Rydebäck

Bilder hemifrån från den 23/5 till 23/6


Segelbåtar på sundet med Köpenhamn i bakgrunden 

Ett väldigt mystiskt ljus på andra sidan, ingen aning om vad det kan vara 

Det var ett antal flygande skärmar ute och flög, alla bilder på samma dag

Lite nära kanske 

Något fartyg 

Nere vid stranden 


Månen på väg ned 

Inlagt 2023-07-16 08:01 | Läst 243 ggr. | Permalink
Första och särskilt andra bilden har den där taggiga "horisonten" som inte är en horisont utan resultatet av ljusbrytningar, ibland t o m speglingar, mellan olika atmosfärskikt.

Ljusen i andra bilden kan vara en hägring.
Svar från pdahlen 2023-07-17 07:16
Om man tex tar första bilden, betyder det att höjden man ser på en byggnad inte är helt sann? Om nu inte horisonten är där den ser ut att vara? Jo ljuset är lite märkligt, kan ju vara lampor på marken som gör en spegling uppe i himlen?
Underbar profil av Köpenhamn på första bilden, segelbåtarna piggar upp. Bild 2 - blänk och hägring över? Ultralätta flygfakoster är säkert spännande, men med åminnelse av helt vansinniga vindstötar och en gång tromb, allt från ingenstans som kommer och försvinner lika fort, en varm totalt lugn dag som hänt mig några gånger hade jag gärna avstått.
Svar från pdahlen 2023-07-17 07:17
Tackar, jo jag tror det är något ljus, blänk och någon typ av spegling i himlen. Nä någon sådan skulle jag aldrig ge mig upp i
Kul! Finns alltid nått att fota från en balkong.. Händer inget så är det bara att sitta still ett tag, så händer det.. Gillar också första bilden, möjligen hade jag tagit bort lite i underkant..?
Hälsn!
Svar från pdahlen 2023-07-17 07:21
Tackar. Med lite fri sikt så är det alltid något man får se, med app med fartyg så kan man få lite förhandsinformation vad som kan passera. Har beskurit den första något, men ville behålla husraden så intakt som möjligt, men man kan ju såklart göra ett mer panoramaformat
Hej Peter.
Det er skønt at se dig udnytte din fine udsikt.
Mvh. Erik.
Svar från pdahlen 2023-07-17 07:22
Tackar, vi är inte i lägenheten så ofta på sommaren men det gäller att passa på när vi är där
Svar från pdahlen 2023-07-19 07:04
Tackar, jo jag använder en sådan app för att ha koll på vad som rör sig i sundet