En högst personlig blogg om intryck och avtryck Fotobloggar bloggar Bloggtoppen.se

Eventuella tecken på 25-årskris (eller bara hederligt vansinne)

 

Misstänkta tecken på 25-årskris:

1. Jag har hoppat fallskärm utan något som helst dödsförakt och skulle gladeligen göra om det igen

2. Jag har krupit i extra trånga grottgångar utan något som helst dödsförakt men har fått för många blåmärken för att det skall va helt aktuellt att göra om det allt för ofta

3. 10 veckor bort från en magisterexamen funderar jag på att byta yrkesval totalt

4. Jag känner för att lägga en massa sparade slantar på onödiga objektiv som jag inte alls behöver

5. Jag vet faktiskt inte alls vad jag skall göra med mitt liv

Okej, korten på bordet, det handlar egentligen inte bara om en 25-årsdag som närmar sig med stormsteg utan snarare en tid i livet som är sprängfylld av vägval. Gah! Jag vill bara att det skall bli en år senare så kanske nåt av valen är gjorda.

I min hjärna just nu: 

Vart ska jag söka jobb? Vart ska jag bo? Vart vill jag söka jobb? Vart vill jag bo? Ska jag resa någonstans? Vart ska jag resa någonstans? Ska jag köpa ett objektiv? Vill jag köpa ett objektiv? Kommer exjobbet bli bra? Ska jag doktorera? Borde jag doktorera? Vill jag doktorera? Ska jag köpa ett tele? Vill jag köpa ett tele? Ska jag skaffa katt? Ska jag sluta rida? Ska jag flytta? Vill jag flytta? Vill jag köpa lägenhet? Borde jag hyra lägenhet istället? Ska jag plugga vidare? Ska jag ta ut min lärarexamen? Vill jag det? Ska jag göra revolt och söka till nån fotoskola? När ska jag ta tag i min hemsida? Vill jag ta tag i min hemsida? Ska jag få nån annan att ta tag i min hemsida? Ska jag kanske köpa ett riktigt ljusstarkt 50mm istället? Ska det va i silver eller svart? Vad ska jag göra? VAD VILL JAG GÖRA?

Ja ni fattar. Vardagsångesten är mer eller mindre total just nu. 

Har lyckats jobba nästan varje dag i sommar och mycket effektivt stressat så mycket att jag inte hunnit tänka på alla jäkla val jag måste göra. Och då ska man veta att göra val, det har då aldrig varit min starka sida. Idag råkade vara andra dagen i rad som jag var ledig och nu börjar saker och ting stiga till ytan. Var tvungen att närmast förfölja mina stackars katter med kameran hack i häl under större delen av dagen för att kunna varva ner.  

Bamse vacker trots skrufs i pälsen

Tröttsamt att bli fotad?

Wilma försökte länge gömma sig i blomrabatten....

...men kunde till slut inte motstå fågelbadet (jo hon har tillgång till fräscht vatten men det här är tydligen det bästa)

Somnade sedan sött på terassen!

 

Inlagt 2007-08-20 22:26 | Läst 3142 ggr. | Permalink
Jag kan trösta dig med ( ingen tröst förresten) det kommer att pågå hela livet Ofta är det tillfälligheter som förändrar men nog skulle jag satsa på att göra färdig utbildningen./ Bert
Svar från saranorrehed 2007-08-21 10:40
Haha, jo, klart jag skall göra klart utbildningen, jag må ha en släng av livskris med jag är inte dum i huvudet! Tack för "trösten" Bert! :)
känner igen mig, fast 24-årskris istället ;)
va f-n ska man göra egentligen?
känner igen mig till 100%! fast 23-årskris istället...
fina kattbilder, den behöver dock inte oroa sig, bara vara där och finnas till
Man kan väl krasst säga att du har tur som är född på en bra plats på den här planeten... ;)
Sedan gäller det nog att våga göra något bra av det....! ;)
För det känns redan nu som en existensiell förfrågan...!? ;)
B)
Jag tycker du verkar helt "normal" enligt din beskrivning :)
Alla dessa frågor kommer och går även efter "kristiden" med tilläggstanken, skulle jag gjort detta, borde jag köpt denna,vad hade hänt om om inte vore.
Mvh/Gunte..
Jag kan inte låta bil; Det verkar vara ett gäng krisbenägna här med några få undantag,Särskilt i denna gyllene 23-25 års ålder. Det var ju då allt hände minns jag det var då livet började och jag har visserligen mina år bakom mig men F:aen vad roligt jag haft och har fortfarande DET kommer ni också att få vara med om. När man vaknar på morgonen Nu skulle jag vilja göra det. Gör det/ bert