Fotografer
Christopher Burkett gör häpnadsväckande vackra landskapsbilder med en klassisk kombination av storformat, diafilm och Cibachrome. Eftersom Cibachrome inte tillverkas längre måste han skynda sig att kopiera sina bilder innan kemin blir för gammal.
Cibachrome (Ilfochrome) utvecklades under 1960-talet för att göra stora kopior av diabilder (färgpositiv). Det är egentligen inte ett fotopapper utan ett slags filmmateterial i polyester. Hållbarheten anses bättre än traditionella fotopapper och därför har det varot ett populärt material för försäljning av bilder hos gallerier.
2012 lades tillverkningen ner och Christopher Burkett köpte på sig ett enormt lager. Kemin har dock en begränsad livslängd, så därför tvingas han kopiera så många bilder han kan fram till det mycket bittra slutet. Därefter kommer han till sin stora sorg sluta med både fotograferingen och mörkrumsarbetet.
I den intressanta videon ovan visar Christopher hur han jobbar både i fält tillsammans med sin fru och i mörkrummet. Han visar också många av sina fantastiska landskapsbilder.
33 Kommentarer
Logga in för att kommentera
http://christopherburkett.com/print/sunrise-autumn-blueberries
När materialet är slut, är han klar!
Din kommentar är ogin och sunkig!
/Thomas
Landskapsbilder är nog inte din grej, helt enkelt.
Ser ut som en vanlig amatöt som snöat in på träd och springfoto typ.
Så vad betyder "springfoto"?
Väldigt långt från förebilden Ansel Adams.
Insnöad på teknik (om än gammal sådan).
så jag byggde en själv. Tanken att varje Polaroidbild blev ett unikat i storformat ,men kameran bara lånades ut för mycket pengar,födde iden att fotografera direkt
på Cibachrome (minus 25 ASA i blixtljus)
där varje bild blev ett spegelvänt original max 50x60 cm stor.Resultatet finns här på Fs
i min mapp: 50x60 kameran.
Jag har själv aldrig använt Cibachrome i en kamera, utan bara i mörkrum och då gjorde jag testremsor för att klura ut rätt exponering i förstoringsapparaten, så något ISO (ASA på den tiden) brydde jag mig aldrig om.
i konstljus och måste filtreras för blixt med ett dagsljusfilter som i praktiken tar bort 2 steg (Schwarzschildeffekten), så jag ligger 25 ASA under 1 /Peter
http://beginnersphoto.weebly.com/sensitivity-isoasadin.html
https://sv.wikipedia.org/wiki/ISO-grader
Cibachrome är mkt häftigt.
Emulsionspapper och kemi används fortfarande på yrkeslabben. Det är överlägset när det gäller återgivning och beständighet.
Hans bilder är orealistiska för en fotografi.