Stureholm

Bilder från Stureholm norr om Helsingborg tagna 2-7 augusti 


Har lagt ut denna blomsterkant till en åker tidigare i somras och då med andra blommor, nu har andra tagit vid 

Fasan, hona ovan och hane nedan 

Harar 

Rådjur 

Lite oklart, men jag tror det är en unge av sothöna som är äldre än de nedan 

Detta är iaf en ung sothöna, född punkare 

Inlagt 2024-09-10 07:12 | Läst 281 ggr. | Permalink
Det ser ut som en äldre unge precis som du skriver. Missade de små när de såg ut som din sista. Har några när de är större.
Mina solrosor blommar nu
Det är så fint med stora fält av solrosor
/N
Svar från pdahlen 2024-09-11 08:44
Tackar, när vi kör till sommarstugan i Danmark så är det stora fält med solrosor, jag stannade till vid ett av dessa fält men det var ganska svårt att få någon vettig översiktsbild, skulle haft en drönare
Fina blomsterängar! Sätter man ut uppfödda Fasaner där nere i syd för att sen kunna jaga dom, eller klarar dom själva att föröka sig tillräckligt kan man ju undra..? Tror att rätt många sätts ut av markägare i alla fall här i Svealand, har dock inga siffror på det..
Hälsn!
Svar från pdahlen 2024-09-11 08:42
Tackar, det är nog äkta vara, de springer runt i stora områden. Denna rundan är på 1-2 mil och de är utspridda lite varstans. Jag hade en fasan hane på altanen i Danmark under en tid, den kom några gånger per dag och titta in i vårt uterum, hygglig påhälsning
Fina blomsterängar det det där. Gillar också bildserien på rådjuren i åkern.
Hälsningar Jörgen
Svar från pdahlen 2024-09-11 08:38
Tackar, riktigt vackert och här har de verkligen tänkt till med en blomning långt in på hösten
Vackra blomster och jag gillar trenden att odla blommor nu, för de pollinerande insekterna. Kul med ett fasanpar. Det är inte så ofta man ser dem tillsammans. Rådjuren likaså. Sothönans ungar är verkligen speciella när de är små, lite mer diskreta senare i livet.
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2024-09-11 08:37
Tackar, blomsterkanter runt åkrarna var mer för några år sedan här nere, finns några enstaka kvar men då var det mer regel. Det var också flyttbara bisamhällen längs vägarna, troligen en kombination med de sådda blommorna. Jo oftast håller honorna ihop, man kan se ett tiotal medan hanarna verkar mera vara enstöringar.