Under Exponering

En högst personlig blogg om intryck och avtryck Fotobloggar bloggar Bloggtoppen.se

Vad kunden vill ha och en behaglig turistfri kväll vid havet

 

Ja ni har såklart rätt. Angående föregående blogginlägg från min sida menar jag. Klart kunderna ska få fula bilder om det är det de vill ha. Annars går det ju inte att bedriva firma, det fattar till och med jag :)

Det roliga är ju dock att de flesta som kommenterade mitt inlägg inte heller var förtjusta i bilderna med färgdetaljer. Varför är det då så många kunder som vill ha dom ?!  Jag förstår bara inte tjusningen helt enkelt. Särskilt eftersom det ofta ska vara till tackkort, vilket borde vara ett i kundens tycke mycket vackert kort.

Kanske är det något man förstår först när man skall till att gifta sig.

Och då kan jag ju få vänta ett tag :)

Hur som helst, pallrade mig ner till havet och Själsö hamn ikväll. Det var rätt blåsigt, lite stormigt och ödesdiger augustikänsla över det hela. Turister och sommargotlänningar har nästan åkt hem allihopen (skööönt), så det var öde och livsbejakande på något vis. 

Det här är de bästa veckorna på hela sommaren, när man som gotlänning får tillbaka sin ö, som den ska vara.

Bland de bättre tror jag. Till och med fågelbajs kan vara vackert?

Blåsigt, som sagt!

 

 

 

 

Postat 2007-08-16 23:18 | Läst 2062 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Bröllopsfotografer som bildmarodörer

 

Snälla, snälla, berätta varför man vill förstöra bild efter bild med detta eviga friläggande av enstaka färgdetaljer som många bröllopsfotografer sysslar med!?

Finns det en sak jag är allergisk mot när det gäller bilder, så är det dessa buketter, blommor, hårband - you name it! - som färgläggs i svartvita bilder. Jag spyr!

Bilden kanske är jättefin i sig och tagen av en superfotograf, det kanske är ett litet mästerverk - om den bara fick tala för sig själv!  Kanske föreställer bilden en vacker romantisk bröllopskyss, men nej, då ska man inte få titta på den utan blicken skall tvingas till den knallröda brudbuketten som förmodligen placerats olämpligt längst fram i bilden.

Suck! Varför varför varför?

Jag tycker ändå att jag är en hyffsat öppen bildtittare, jag hänger runt i de flesta poolerna här på fotosidan. Men jag tål verkligen inte de där detaljerna i färg, och det gäller inte bara när det förekommer i bröllopsbilder f.ö, även om det är där de verkar vara mest frekventa.

AHHH.

Så, nu har jag avreagerat mig för stunden! 

BLÄ! (Ok, inte bästa exempelbilden kanske, men ni fattar)

Bättre!

 

 

 

 

(PS. Ni bröllopsfotografer där ute är superduktiga och jag vet att kunder ofta vill ha såndär bilder och att det kräver en massa noggranhet för att göra dom snyggt. Ta det inte personligt!)

 

 

Postat 2007-08-16 00:50 | Läst 2443 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Jaaaaa! Antagen till kurs i digital bildbehandlig!

 

Ja vad glad jag blev!

Efter att ha svurit över postens seeeeega eftersändning (Ja, den kommer verkligen efter, typ 2 veckor.) av post i flera dagar nu kom jag på det briljanta med den här moderna internettekniken vi ägnar så mycket tid åt. Man kan faktiskt logga in på en sida och kolla sitt antagningsbesked utan att behöva vänta på SNIGELPOSTEN.

Jag skall iallafall sluta med att efteranmäla mig till kurser, det kan tydligen gå hur som helst. Vilken pärs.

Men nu är det ju så, att jag halkade in på ett bananskal till sist ändå. Så, distanskurs i Digital bildbehandling i regi av Mattias Karlsson,  here I come! Fan va skoj!

Äntligen en chans att på ett konkret sätt, och med avsatt tid framförallt, lära sig nåt om Photoshop. Istället för alla snirkliga självlärda stigar jag irrar runt på för tillfället. 

Jag är typ lika nöjd som Bamse en lagom varm sommardag!

 

 

Postat 2007-08-13 21:54 | Läst 2164 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Nya prylar i kameraväskan!

Ja men ääääntligen ramlade det in en avi i postlådan. Cyberphoto i all ära men snabbt gick det då inte den här gången.

Hur som helst, nybliven ägare till ett stycke stjärnfilter (ultimat fotobling ju), ett gråfilter samt en fjärrutlösare. Nu ska jäklar ska det självporträtteras i brist på andra modeller.

Testade gråfiltret i ickeoptimala förhållanden (strålande solsken ca kl 14.00 med nästan helt stilla vatten) men ja.. vattnet blev faktiskt liiiite utsmetat ändå, trots bara 1" (hehe, ser egentligen bara oskarpt ut) men vänta bara. Snart kommer det coola vattenbilder!

Fjärrutlösartestandet ledde också till ett ganska trevligt (ok, lite mesigt) självporträtt:

Mot nya bilder med nya prylar!

 

 

Postat 2007-08-11 22:18 | Läst 2326 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

En grottsommar

 

För att summera sommaren så konstaterar jag att det inte alls har fotats så mycket som jag ville i sommar. Om jag inte räknar vimmel då, men det gör jag inte.

Sommaren har nästan uteslutande utspelat sig i (ok, mest över egentligen) de vackra Lummelundagrottorna. Grottorna bjöd iofs på lite fotograferande...

  

Blev rätt bra bilder faktiskt, men oj va svårjobbat. Gick inte att se nåt i sökaren överhuvudtaget, 100 % luftfuktighet, vatten överallt, vassa stenar överallt. Inte en jättebra miljö för en kamera alltså, eller fotograf för den delen. Men ändå, en superbra fotoerfarenhet.

Nu är kl. 8.47, säsongen har än en gång mattats av, ser fram emot en dag med kanske 400 turister. Inte 2000 iallafall! Sköööönt...

 

Postat 2007-08-11 08:47 | Läst 2060 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 4 Nästa