Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Aette fyller Ett

Produkter
(logga in för att koppla)
Gratulerar så mycket!
Vi får hoppas hon växer i från de höga brusnivåerna nu när hon träder ut ur bebisstadiet...
 
Jo så ere Tomas...

Tack, tack Lennart, man vet ju inte om Minolta kommer med födelsedagspresent i form av en firmware som fixar ett o annat... det har gjorts förr.
 
Fint födelsedagsalbum!

Du har ju helt klart haft ett mycket givande förhållande med Aette, så det kanske kan få vara ett tag till. Nya, sköna damer lär dyka upp med några månaders mellanrum inom överskådlig framtid. Jag skulle föreslå en du kan byta "kläder" på ;)

Sen var det en intressant bild av kungen i ditt album... hmmm... vad har han på sig egentligen?? vi här nere i söder ser honom inte så ofta =)
 
Grattis på födelsedagen!


Det var ett stolt album du har, mycket fint som din livskamrat hade placerat och valt bilder.
 
Camilla>> jorå, en o annan frestelse har dykt upp, men än har jag inte hittat nån som e lika vill... eh... mångsidig som Aette förutom A2 då... men den skillnaden är för liten för att göra slut ;-)

Knugen? tja en skinnjacka o foträta, varma skor o kanske en mössa va? han e ju okrönt så han kan ha en sån utan besvär... Det var lite kul för jag o polaren fyllde ut den lucka som säpo gjort för att skilja kungen från folket. Det var den absolut bästa platsen att fota på nämligen. Kungliga hedersläktaren närmast mållinjen *s*. Kungen är f ö den enda person jag fotograferat med A2...

Roland>> tack o tack, livskamrat e väl ändå att ta i, Aettes dagar är räknade... ett år är ungefär vad jag brukar behålla mina gluttsnäppor, men eftersom det fullständigt saknas alternativ så får hon hänga med, troligen hela vintern!

En sak e i varje fall säker, jag kommer inte att stå i första ledet när nästa version kommer. Jag kan lugna mej 30%, eh, tre månader... tror jag.

Jag hör sirenerna sjunga ibland för att locka mej mot DSLR-klipporna.
 
Jadå, du kan få den att räkna kontinuerligt, men den varvar räkneverket efter 9999 bilder, då får du rista in en skåra i batteriluckan ;-)

Aette har fyra skåror nu...
 
du letar reda på menyvalet "File and Memory" och sätter det på On därefter räknas bilderna kontinuerligt. Du kan inte få reda på hur många bilder du redan tagit såvitt jag vet...

Tyvärr kan kameran nollas vid firmwareuppdateringar o sånt också, men i stort sett funkar det utmärkt och bilderna får unika, löpande nummer.
 
Rättelse

Kollade o upptäcker att det bara är tre skåror i Aettes batterilucka... 30007 exponeringar är gjorda + de som raderats direkt i kameran...

/kg - avdelningen för onödig statistik
 
KG: 30k bilder/år
Min: * A-1:a 26 år
---------------
= många bilder

För att veta antalet bilder jag tagit måste jag räkna rullar till att börja med.
 
Aviator skrev:
Multiplikation? Borde man inte dividera för att få antalet filmrullar? Eller är det jag som inte hänger med här?

GRATTIS iaf, vad får Aette till födelsedagen? Ett nytt filter?

njae tänkte 26 år o 30000 bilder... det blir många bilder o därmed många filmrullar, bara att dela med 12, 24 och/eller 36, men välutrustade fotografer köper väl sin Tri-X på metervara o rullar själva ;-)

Tack o tack, tja hon fick en lillsyrra häromdagen... lilla Elim...
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.