Annons
Artiklar > Fiskande örn skapad AI-bildgeneratorn DALL-E 2 - oväntat bra bild

Fiskande örn skapad AI-bildgeneratorn DALL-E 2 - oväntat bra bild

Mitt första test utifrån "bald white eagle fishing in sunset". Förvånansvärt ok, iallafall på avstånd, däremot ser det inte bra ut på detaljnivå. Estetiken är dock på hög nivå. 

 

Tidigare så var man tvungen att köa för att kunna skapa ett konto hos AI-bildgeneratorn DALL-E 2, men nu har organisationen öppnat den kontroversiella plattformen för alla.

Bildgeneratorn skapar bilder utifrån en text som du matar in och efter en kort stund presenteras de genererade bilderna. 

Vi testar med ett klassiskt motiv "solnedgång" och "vithövdad havsörn" och skriver in "bald white eagle fishing in sunset". Efter ca 15 sekunder presenteras fyra bilder.

Vid en första anblick så ser ju bilderna förvånsvärt ok ut. Och det är just detta som är dilemmat med plattformen - den skapar väldigt "bra" bilder. Att den skapar så pass bra bilder har redan skapat dilemman bland annat utifrån resonemang om vem som äger bilderna och bildbyrån Getty har redan förbjudit AI-genererade bilder i sin plattform.

Organisationen har också stött på etiska dilemman om vilka bilder som kan skapas - porr och våldsamt innehåll är data som filtrerats bort när plattformen "tränar".

Skulle man använda Fotosidan fyra betygsdimensioner så tror jag skulle satt Komposition: 8, Kreativitet: 5, Teknisk kvalitet: 2, Innehåll: 5 vilket ändå får sägas vara riktigt bra för en dator.

"little boy playing on beach in sunset with a lot of seagulls"

För att skapa bilder så måste man logga in och lämna ifrån sig epost och mobilnummer.



Publicerad 2022-09-30.

44 Kommentarer

gunte 2022-09-30 08:58  
Måste vara fel på min skärm, ser ju för gräsligt ut..
Svar från David Elmfeldt 2022-09-30 09:19
Du får putsa skärmen :)
PerL2 2022-09-30 10:43  
Jag testade att skapa ett par bilder med DallE här och det kan se rätt verkligt ut. För bara ett år sedan var genererade bilder på en helt annan nivå så det går verkligen snabbt framåt!

https://ibb.co/album/316QzX
luminousoctaves 2022-09-30 11:15  
Jag hade älskat att höra John Bergers analys av det här fenomenet.
PMD 2022-09-30 12:18
......👍
pdahlen 2022-09-30 12:03  
Man ska nog vara glad i att det inte blir bättre än såhär. Det som är konstigt är att det ser så förfärligt ut, skulle tro att något AI program i mobilen hade gjort det bättre. Det borde ju kunna gå att göra detta nästan perfekt
Mumiemonstret 2022-10-04 12:27
Inte "blir" bättre än så här? Du skulle nog titta på några avsnitt av Two Minute Papers på Youtube. Sammanfattning: Bild-AI blir ofantligt mycket bättre varje månad. Och Dall-E 2 var forskningens framkant i våras så...
Lars-Gunnar Nyqvist 2022-09-30 12:31  
Gör mig inget - tror jag men det känns ändå konstigt att det kommer att komma. Hur lång tid kommer det sedan att ta innan det finns en kryssruta på fotosidan
- Är bilden AI genererad?
PMD 2022-10-04 13:54
Detfinns väl inte så stor anledning att visa datorgenererade bilder på en webplats som handlar om fotografering?

Möjligen i en egen avdelning, i så fall.
Lars-Gunnar Nyqvist 2022-10-04 16:05
Lars-Gunnar Nyqvist 2022-10-04 16:03
Nej, egentligen inte. Det är inte ett foto som vi definierar det idag. Men undrar om det i praktiken går att hålla AI genererade montage borta från ex Fotosidan?

De kommer, som jag tror, att dyka upp i olika slags forum, artiklar, som reklambilder, illustrationer, web-sidor etc. AI genererade bilder kommer att bli vardag. Tyvärr.

En person i en fotoklubb kunde skapa bilder i Photoshop ung som bilder från Elsa Beskow eller John Bauer motiv. Riktiga bilder lagda ovanpå varandra som blev ett nytt motiv. Personen fick mycket beröm och många ville göra som hon. Tangerar ju också. Att använda AI kommer förmodligen att göra det enklare
bEPH 2022-10-06 09:59
Svar till Per Danielsson:
Med det resonemanget finns det väl ingen orsak till att redigera sina bilder öht?
För det är ju vad som kommer från kameran som är det intressanta?
Ändå finns det folk som använder program för att redigera sina bilder tror jag på de ondare delarna på fotosidan.
Halvskämt åsido så förståer jag inte alls vad du menar?
FS är en plattform som alla, folk använder den för att nå ära och berömmelse och tjäna pengar och då har jag inte ens nämnt trollen.
Till och med jag (nåja ingen hög tröskel för mig) skulle tycka att det skulle vara kul att sabba en sida med fantastiska bilder som folk blev imponerade av som var fejk.
PMD 2022-10-06 13:38
Det är skillnad på ett redigerat fotografi och på en datorgenererad bild. Man kan nog få ett redigerat foto att likna en datorgenererad bild, men det är ändå olika saker.

Om det är det som kommer från kameran som är det intressanta, så är datorgenererade bilder helt ointressanta. Jag tycker dock att datorgenererade bilder kan vara intressanta.

Fotografier och datorgenererade bilder är olika genrer.
Benganbus 2022-09-30 12:33  
Ta det lugnt om det inte är perfekt, maskinen håller på att lära sig! Snart så blir det bättre än vad någon människa kunde gjort! :)
niniz 2022-09-30 14:09  
Det är ju inte 1 april men roligt och ser inte så snyggt ut än
David Elmfeldt 2022-09-30 15:03  
Svar från David Elmfeldt 2022-09-30 16:26
PMD 2022-09-30 17:09
Ett citat från ett kvitter angående konsttävlingen:

"the fact that AI could take away jobs from real artists or people in the creative fields is so scary. this infuriates me.
https://twitter.com/anikagobrrrr/status/1565020020312137729

En klassisk åsikt som har yttrats många gånger sen Ned Ludd i vrede hade sönder ett par stickmaskiner.
Svar från David Elmfeldt 2022-09-30 17:16
@Per. Lite kul att du drog upp Ned. Jag följer nämligen en kille i USA som syr klätterryggsäckar och han har namnet Alpine Luddities. Hade inte riktigt tagit in vad luddities var utan googlade det häromdagen :)

Undra vad man skulle kalla folk som tycker att det är "för mycket teknik och alldeles för lite prat om bilder"!? :)
Sten-Åke Sändh 2022-10-03 05:55
I de här sammanhangen när man pratar om "Ludditerupproren" så dyker även ord som "teknofober" upp, så "fototeknofober" kunde ju vara ett förslag på namn för de som exv. tycker att Fotosidan i deras tycke är alltför fototeknikcentrerad.

Annars är ju träskor en annan symbol för en del anarkister och det franska ordet för träsko (sabo) sägs ju ha givit namn åt dessa tidiga aktioner när man förstörde den tidiga industrialismens maskiner genom att skicka in en trädoja in en maskin som var i drift - "sabotage". Blir ju lite lustigt i dessa dagar när North Stream-ledningarna utsatts för sabotage. (funkade nog inte med några träskor där). Namnet "Alpine Luddities" är ju verkligt fyndigt och kul om det valts av någon som fortfarande lägger en särskild ära i handarbetet i sig.

Wiki

"Träskon (på franska "sabot") har använts som symbol av anarkister i framförallt Frankrike under 1800- och tidiga 1900-talet. Symbolen kan ha sitt ursprung i att arbetare kastade sina skor i maskiner och skördare för att sabotera dem, och lät bli att arbeta till dess att maskinerna reparerats Se sabotage, etymologi). I Bonn finns en kollektiv bokhandel som heter Le Sabot. I Wiesbaden finns en vänsterkulturklubb med bar och festlokal som kallas Sabot. I Philadelphia, Pennsylvania, finns den syndikalistiska bokhandeln The Wooden Shoe, och från 2001 till 2003 gavs en anarkisttidning ut i Danmark med namnet Sabot."

På 70-talet var det många vänstermänniskor som gick just i träskor som med fördel skulle vara köpta hos "Knulp", som f.ö. fortfarande finns kvar på Kungsgatan 53 i Stockholm där man än idag säljer s.k. "fotriktiga eller foträta skor som man också sade förr".
Num Vistbacka 2022-09-30 15:58  
Dehär var allt för kul att leka med. Hahhaa. Inget för högkvalitativa prints, men för power point illustrationer för enstaka presentationer känner jag att vissa saker är okej. Sen hur det är med copyright och sånt i officiella sammanhang är ju en annan femma.
PMD 2022-09-30 17:11
Upphovsrätten lär väl tillhöra upphovsmannen, dvs den som skapade bilden med hjälp av de digitala verktygen som fanns till hands.

Det är ju knappast den som har tillverkat en kamera eller en pensel som får upphovsrätten till ett fotografi eller en målad tavla.
Num Vistbacka 2022-09-30 19:52
Blir ju lite tvetydig tolkning där när verktyget i sig verkligen skapar ngt ur tomma intet. Skulle jämföra AI:n mer med en målare än en fotograf i detta fall.

En kamera kan inte skapa något utan en fotograf hur mycket du än skriver in en förklaring till kameran.

Men detta verktyg skapar något egentligen utan din hjälp. Annars skulle det ju bli så att jag ber dig ta en bild på en katt vid en fontän och att jag då plötsligt skulle äga copyrighten.

Hursomhelst, har de skrivit någonstans om copyright och hur bilderna får användas?
PMD 2022-09-30 23:44
AI-verktyget i fallet konsttävlingen skapar inget på egen hand. Det är ett hjälpmedel som en människa kan använda för att skapa ett konstverk (en bild).

Visst har verktyget en massa inlärda data som används när bilden skapas, men det har även en modern kamera.

Ett AI-verktyg är inte en person (varken fysisk eller juridisk) med rättskapacitet så din analogi med att be mig ta en bild som du får upphovsrätt på är inte giltig.
Sten-Åke Sändh 2022-10-01 18:49
Nu känner jag mig nästan som Per när jag nu påpekar att kameror visst kan ta bilder utan att en fotograf trycker på avtryckaren. Det finns väl massor av kameror idag som exv. tar bilder av fartsyndare och skygga djur i natten utan att någon fotograf är inblandad.

Dessutom är det väl värre att en automatisk kamera tar en bild när dessa bilder sedan dessutom analyseras av AI-system som i sin tur kan få oanade saker att hända med motiven IRL. Det tycker åtminstone jag är betydligt mer oroande än att IR skapat en bild utifrån en immatad text.
thommya 2022-09-30 17:08  
Många verkar inte ta detta på allvar. Och det kommer att bli bättre.
Redan om en vecka är det bättre och det går vansinnigt fort.
Ta en titt på hur man snabbt lägger till en verklighetstrogen "kompis" i bilden.

https://www.youtube.com/watch?v=XpbXC9eOrgY
Arne Bivrin 2022-09-30 20:13  
I en annan variant har AI funnits i flera år:
https://www.thispersondoesnotexist.com/
luminousoctaves 2022-10-02 08:51  
Det jag tycker är mest intressant med den här tekniken är att den så tydligt understryker hur oviktiga den här typen av generiska bilder är.

Dvs, när själva kontexten – ”detta hände på en särskild plats i verkligheten” – plockas bort så försvinner även det mesta av bildens värde. Kvar finns en i första hand dekorativ funktion, som möjligen kan fyllas med innehåll från en tillhörande text.

Exempelvis ”Havsörnarna ökar i antal för tredje året i rad”.

Med följden att bilden då blir än mer underställd texten än någonsin.
Sten-Åke Sändh 2022-10-03 01:05
Erik D:
Jag tror nog jag håller med Tommy. Det är nästan alltid så att vi fotonördar och yrkesproffsen spelar ner AI och många andra yrkesgrupper har också spelat ned AI och i princip all automatisering - ända till den dag då de blir överkörda av tekniken och bortrationaliserade och man missar nästan alltid att det faktiskt inte spelar någon större roll att i detta fall bilderna inte är "top notch". Det det nästan alltid handlar om är att de faktiskt är tillräckligt bra för tillräckligt många.

Nu vet väl faktiskt de flesta här att exv. DAM-system som FotoWare och liknande större system idag justerar (efterbehandlar) bilderna automatiskt i bildflödena. Detta fanns redan för 10 är sedan i den programvaran som hade två moduler för automation och efterbehandling (Color Factory och Smart Color). Jag vet exempel på tidningshus som börjat med parallela flöden - ett automatiskt och ett som medgav viss manuell handpåläggning och det slutade till sist med att man stängde av det halv manuella flödet eftersom det automatiska gav "tillräckligt" bra kvalitet. Så den vägen försvann alltså den största delen av behovet av manuell efterbehandling och en stor del av yrkesfotografernas yrkesinnehåll.

Vi som var med på 70-talet och såg effekterna av den stegvisa datoriseringen av exv. DN/Expressen när först "fotosättning" och "Direktlito" infördes och sedan i nästa steg den fullständiga datoriseringen genomfördes genom hela produktionen av både text och bilder ända ner i de nya till stora delar automatiserade tryckpressar, som till sist även gjorde en stor del av tryckarna överflödiga också, har nog svårt att inte se att även denna nya AI-teknik kommer mogna och till sist ersätta en del fotoprocesser som vi tar för självklara idag.

Grafikerna lyfte även de fram kvalitetsaspekter som att tidningen skulle bli sämre språkligt. Vad spelade det för roll att avstavningar blev sämre och stavfel och meningsbyggnadsfel vanligare när företaget tjänade stora pengar på rationaliseringarna. Grafikerna åkte till sist ut och landets äldsta fackförening slogs till sist helt följdriktigt ihop med en massa andra yrkesförbund som redan tidigare sugits upp i en större men avsevärt mer anonym branchorganisation.

Min blogg om den fackliga kampen på DN/Expressen:

https://www.fotosidan.se/blogs/stenisfotoblogg/index.htm?tag=DN+-+Datorisering+och+stenh%C3%A5rd+facklig+kamp+fr%C3%A5n+70-talet+till+nu

Det är faktiskt inte särskilt svårt att se att ett AI-verktyg som detta skulle kunna appellera till en del som vill kunna skapa bilder "on demand". Visst ryker "authenticiteten" men vilken skillnad gör det för många när så oerhört många bilder ändå saknar en kontext idag???
luminousoctaves 2022-10-03 08:12
Nu är det väl egentligen bara genrebilden som riskerar att konkurreras ut.
Sten-Åke Sändh 2022-10-03 12:11
Som jag beskrivit ovan så har fotograferna klämts från flera håll och automatiseringen av många bildflöden har rationaliserat bort en stor del av yrkesinnehållet för yrkesfotograferna.

Yrkesfotograferna ska också ha i minnet att de har en mycket sämre sits nu än exv. grafikerna hade på 70-talet. Grafikerna var en del av den verkliga arbetararistokratin och de var organiserad i grafikerfacket som var det äldsta i landet. Dessutom hade de en väldigt stark lokal klubb i GPK. De var pålästa och fackligt enormt drivna. Så de lyckades mot alla odds vinna de första ronderna i kampen på DN/Expressen och det gjorde de genom att kräva att de skulle utbildas och få fortsätta göra sitt jobb men med nya verktygen. De var verkligt konstruktiva men hade också en unik maktställning på DN/Expressen eftersom de producerade "färskvara" som måste ut ur huset enligt tidtabeller. Strikt deadline gällde. Fick de inte gehör så gick någon emot en pappersbana i tryckeriet så pappret brast och då blev det inga tidningar på Gotland exv. den dagen. Baksidan av denna makt var att DN/Expressens grafiker kunde driva upp sina löner och villkor genom sin unika ställning som exv. veckotidningsarbetarna inte kunde. Så när de lyckades på DN/Expressen så drabbade det direkt vecktidningsarbetarna, som istället fick se sina tryckerier läggas ned ett efter ett och jobben t.o.m. flytta utomlands. Ett tag trycktes veckotidningar i både Ungern och Finland som exempel.

För fotografera har det dessutom varit så att antalet yrkesfotografer fördubblades på fem år mellan ca 2008 och 2012, förmodligen som ett resultat av att digitalkamerorna sänkte den professionella ribban i yrket. Även om få skulle visa sig vara utvalda i den stenhårda konkurrensen så var det mängder som kände sig kallade. Sedan kom pandemin ovan på detta och alla evenemang dog, krogarna stängde .... Det blev ättestupan för många.

Yrkesfotografer är både anställda, frilansar och är egna företagare så ni har inte en chans att organisera er som grafikerna kunde.
Kemal Sahacic 2022-10-02 09:09  
A I bildgeneratorn "MidJourney" verkar vara bäst än så länge...
CaolIla 2022-10-03 08:43  
Kan inte låta bli att tänka på senaste mailet från en känd bildbyrå. Mailet talade om vad som efterfrågas i bildväg just nu. Vad man skulle leverera i för att öka sina chanser till försäljning.
Inom kort kommer den önskelistans punkter att kunna knappas in i AI-generatorn och ut kommer bilden man önskar utan att någon fotograf är inblandad.
thommya 2022-10-03 12:15
Exakt, stockfotografering kommer att ersättas av AI väldigt snart.
Och att skapa en egen unik bild utifrån egna önskemål är det nog många som föredrar jämfört med att leta igenom en bildbank.
Ser framför mig hur det kommer integreras i Microsoft Office t ex. där man istället för att bara ha de färdiga clipartbilderna, få möjlighet att skapa något eget.
Det blir mer en fråga om att vara duktig på att regissera och förstå att förklara på bästa möjliga sätt för AI-generatorn.
Lite som hur man bäst formulerar sitt önskemål om att få köpa ny kamera för frugan.
För bästa möjliga resultat :-)
Sten-Åke Sändh 2022-10-03 12:27
Tommy:

Den här typen av integration har länge funnits i DAM-system som Fotoware. De har haft plugins till både Word och PowerPoint, samt InDesign och en del CMS system.

Det har även varit så att en del bildbyråernas material kunnat länkas samman med Fotowares Fotowebb och den vägen kunnat göras sökbara i ett enda sammanhang med exv. det lokal materialet i exv. ett företag.

Det enda som behövs är väl att det utkristalliseras några tunga spelare inom denna nya "bransch" som utvecklar dessa AI-system, som mjukvaruföretagen kan förhålla sig till.

https://learn.fotoware.com/On-Premises/Getting_started/Configuring_a_system_with_FotoWeb_and_Index_Manager/18_Using_the_FotoWeb_plugin_for_Microsoft_Office#:~:text=Using%20the%20FotoWeb%20plugin%20for%20Microsoft%20Office%201,Embedding%20other%20media%20types%20in%20the%20document%20

Dessa plugins installeras bara och sedan skriver man in adressen till sin egen webb med lösen så när man både lokalt och länkat material som kan dras in i moderdokumentet från en sökpanel till höger. Sedan kan bilderna skalas, beskäras m.m. i samma sammanhang.

De företag som fattat vad ett DAM-system verkligen kan göra, har råd med det och fullt ut utnyttjar dessa möjligheter kan ta hem betydande rationaliseringsvinster. Ett sånt här AI-system skulle säkert jacka in väldigt bra i ett sånt sammanhang.
Sten-Åke Sändh 2022-10-03 16:42
Ja och Tommy, hur med definitioner av "ej manipulerad bild" när själva originalet är "manipulerat från grunden" av ett AI-system men där den som genererade bilden inte förändrat den.
Sten-Åke Sändh 2022-10-04 15:58
Mats B:

Cirkeln kommer slutas den dag någon tar bildbyrån på orden och lägger upp AI-genererade bilder av just de motiv de efterfrågar och den dag de släpper in dessa bilder kommer vara den dag då bildbyrån började avskaffa sig själv.
PMD 2022-10-04 16:46
Smarta bilbyråer börjar förstås redan i förrgår att satsa på att utveckla en bildskapartjänst.
Sten-Åke Sändh 2022-10-05 11:37
Ja men erkänn att det ändå är lite kul att stockfotot riskerar att besudlas av dessa AI-bilder. Jag undrar också om de som köper bilderna egentligen kommer bryr sig. Däremot kommer många traditionalister att få problem den mentala biten och börja deppa över en tid som flytt där det fortfarande fanns ett mänskligt "skapande". .... men om man ska vara ärlig, så var det väl längesedan en bild nödvändigt fick sin slutgiltiga form i exponeringsögonblicket. Det "nya" är väl främst att man nu inte längre behöver en människa som Photoshoppar något utgångsmaterial och detta utgångsmaterial är inte någon eller några bilder man tagit själv utan en bank av oändligt många bilder i ett evigt flöde av bilder bearbetade av föränderliga självlärande algoritmer.

Tiden då ett fotografi ännu sågs som bärare av "sanningen" tog nog slut för betydligt längre sedan än när digitalkameran skapades. Det skedde inte heller i övergången när analoga bilder skannades och efterbehandlades i Photoshop - ett av datorvärldens äldsta grafiska program.

Alla här vet väl vem John Hartfield var och har sett hans fotomontage som häcklade nazismen och vi har alla sett de ryska bilder där misshagliga toppolitiker som hamnat i onåd redigerats bort från analoga bilder. Så jag vet inte riktigt vad en del är upprörda över. Man har egentligen aldrig kunnat lita på authenticiteten ens på den analoga tiden. Skillnaden mellan då och nu är bara sättet bilderna skapas på. Det är i grunden bara en teknisk fråga som dock har en kulturell dimension också.
luminousoctaves 2022-10-05 16:58
Först och främst ska man nog skilja på genrebilder (istock) och dokumentär/redaktionell fotografi. Den senare har en självklar roll i informationslandskapet (fortfarande) och jag kan inte se hur, eller varför, bildjournalistik och dokumentär fotografi skulle ersättas av AI.
Tell 2022-10-05 19:52  
Det här har inget på fotosidan att göra, det handlar ju om datorgenererade bilder o inget annat.
Sten-Åke Sändh 2022-10-05 23:15
Det kommer inte ta många timmar innan en AI-bild läggs ut på Fotosidan och får massor av likes och glada tillrop eftersom folk kommer vara oförmögna att avgöra om det är en AI-bild eller inte. Det kanske faktiskt redan har hänt. Någon som känner sig hågad att testa?
bEPH 2022-10-06 10:24  
Jag tror att många på FS bommar hur stort detta är.
Detta med AI bilder är ett enormt genombrott som bara är i sin linda.
Fatta när folk äntligen kan slippa klä upp sig, sminka och klippa sig för att ta porträtt utan bara säga åt datorn hur man vill ha bilden.
Slippa åka iväg med en bröllopsfotograf för att hitta sceniska vyer för att ta några bilder som bara ska "se bra ut" och alla får vänta. (Man var ju ändå aldrig där och gjorde nåt vettigt utan det är ändå fejk)
När man vill ha en naturbild på väggen så kan man bara be datorn generera den och skriva ut den (om man inte har den i en digital ram)
Att äntligen bildtävlingar kommer handla om bilden istället för tekniken för tekniken är inte relevant.
Äntligen kommer tidningsredaktioner kunna få sina genrebilder precis som de vill bara genom att beskriva i text och välja och vraka.
Äntligen kommer kraften att skapa näst intill perfekta bilder i var mans hand så man slipper vara beroende av andra personer för att tillfredsställa sina estetiska behov.
Dock kommer många tår att bli trampade på, men tår är till för att trampas på och kapas bort i kapitalismens och lättjans evigt snurrande hjul.
thommya 2022-10-06 12:38
Håller med om det mesta och det verkar som de flesta tror att utvecklingen stannar och resultaten likaså. Redan nu kan man skapa en typisk stockbild t ex. "Diversity office" som knappast kan se att den är AI-genererad. Men naturbild på väggen vill jag nog helst fota och "generera" själv.
Och förstår inte heller resonemanget att bildbyråerna skall "haka på" och/eller tillåta AI-genererade bilder. Vi behöver dem överhuvudtaget inte längre.
Det enda vi behöver är en sökmotor typ google där vi specar vad vi är ute efter.
Och de finns redan här i form av DALL-E och liknande. Med en kostnadsmodell där man antingen prenumererar eller köper krediter.
Finns kanske plats för att nischa sig med dokumentära, äkta, ögonblicksbilder, men de flesta bildbyråer kommer ersättas av AI-byråer inom en inte allt för lång framtid är min profetia.
PMD 2022-10-06 13:46
@Björn,

Exemplet med porträtt och bröllopsfoto är redan verklighet. Det behövs ingen AI för det, men man kommer nog att kunna få roligare bakgrunder med lite AI.

Annars håller jag med om att bildbyråerna kommer att få det svårt att sälja genrebilder framöver. En smart bildbyrå erbjuder därför en bildskapartjänst för att täcka bortfallet av försäljning av stockfoto.
Num Vistbacka 2022-10-10 18:20  
Dall-E kan skapa okay bilder ur tomma intet, men det är när man substituerar ind Dall-E istället för att använda Content Aware Fill som den kommer till sin rätta. Detta är sjukt bra.

https://youtu.be/ZK1lsnWEbj8
PMD 2022-10-10 21:19
Definitivt manipulerade bilder, enligt Fotosidans definition. :-)
MrKarisma 2022-12-10 07:30  
Jag säger bara en sak: Midjourney.
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS
Spara upp till 12000 kr på Nikon-prylar