Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Bilder på ELD, hur ställa in kameran?

Produkter
(logga in för att koppla)
Det var väl inget fel på den elden. Möjligen kan du underexponera den något så att bakgrunden dämpas - elden är så pass kraftig att den nog blir bra ändå... Eller så väntar du fem minuter så kanske solen gått ner ännu mer och balansen blir ännu bättre...
 
ahd skrev:
Eller så väntar du fem minuter så kanske solen gått ner ännu mer och balansen blir ännu bättre...

Solen gick aldrig ner.. Midnattssol.. Detta var mörkaste tiden just här.

Men om jag vill ha en bild på en eld, som ger energi, mysfaktor etc som blir tydlig/otydlig eller vad. Vilka inställningar skall jag ha på kameran. Slutartider, ISO inställningar etc.

Fredric
 
Lägsta ison du kan få, prova att underexponera något steg så att bilden blir ytterligare mörkare, detta ger dig dock en snabbare slutartid oftast. Försök att mäta ifrån något ljusare föremål ifall du vill ha en mörk stämmning fast med upplysta delar från elden,

/Martin
 
mulet- eller blixt-vitbalans eller svagt orangefilter.
sen mäter man mot elden och överexponerar något (eller för den delen underexponerar omgivningen) eftersom elden gärna uppfattas som ljusare än 18% grå som ljusmätaren vill ha det till.
då får man både varma och mättade färger.
 
Här ja använt F3.5 1/350 Vitbalans på elden. Vet inte om det är denhär sortens bild du e ute efter, men det kaske är till lite hjälp iaf.
 

Bilagor

  • fire.jpg
    fire.jpg
    47.8 KB · Visningar: 942
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.