En högst personlig blogg om intryck och avtryck Fotobloggar bloggar Bloggtoppen.se

Bröllopsfotografer som bildmarodörer

 

Snälla, snälla, berätta varför man vill förstöra bild efter bild med detta eviga friläggande av enstaka färgdetaljer som många bröllopsfotografer sysslar med!?

Finns det en sak jag är allergisk mot när det gäller bilder, så är det dessa buketter, blommor, hårband - you name it! - som färgläggs i svartvita bilder. Jag spyr!

Bilden kanske är jättefin i sig och tagen av en superfotograf, det kanske är ett litet mästerverk - om den bara fick tala för sig själv!  Kanske föreställer bilden en vacker romantisk bröllopskyss, men nej, då ska man inte få titta på den utan blicken skall tvingas till den knallröda brudbuketten som förmodligen placerats olämpligt längst fram i bilden.

Suck! Varför varför varför?

Jag tycker ändå att jag är en hyffsat öppen bildtittare, jag hänger runt i de flesta poolerna här på fotosidan. Men jag tål verkligen inte de där detaljerna i färg, och det gäller inte bara när det förekommer i bröllopsbilder f.ö, även om det är där de verkar vara mest frekventa.

AHHH.

Så, nu har jag avreagerat mig för stunden! 

BLÄ! (Ok, inte bästa exempelbilden kanske, men ni fattar)

Bättre!

 

 

 

 

(PS. Ni bröllopsfotografer där ute är superduktiga och jag vet att kunder ofta vill ha såndär bilder och att det kräver en massa noggranhet för att göra dom snyggt. Ta det inte personligt!)

 

 

Inlagt 2007-08-16 00:50 | Läst 2445 ggr. | Permalink
Ja, jag har till och med sett det i brudparets tidningsannons! Det kan vara en rolig effekt men sällan. Det bästa exemplet jag själv gjort är att behålla blå ögon i en svartvit bild men annars håller jag nog med dig. Ett foto skall vara antingen i färg eller också i gråskala.
Jag älskar s/v och tycker om färg.
Jag tycker också s/v ska vara s/v, s/v gör sig bäst som s/v :o)

Sen är det ju kul med kreativ bildbehandling men som sagt jag har oxå svårt för dessa färgklickar i s/v bilder.

Har precis varit ute och testat lite konsertfoto på Göteborgskalaset, får se om det blivit några färgfyrverkerier. Jag lovar att inte göra någon s/v plutt mitt i någon bild, dock kanske det kan bli någon helt i s/v :o)

God natt!
Hej , själv tillhör jag den skaran som gör färgpluppar på bröllopsbild, av de bilder som jag levererar är det alltid en bild som är svartvit med blomman i färg, dels för att brudparet brukar älska en sån bild, har haft massor som har beställt en liten förstoring av just den bilden för att man har ett minne av sin dyra brudbukett, i stället för att konservera den som oftast med tiden blir solkig och dammig, har haft massor av brudpar som beställt just den bilden som tackkort, så just sånna bilder är väldigt uppskattat och det tycker jag är himla kul för jag tycker det är vansinnigt kul att sitta vid data och bildbehandla, men som tur är vi alla olika och gillar olika saker, hur skulle världen sett ut annars *s* om alla skulle vara helt eninga om allt,
kram pia
Nå'n av er ungdomar ;)
som hört talas om "kolorerade vykort"? :)
Allt går igen,
speciellt då "mannaminnet" eller "kvinnominnet" blir kortare och kortare! ;)

Å se'n e det nog lättare att dutta med färger numera, "alla kan"! ;)

B)
jag är själv rätt trött på fenomenet. men det går att göra snyggt när kunden kräver det. det gäller att färgen man behåller är den rätta, dvs nåt som helst drar åt rött/rosa eller annan varm färg. sen begår man en massaker på bilden om man behåller färgen i 100%. 30-50% färg brukar bli tusen gånger bättre. sedan ser man till att bruntona det s/v för annars ser det svart/vita helt dött ut vid sidan av färgen. det missar många och det är ofta det som gör att man kräks på bilden.

jag kan oxå bli störd på viss bildbehandling, men ofta är det inte fel på själva idén, utan själva utförandet av bildbehandlingen.
Jag gör det också, men då har paret visat bilder dom gillar i förväg och visat sådana. Tycker inte heller att det är så speciellt ballt men i vissa lägen funkar det.

Jag gör till och med sepiatonade bilder när dom vill fast jag själv avskyr det.

Men det är kunden som ska bli nöjd med bilderna i första hand. Vi ska komma ihåg att vi som fotar har sett tusentals sådana bilder och slutat imponeras för länge sedan. Vi är inte som våra kunder som inte tittat sig trötta och gillar inte samma saker i alla lägen.

Själv sätter jag en ära i att kunden ska bli nöjd och känna att dom fått minst vad dom förväntade sig även om det inte hade varit mitt förstaval enligt min egen smak.
Jag tycker att du svarat på det själv. "kunderna vill ha det". Som vi vet, så är det ju kunderna som bestämmer. Man behöver inte gilla det, bara göra det :)
Tja, vad säger man! Jag har sålt bilder som jag faktiskt är förvånad över att någon vill köpa. Det gäller att kunna anpassa sig till kunden om man vill sälja bilder. Därmed inte sagt att fotografen själv måste gilla bilderna. Det går kanske att bara sälja sina egna favoritbilder och bara lansera de man själv tycker mycket bra om ... men då måste man nog vara en oerhört eftertraktat fotograf gissar jag.