Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Belysning till fototält.

Produkter
(logga in för att koppla)

FredrikSthlm

Ny medlem
Hejsan!

Jag har just skaffat mig ett enkelt 60x60x60 ljustält där jag ämnar att fotografera armbandsur. Jag har tänkt att ha två lampor till det och min fråga är nu hur många watt behöver jag per lampa för att det ska fungera? Ska bara ha något billigt.

Tack på förhand / Fredrik
 
Det funkar med nästan vad som helst. Du kommer nog att få använda stativ i vilket fall. Mer effekt ger ju kortare slutartider och så blir det varmare blir det i rummet.
Ett annat alternativ är ju att köpa ett par billiga manuella blixtar med slavtändare.

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.12301
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.32981

Den dyrare av dem har ju en inbyggdslavtändare, den billigare får man köpa till det separat på (jag har ingen av dem själv dock).
 
Bygglampor blir väldigt varma och har inte den bästa av färgtemperaturer.
Satsa på lågenergilampor med dagsljustemperatur om du inte föredrar blixt.
Kaffebrus har en del att välja på. Själv har jag tre såna här på jobbet för diverse fotouppdrag (men inget tält). http://www.kaffebrus.com/lamphallare-med-softbox-for-5-lampor-x-45w-1379.html
Mycket ljus för hyfsat liten peng (ett enkelt stativ ingår, jag har kompletterat med ett kraftigare bomstativ till en lampa för att kunna lysa uppifrån).
Kan ju användas utan tyget om man kör med tält.
Blir bara lite ljummen men ger mer och bättre ljus än en bygglampa.
Vi satsade på detta i stället för blixt eftersom det fotas en del med diverse olika kompaktkameror som inte är så lämpliga att styra blixtar med. Annars skulle jag själv föredra studioblixtar med inställningsljus, men det blir ju dyrare.
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.