En högst personlig blogg om intryck och avtryck Fotobloggar bloggar Bloggtoppen.se

Mer om luriga fotogubbar

 

Spinner vidare lite på gårdagens inlägg.

Angående det här med unga teknikbehärskande tjejer och gubbar med inbillad fotoexpertis, det är kanske inte exakt samma grej men ett typexempel på den där förminskande attityden inträffade när jag skulle till att köpa kamera.

Hade plötsligt bestämt mig för att det var värt att lägga alla sommarjobbspengar på en schysst kamera, visste väl på ett ungefär vad jag var ute efter men steg ändå in i en fotoaffär för lite goda råd. Helt utan resultat skulle det visa sig.

Blev expedierad av man 40+,  naiv som jag då tydligen är, eller var, utgick jag från att han ville mitt bästa. Det ville han naturligtvis inte, men det säger kanske mer om mig än om honom då man kanske borde ta alla försäljare med en nypa salt. Eller?

Blev hur som helst väldigt övertygad om en viss kameras lämplighet och denne försäljare pratade mycket och länge om funktioner hit och dit och lät väldigt övertygande, eftersom han själv var ägare till samma kamera. Upplevde honom som mycket trevlig och gedigen men anade på nåt vis ugglor i mossen.

 Slog som tur var inte till på stört utan bestämde mig för att ta med experthjälp - pappa.

Och alltså, förändringen i samtalet med försäljaren var total! Herregud vad han behandlade mig annorlunda när jag kom själv. När pappa började ställa frågor om kameran baserat på försäljarens tidigare besrättelser ägde han plötsligt inte alls denna kamera, han hade testfotat en gång på en produktvisning, det vara bara lilla jag som hade fått det om bakfoten.

Det är ju bara jättekonstigt, han kunde ju åtmindstonde haft intregiteten att ljuga vidare.

Shit alltså, blev ju inget kameraköp där kan jag tala om.

Tur att jag träffat bra fotomän och inte bara fotogubbar, annars kanske tilltron till det manliga släktet förfallit totalt. Det är ju precis den här attityden som inte går annat än att avsky. Blä.

Jag skulle gärna göra det, och jag tänker för fullt, men jag kan inte komma på ett enda tillfälle då en kvinna betett sig likadant. I sånna fall kan jag uppleva konkurrens bland tjejer i samma ålder, men det är ju på en helt annan spelplan.

 

Men, vad sjutton är problemet, egentligen?

 

 

 Här är för övring en bild från gårdagen jag inte riktigt vet vad jag skall tycka om. Kanske finns det nån fotogubbe som kan komma med ett gott råd ;)

 

Mvh Sara 

 

 

Inlagt 2007-05-07 23:11 | Läst 1297 ggr. | Permalink
Bilden först... den ska du bara älska, för den är fantastisk!!! Så skir, lite hemlig och väldigt vacker.

Ang. det där i butikerna... det minns jag från en tripp till Hälsingland alldeles nyligen med ett gäng tjejer härifrån FS.. vi var in i en fotobutik, 5 fototjejer som vi nog själva tycker att vi kan ganska mycket, och en av oss tjejer skulle köpa till en liten sak till sitt rengöringskit för sensorn. Då säger mannen, att "lilla du, man ska inte göra si och så för då kan man förstöra kameran för du förstår att det är en stor kamera och man ska inte pilla så mycket"... behöver jag säga att tjejen satte mannen på plats och talade om att hon minsann jobbade som fotograf och hade använt samma saker hur länge som helst osv.... men han gav sig INTE! Han kunde inte se sig besegrad av henne :))).. tänk så kul såna här diskussioner är *S*

Kram Ulrica
Blir litet konfunderad "Det manliga släktet..."
Har väl inte riktigt samma erfarenhet vad gäller det "manliga" eller "kvinnliga släktet"...?
Har väl träffat en del olika människor genom åren, men kan inte säga så mycket om vad som är representativt för olika grupper...!?
Jag kan väl tycka och tro att man själv inte bör ingår i en egen grupp (isolat) alltför ofta/länge ;) ;)
För då kanske man bara ser andra människor som en grupp också...!? ;)
Eller?? ;)
Och ser kanske bilder så också..!? ;) ;)

Sån't kan bli jobbigt...tror jag!

För övrigt är det "En ny dag i vårt Universum!!"
"Och låt tusen OLIKA blommor blomma!" ;):)
/Bengan
Svar från saranorrehed 2007-05-08 08:20
Du har helt rätt Bengt, man skall inte snöa in i grupptänket för mycket. Men ibland finns det tydliga grupper och då ska man väl inte låta bli att se dem. Svårt det där, hoppas jag aldrig fastnar i ett stelt bildseende. Mvh Sara
Är det inte så att män i allmänt ska försöka vara beskyddande hela tiden...Jag menar gamla gubbar som ska tala om för alla yngre att dom har fel och gubben alltid har rätt.
Jag känner igen alla historier när man går in i en affär, det har nog inte bara med fotoaffär att göra....nej...fyfan för gamla insnöade gubbar
Just ja...Bilden...den är kanon.....på amerikanska kallas det "monkeypictures" dvs bilden kan upplevas ha blivigt tagen medans kameran hängt och dinglat på axeln eller man bara har kommit åt avtryckaren....en mycke frän apbild tycker jag
Hej Sara! Fastnade direkt för din fina bild. Härligt med allt det gröna som en slöja som insveper blomman så fint. En annorlunda bild som du ska vara stolt över.
Idag kan man nog inte gå in en expertbutik och tro att de är experter på foto. Dom är bara vanliga försäljare. Klart att det finns kunniga personer också, men det är inte som förr./Mvh Annika.N
Jag tillhör gubbarna men jag gillar din bild/ Bert
Du har helt enkelt råkat ut för samma försäljarskitsnack som alla andra, oavsett ålder. Gäller alla affärer med kapitalvaror. Bra botemedel: Gå till en yrkesbutik nästa gång, eller små specialicerade privat drivna kamerabutiker. Lycka till//Tomas
Svar från saranorrehed 2007-05-09 09:32
Det var ju en yrkesbutik... Mvh Sara
Veckans Gubbtips: Beskär den till hälften från vänstra kanten.// T
vi är såna sara, vi tror inte ni kan... det är skit men när det gäller teknik så anser män att vi är far superior!
fast vissa av oss har för länge sen fattat biffen, att tjejer kan plocka med teknikprylar och killar kan vara känsliga :).
/Magnus