Brev från kolonien 2024:23

Några bilder från kolonin i Helsingborg den 20 december. Vi var där för att hämta lite mat från frysen och lite grönt från trädgården 


Man ser hopp för nästa år, snödropparna är på väg upp 

Vi hämtade också sallad till julmaten, ganska fantastiskt att ha sin egna sallad i december. Även salvia och persilja kom med hem 

Inlagt 2024-12-21 07:13 | Läst 144 ggr. | Permalink
Jösses häftigt åhh gott verkligen.
Fick skotta mig ut idag :)
Godjul
/N
Svar från pdahlen 2024-12-21 22:22
Här är det fortfarande höst, regn och blåst är nog mottot just nu. Vi är väldigt stolta över salladen och vi har som mål att även nästa år ha sallad en stor del av året
Hej Peter D.
Det ser helt fantastiskt ut på bild nummer 1.
Egen salladsskörd måste också vara väldigt kul.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från pdahlen 2024-12-21 22:18
Tackar, det kommer nog bli fint i februari eller när nu snödropparna blommar. Det har varit ett bra salladsår i år, vi ska försöka så sallad tidigt även nästa år och så lite i omgångar så vi kan ha egen sallad en stor del av året
Har du gnagat på snödropparna :)
HaD/Gunte..
Svar från pdahlen 2024-12-21 22:14
Jag är oskyldig så det måste vara någon annan, har ju varit så milt så det finns nog möjlighet till flera skadedjur
Snödroppar och egen sallad till jul! Har ni ingen vinter alls i Skåne??? Det ser förstås fint ut men jag föredrar nog tjäle, lite vitt på marken och ett vinterstädat växthus.
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2024-12-21 22:09
Vi hade lite vinter, det var väl i slutet av november då det kom snö och med minusgrader, men det försvann efter några dagar och de senaste veckorna har det legat mellan 5 och 10 grader. Ser inte ut att bli något annat i år, just nu känns det bra för vi ska köra upp till Göteborg på julafton och det gör jag hellre när det inte snöar. Normalt brukar vi ligga med metrologisk höst fram till februari, så kan det slå om och vara vinter i några veckor tills våren kommer i mars.

Vi är stolta över att ha sallad och persilja nu i december. Vi började nog att äta sallad i april i år så det har varit en lång säsong