Melby Overdrev -Spillkråka

Det kommer säkert en hel del från Melby Overdrev denna höst, dessa bilder är från den 14 augusti. Vi har varit mycket i Danmark senaste tiden med många fina dagar och många fina nätter. Jag är nästan varje dag på Melby Overdrev och på nätterna är det astrofoto, så det kommer även en del astro. En morgon när jag gick i skogen vid Melby Overdrev så hörde jag ett konstigt läte, så intressant så att jag följde ljudet, trodde det var nötskrika men det visade sig när jag kom fram att det var spillkråka (sortspætte). Har bara sett spillkråka tre gånger tidigare, två gånger vid Melby Overdrev (men vid andra platser) och en gång i Fylledalen i Skåne, men jag hade tidigare mindre än tio bilder totalt, detta ökades drastiskt denna morgon.
Inte nog med att jag kom ganska nära det var fyra stycken som verkade leka runt, troligen minst en vuxen och två ungar, den fjärde vet jag inte.

De verkar ha ganska kul 

Denna ser ändå lite vuxen ut. 


Det ser ju inte så dumt ut, det kan säkert bli fler bilder 

Inlagt 2024-09-05 05:56 | Läst 261 ggr. | Permalink
Ja men nu blev det ju full utdelning lite som ketchupkorken som barn.
Sett att hela landet haft så otroligt bra och vi har också varmt men inte stjärnklart på kvällar. Åkte upp på fjället å där blåste jag och stativ nästan bort :)
Funderar nu på packa och åka söderöver
/N
Svar från pdahlen 2024-09-06 06:06
Jag plockade precis in kameran efter nattens körningar, det jag blev förvånad över var att inget var fuktigt (som det brukar), kanske för att det var 18 grader på morgonen.

Jag glömmer nästan aldrig första gången jag får en ny art. Denna var lite speciell, jag var i Fyledalen i huvudsak för att leta efter lövgrodor (såg aldrig några och då försökte jag nog 10 gånger), hur som helst jag skulle ha telefonkonferens med jobbet så jag körde in i en ficka i skogen och mitt i samtalet så såg jag en spillkråka komma flygande och sätta sig i ett träd framför bilen. Försökte koncentrera mig på båda men det var lite svårt då jag försökte hänga ut genom fönstret för att få en vinkel att fotografera 😊
Perfekt sensommarväder är det helt klart! Roligt att du fick den fågeln på bild när jag just undrat vad den heter då den dök upp i ett träd vid naturområde Täby.
Svar från pdahlen 2024-09-06 06:43
Tackar, det är en fågel som jag har önskat få några vettiga bilder på ganska länge, så det var en speciell upplevelse denna morgon. Kul att du såg en spillkråka, de visar sig inte så ofta
Så roliga bilder på spillkråkorna och extra kul när det är två tillsammans och man kan se att de interagerar. Femte och sjätte bilden är extra kul. Jag har fotat spillkråka ffa i Kalvträsk, från gömsle. Jag hör dem ganska ofta hemmavid men ser dem nästan aldrig.
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2024-09-06 06:48
Tackar, jo detta var ju en sådan upplevelse som man bara får några gånger per år, jag hade ju nöjt mig med en men extra kul att man fick två i bild och att man såg minst fyra.
Ja du, vilket väder vi har.. Lite obehagligt varmt t.o.m.. Fina bilder på Spillkråka här! Det är mer än 5 år sen jag såg någon sådan, och det var ute på Djurgården då, om jag minns rätt så försvann den i ett bohål, men jag orkade inte vänta ut den så det blev inga bilder.. Kul med två individer här!
Hälsn!
Svar från pdahlen 2024-09-06 06:52
Tackar, det har varit några dagar med 29-31 grader, det är lite för varmt. Helsingborg slog värmerekord för september för några dagar sedan. Ett bohål har drömt om, att få se när den matar ungar skulle vara nästa steg. Hade jag hittat ett bohål så hade jag hängt där varje dag, särskilt om det hade varit på våren
Grattis till detta möte och vilka fina bilder du fick. Spillkråkan gillar jag man känner igen deras läte och hörs långt i skogen.
Svar från pdahlen 2024-09-06 06:54
Tackar, jo vid de två senaste tillfällena jag har sett spillkråka så är det tack vare lätet som har lett mig till dem
Hej Peter D.
Grattis till den. Som jag aldrig sett.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från pdahlen 2024-09-06 06:54
Tackar, det är en av mina favoriter så extra kul att få en längre serie bilder på den
Vilka fina bilder på spillkråkan !
Roliga poser på den bakre när båda är med på bild.
Fick en siluettbild på denna fågel för ett par veckor sedan, minns inte om jag har någon bild på den tidigare.
Ing-Marie
Svar från pdahlen 2024-09-06 10:05
Tackar, verkar vara en fågel som inte visar sig så ofta. Detta var fjärde tillfället men här fick jag nog en 30 minuter med fåglarna, så jag är nöjd för ett tag
Blev ju ett flertal trevliga bilder. Mitt senaste möte med en sådan var vid
Snogeholmssjön och den rackaren flyttade sig hela tiden runt stammen( på andra sidan) när jag flyttade mig. Efter en tid blev det dock några profilbilder.
HaD/Gunte..
Svar från pdahlen 2024-09-10 07:30
Tackar, har ju hållit på i många år att få några vettiga bilder på denna, kul att det äntligen hände.