En högst personlig blogg om intryck och avtryck Fotobloggar bloggar Bloggtoppen.se

Nytt objektiv men Uppsala känns gammalt

The good new is: 

Nu är det här! Mitt nya fina objektiv!

Och det är verkligen jättefint, litet, lätt och smidigt. Och billigt.

Första bilden:

Jag tror det kommer bli en fin kompis.

 

The bad news is:

Jag är tillbaka i Uppsala. Är inte alls inne i det plugg-mode som jag borde.

Uppsala känns gammalt, jag har gjort stan, jag kan den. Jag är särskilt bekant med vägen till BMC och jag ser inte fram emot sträckan skolgatan-kyrkogårdsgatan-villavägen (uppförsbacke, för alla er icke uppsalabor) två gånger om dan.  Fast hemmåt är det iallafall nedför, det är bra, för då får man hämnas för morgonpärsen.

Men det kanske blir roligt. Kanske!

 

 

Inlagt 2007-08-27 19:30 | Läst 2872 ggr. | Permalink
HEEEJ!
Kul med nytt objektiv eller hur? Vad fick du ge för det, om man kan fråga?

Själv har jag beställd Nikon 60 mm AF D-Macro, 2,8.....men får tyvärr vänta några veckor innan jag får det.

Jag tycker det är stor brist på riktiga fotobutiker i Uppsala...vad jag vet finns bara én ordentlig. (Förutom t.ex. OnOff, men vem vill köpa där?)

Lycka till med ditt nya objektiv, och med studier!

MVH Knut (Pellen) G
Svar från saranorrehed 2007-08-27 22:28
Ja, fotobutiksbristen i Uppsala mer eller mindre total så vitt jag vet. Mitt nya 50mm/1.8 kostade ca 1300 på Cyberfoto. Mvh Sara
Så Uppsala har inte blivit nytt av att det är Linné-år?! Jag som trodde det blivit en helt ny stad...

Sedan kan jag tyvärr bara stämma in bland övriga kommentarer och hålla med om att UFK inte är sig likt sedan de köpte upp fuji-butiken och flyttade in där. Förr handlade jag det mesta från UFK, och man fick allt som oftast en trevlig pratstund med Hasse eller Janne. Numera ser man sällan dem bakom disken. Jag har i och för sig pratat med Hasse (ägaren till UFK) och förstår hans val och hållning ur ett företagsekonomiskt perspektiv, men att de så helt släppt inriktningen mot de som ställer lite högre krav tycker bara är att beklaga. De har t.ex. inte längre något vidare urval av vare sig bläckstrålepapper eller fotopapper som de hade förr.

Själv tappade jag helt sugen på butiken när jag och en kompis var in och skulle klämma på en D40/D80 som hon ville jämföra med min D100 för att se vad hon skulle köpa. Vi pratade om de två moment som behövs för att ställa iso och liknande, på D100:an (tror även D40/D80), och tyckte D200:ans lösning är mycket smidigare. Då sliter expediten sliter fram en pentax och tycker att den har så lätta och smidiga menyer för att komma åt alla inställningar. Jag anser fortfarande att hålla ner+vrid är bättre än vrid+vrid, är långt bättre än knappa-knappa...knappa-knappa-var-var-det-nu-i-menyn-jag-skulle-knappa.

// Mikael -- numera ägare av hålla-ner+vrid, dock ej köpt på Fuji/UFK.