karin!

Det jag gjorde var att jag tog bort den lilla plåtbiten och sedan filade jag i mitten av hållaren så att kontakterna på blixten skulle gå fria. För att vara säker på att de under inga omständigheter skulle kortslutas mot skon så satte jag en bit eltejp. Blixten passar som smort och ingen risk för kortis.

Jonas
 
Hej Karin

Jag har en påsticksfot http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=123096 pga Minolta har en egen blixtfot, (se bifogad bild). Minoltas blixt har även en fot att sätta på blixten som i sin tur har en 1/4 gänga där jag skruvat på påsticksfoten som jag beställt från Cyberphoto. Men jag undrar varför du inte får dit din blixt, mycket märkligt. Jag har en blixtskoadapter som är till till en Canon och den har samma fäste som din blixt. och den glider i så snällt. Undrar om du har samma fäste som jag?

mvh/Ove
 

Bilagor

  • minoltafäste.jpg
    minoltafäste.jpg
    16.3 KB · Visningar: 483
Senast ändrad:
Jag får på den nu o har tagit första testbilderna! MEN jag är rädd att blixtkontakterna går sönder för det är betydligt svårare att få av den än på den. Så nåt måste jag göra... Fila eller köpa nån extra grej. Den lilla lösa plåtbiten var jag def tvungen att ta bort helt för att få fast den i skon ö h t.

Jag köpte det stativhuvud som paraplyet går att vinkla.
 
Nu blir jag nyfiken. Någon som har en lösning på problemet vanligt kamerastativ + blixt SB24 + TTL-sladd SC-17 + paraply? Alltså inget blixtstativ. SC17 har stativgänga så där funkar det ju så länge man inte använder paraply. Har inte lyckats hitta nån lösning.
 
Jag byggde ett av följande delar:

- Bygglampestativ inklusive 1/4 tums skruv
- Min Sigma EF 500 Supers, bifogade fot för stativmontage för 1/4" skruv
- Ett paraply med skaft i med lämplig diameter
- Ett avsågat rör med lämplig diameter
- Några vingmuttratr och skruvar, samt några fästjärn

Stabilt och bra. Dock fungerar det ännu inte tillfredställande i blåst beroende på det stora vindfånget paraplyet utgör.
 
RolandM skrev:
Jag byggde ett av följande delar:

- Bygglampestativ inklusive 1/4 tums skruv
- Min Sigma EF 500 Supers, bifogade fot för stativmontage för 1/4" skruv
- Ett paraply med skaft i med lämplig diameter
- Ett avsågat rör med lämplig diameter
- Några vingmuttratr och skruvar, samt några fästjärn

Stabilt och bra. Dock fungerar det ännu inte tillfredställande i blåst beroende på det stora vindfånget paraplyet utgör.

Hmm..låter förstås som en plan...
 
Ska man skjuta igenom det vita paraplyet eller reflektera i det (med svart usida)? Har hört att silver ger mer kontrast och vittare lite mjukare. Skall nog också hoppa på paraplytrenden till min Nikon SB-800.
 
Typ sådana här bilder går att få till med två Sigmablixtar med varsitt paraply. Körde nog vita paraplyer på denna.
 

Bilagor

  • crw_6141v3copy.jpg
    crw_6141v3copy.jpg
    22.5 KB · Visningar: 432
johan.morck skrev:
Helvita eller med svart utsida. Om helvita, sköt du då igenom eller reflekterade blixten i paraplyet?

PS. Fint ljus. DS.

Tack!

Minns inte riktigt, men har för mig att jag sköt en blixt igenom ett vitt paraply och den andra studsade jag i paraplyet.. Taket som är vitt kan ha hjälpt till att sprida ljuset. Det är en extremt kompakt lokal som brukades.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.