Annons

350d svårt i mörker

Produkter
(logga in för att koppla)
Saken är ju att du inte behöver fokusera särskilt långt bort för att få en skarp himmel eller berg. Kör du 18mm f5.6 till exempel räcker det om du fokuserar drygt 3 meter bort eller mer så har du skärpa även bortanför det. Ta med en ficklampa och fokusera på en buske eller träd en bit bort. Kolla http://www.dofmaster.com/dofjs.html för info om fler brännvidder och bländare.
 
Kör du på 55mm och f5.6 så är det 30 meter eller mer som gäller. Vid f8 räcker det med 20m och f11 15m. Du har stativ antar jag eftersom det blir ganska långa slutartider.

Kom ihåg att fokussensorerna är beroende av kontrast. Några svaga stjärnor mot en svart himmel är nästan omöjligt att fokusera på. Det är som att försöka fokusera på en enfärgad vägg utan textur.

I brist på bättre kan du sätta en stor reflex på en pinne och lysa upp med ficklampa. Den kommer att gå lätt att fokusera på.
 
Senast ändrad:
Okej.. förstod 30meter av den där sidan! men då kan man alltså korta det med större bländartal! intressant! Tack så mycket för det med! :)
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.