Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Svenska dansbilder charmade juryn

Svenska dansbilder charmade juryn

Elis Hoffmans dansbilder charmade juryn till ett pris på 500 euro. Foto: Elis Hoffman
Den svenska fotografen Elis Hoffman lyckades kamma hem juryns pris för sin serie "Tonight" på den internationella fotofestivalen Les Rencontres Photographiques de Montpellier/Les Boutographies i södra Frankrike.

Bildserien "Tonight" handlar om den svenska danskulturen och har beskrivits som råa och igenkännande bilder om människors känslor - kanske framför allt ensamhet.

Elis Hoffman påbörjade sitt projekt under sin fotoutbildning vid Nordens Folkhögskola - Biskops Arnö under 2006 och har arbetat periodvis med bilderna fram till 2008.
- Jag ställde ut dem i Paris och råkade då träffa personerna som arbetar med fotofestivalen i Montpellier. Jag visade dem min portfolio och de tyckte att bilderna var så bra att jag skulle ansöka till att få vara med och ställa ut på fotofestivalen, berättar Elis till Fotosidan.se.

Han var en av 13 fotografer som fick ställa ut på festivalen och i slutskedet kammade han även hem juryns pris med sina bildserie och vann 500 euro till att framställa en ny utställning.

Elis Hoffman är född 1979 och bor och arbetar i Stockholm.
Hemsida: www.elishoffman.com

Publicerad 2009-07-07.

Bli först att kommentera

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.