En högst personlig blogg om intryck och avtryck Fotobloggar bloggar Bloggtoppen.se

En orgie av sopor och kollektivt mänskligt förfall

 

Måste Valborg innebära nåt slags kollektivt mänskligt förfall?

Jag vet faktiskt inte vad jag skall säga.

 

Ekonomikumparken Uppsala 

Ja ni ser ju vad jag menar.

Mvh Sara 

Inlagt 2007-05-01 22:16 | Läst 1231 ggr. | Permalink
Jag fattar inte riktigt.......om alla håller reda på sitt skräp så borde det inte se ut så här. Man får väl hoppas att det kommer folk och städar upp. Men ändå, man behöver ju inte ställa till det så. Ta er i kragen folk!
Men herrej... Och det står t.o.m en container där och gapar hungrigt mitt i allt, här kan det inte skyllas på överfulla tunnor etc. Det verkar som det blivit en sport i att skräpa ner så mycket som möjligt.
Vid lunchtid på 1:a maj var parken ren igen när Peder Strandh gjorde sin majmålning
http://www.pederstrandh.se/blog/

Diverse idrottsföreningar tjänar lite pengar på att få det snyggt igen. En del av förklaringen varför det ser ut så är att det var fullpackat i dubbel bemärkelse i parken. En överslagsräkning säger att det kanske fanns 3-4 tusen människor där, där mer eller mindre av de flesta hade druckit alkohol. Massverkan och minskat omdöme pga alokhol gör att många struntar i att plocka upp efter sig. Trots alkoholen tycker man att de borde ha tillräckligt förstånd att ta med sig det skräp som de har genererat. Jag tror dock att kommunen kunde fundera på hur man kan göra det riktigt enkelt för folk att göra "den rätta saken". Är det det minsta krångligt funkar det inte en dag som denna.

Själv slänger jag aldrig något och sympatiserar med kampanjen "Ett skräp om dagen"
http://www.ettskrapomdagen.nu/