Betraktelser från livets stig

Sommarmorgon

Även om min aktivitet här på sidan är mer än sporadisk så har jag inte lagt kameran på hyllan. I morse/natt gav jag mig ut för att se vad naturen hade att bjuda på. Halv fyra gav jag mig av, ungefär en timme innan solens uppgång. Dimman låg tät och där ovan kunde man skymta en klarblå himmel.

Fribotjärn var mitt mål denna morgon. Den ligger 1 mil från där jag bor.

Det var stilla och tyst vid tjärnen och dimman löstes upp ganska snart. Beslöt mig för att fara hemöver och på vägen passerade jag Lilla Ovantjärn, det blev ett stopp och några foton även där.

Under färden såg jag ett flertal Morkullor på vägen, antagligen åt de grus. De flyger över mitt hus sena kvällar, men jag har aldrig sett dem nära på marken. Mycket näpna! Tyvärr ingen bild. En och annan fågel skräms iväg under mina fotostunder. Idag ett par tranor som trumpetade ivrigt innan de valde att ta till flykten.

Kvarndammen fick bli den sista landskapsbilden denna morgon.

När jag svängde in till hemmet fick jag se ett Rådjurspar som tog för sig i grönskan. Den bocken är jag inte så glad över, även om han är vacker att skåda. Han tycker om att ställa till det i min trädgård! I år har han riktat in sig på mina vinbärsbuskar som han hårdhänt har gett sig i kamp med. Förhoppningsvis får han annat att syssla med nu när han fått en fjälla.

Ha det gott därute i högsommaren!

Inlagt 2023-07-24 13:18 | Läst 681 ggr. | Permalink
Vackert, både från sjöarna och tranorna blev fina i dimman
Svar från yka 2023-07-25 09:01
Tack! Inte så svårt att få till det när ljuset och omgivningarna bjuder!
Verkligen vackert!
//Lola
Svar från yka 2023-07-25 09:01
Tack! Ja det var en vacker och magisk morgon!
Alldeles underbara bilder när det är som bäst. Sträckande morkullor är ett barndomsminne, men att få bild på dem är inte lätt.
Svar från yka 2023-07-25 09:03
Tack! Gjorde inte ens ett försök att fota dem på marken och i luften är de snabba och mörkret gör det inte lättare att få till en bild. kanske kan bli en utmaning för resten av livet!
Vackert å så njutfullt....känner dofterna bara genom att se dina fina foton
/N
Svar från yka 2023-07-25 09:04
Tack! Det var en av de där magiska morgnarna. Visst doftar det speciellt tidiga morgnar!
Väldigt vackra vyer med dimman som bonus. Sommaräng med Rådjur är inte så dumt det heller.
HaD/Gunte..
Svar från yka 2023-07-25 09:06
Tack! Rådjur vackra i sin naturliga miljö, men vill inte ha dem på min tomt. Det var en riktigt fin morgon gällande ljuset!
Många fina bilder !
Inget slår vackra morgonbilder, synd att det skall vara så svårt att komma upp ( i alla fall för mig )
Ing-Marie
Svar från yka 2023-07-25 10:31
Håller med om att ljuset och stämningen en tidig morgon är svårslaget. Det är detta att ta sig upp! Är pensionär sedan tre år tillbaka och kan verkligen styra över dygnet som jag vill, men nu mycket svårare att ta sig upp än när jag arbetade. Man får vara tacksam för de morgnar man tar sig ut! Ha en fin dag!
Gryning är svårslaget. Mycket fina bilder. Vi har haft besök av ett rådjur som plockat åt sej blommorna på squashplantorna. Men det fanns fem stora frukter kvar så vi överlever.
Hälsningar Lena
Svar från yka 2023-07-26 09:24
Vilken tur att ni fick skörda något efter rådjurets framfart. Har ganska stora problem med dem i min trädgård! I år lite lugnare än förra året då de försåg sig från tidig vår till sen höst.Fick ett tips att spreja med en lösning av 2 dl sköljmedel till en liter vatten omkring de områden man vill skydda. Har fungerat men under de senaste veckorna av regnande sköljs lukten snabbt bort. Tack för din kommentar och ha en fin dag!
Otroligt vackra bilder Yvonne ⭐️ Tidiga morgnar med dimma är underbart.
Men hade du inte en hund? Tänkte på råbocken. Jag släppte ut Maja sist jag hade en råbock i trädgården. Den bocken har jag inte sett här sen dess 😉
Svar från yka 2023-07-26 09:27
Har hund, men rådjuren är här nattetid och då befinner sig både jag och min hund i drömmarnas rike. Bor man på landet får man finna sig i att dela den med resten av omgivningens varelser, både på gott och ont. Tack för din kommentar och ha en fin dag!