En högst personlig blogg om intryck och avtryck Fotobloggar bloggar Bloggtoppen.se

Om skumma gubbar som egentligen bara vill prata objektiv

 

Låg i parken och fotade blommor för fullt när jag lade märke till en man som promenerade misstänkt sakta förbi. Det var som att han tittade på mig men inte riktigt ville att jag skulle se. Fotade i godan ro vidare men märkte att den mystiska mannen vände och började gå tillbaka - mot mig!

Kom genast att tänka på en vimmelfotografering nyligen då en likande mystisk man skulle "låna" kameran och envisas med att ge råd angående "inom-allt-foto-är-nyckeln-att-zooma-så-lite-som-möjligt". Han fick aldrig låna kameran och jag hävdade bestämt att jag minsan zoomar så mycket jag vill, ett svar han blev väldigt missnöjd med.

Hur som helst, jag hann fundera både en och två gånger på om mannen i parken tänkte "låna" kameran, sno cykeln som stod olåst bredvid eller komma med "goda" råd som skulle mynna ut i ett otrevligt samtal.  

Som tur var visade det sig att han bara ville fråga vad jag hade för objektiv och vad jag tyckte om kameran. Puh. Förklarade givetvis att min Nikon är underbar och att jag är fullkomligt kär i mitt macroobjektiv!

Och den mystiska mannen verkade faktiskt vara ganska trevligt och inte alls läskig när allt kom omkring.

 

 

 

 Mvh Sara

 

Inlagt 2007-05-06 23:08 | Läst 1344 ggr. | Permalink
En snygg bild fick du till!
Jag kan ju inte låta bli att småle när jag läser din text. Många män fixar inte att en tjej fotograferar utan att på något vis kommentera - eller t.o.m. ställa sig bredvid och "hålla koll". Hahahaha.
OH, vilken vacker bild.. den måste få bli tavla på canvastyg!!!! Bland det vackraste jag sett i macroväg på länge :)

Ang. din text så är det sååå vanligt.
Jag får nästan jämt kommentarer som att "så ovanligt att se en tjej med systemkamera" eller "du som är tjej, varför duger inte en VANLIG digitalkamera för dig?".. då går jag i taket direkt!!. Det sista jag var med om var i helgen när jag var på kör-konsert och hade kameran med mig. En herre bakom mig sa att "den där kameran kan du väl ändå inte fota med här inne, den kommer ju att störa både kören och publiken, den låter ju massor och syns över hela salongen". Själv hade han en liten digitalkamera förstås. Jag vände mig om och sade att min kamera minsann syns förstås, men att den inte låter och inte märks då jag inte använder blixten. Han mumlade nåt och jag frågade vad han sa.. då tittade han bara bort. När sen konserten började så fotade han förstås, liksom jag. Han använde blixt som flashade ordentligt, så jag vände mig om och sa syrligt.. "stäng av blixten, den stör i salongen och dessutom får du inga bra bilder med blixt". Då blev han jättesur på mig.
Och jag njöt i fulla drag... 1-0 till mig :))))))))

Kram Ulrica
Det vet väl alla att tjejer inte klarar nåt så tekniskt som en systemkamera?!? ;-) Nä, allvarligt talat så har jag svårt att se vad könet spelar för roll, handlar väl mer om intresset, är man intresserad av något så lär man sig hantera sitt verktyg. Många av mina favoritfotografer här på fotosidan är tjejer/kvinnor...

Jag har också råkat ut för "skumma gubbe" som blänger på kameran men som egentligen bara söker kontakt och vill prata foto; betänk då att jag är man och nästan 50 år gammal! :-) Jag trodde först att han skulle råna mig, haha...!

Din bild är mycket vacker och skulle verkligen passa på väggen!

/Per
Man får offra lite för en så snygg bild/Bert
Mycket fin blommbild du har tagit.Fina paställfärger.
Jag och min fru och en kompis och hans fru var förra året i Skäralid i Skåne och fotade.Vi träffade en fotograf från Malmö.Vi stannade och pratade ca 15 min om de bilder vi gillade att ta.Det var tur att det var en kille,annars så hade man väl betraktas som en snuskhummer.Jag gillar att prata bilder,vilken kamera man har är av mig ganska ointresant.Jag åker ofta till Städer här omkring Tranås.Ibland sätter jag mig på en parksoffa och vilar mig.Tänk om det kommer en kvinna så kanske hon tror att där sitter en ful gubbe och hon går en annan väg.Det har jag inte tänkt på.
FH (den fula gubben) Kenneth
Nu e ju jag inte nå'n blomfotograf precis ;)
men fotografer brukar jag snacka med i olika sammanhang!
För några dagar sedan, träffade jag en fotograf, (inte i en park, och inte under blomfotografering), utan i en trång mörk trappa under slussen, där kom vi igång med en intressant diskussion. (Hon plåtade graffiti där).
Nu blev det inte så mycket teknik-snack, å linser å så'nt, missade nog helt vad för kamera hon hade, utan det blev snack om bilder, olika typer av graffiti, olika typer av bildmotiv, fotohistoria, om Slussen, om Stockholm osv, osv...
Alltid kul att snacka med andra fotografer!
Och det här var ett spännande möte med en spännande fotograf!!
/B
Haha, vad roligt att läsa era kommentarer! Jag hade inte reflekterat själv över den där tjejgrejen. Men det är ju helt sant. Jäklar va blåögd man var då. Hmm, kanske borde ha läst mönstret ung tjej med systemkamera - gubbe. Det är ju inte direkt kvinnliga fotografer som kommer fram och vill prata.

Kul att ni gillar bilden också!

Mvh Sara