Brev från kolonien 2023:11

Superfärska bilder, togs i går kväll. Bilderna från trädgården på kolonin är från 21.30 igår, många undrar hur dessa kom ut så tidigt även jag, men jag tänkte att de första egenplockade jordgubbarna från trädgården kan man ju inte lägga ut om en månad om de nu skulle följa mitt ordinarie flöde. Nu hoppas övriga bilder i datorn på regn, troligen även trädgården 


de första jordgubbarna och det med vit chokladglass

Jättevallmo 


de vita är allium, de i terrasser i förgrunden är lejonsvans 

iris i vacker färg 

nepeta 

violkungsljus 

Stjärnlök 

scabiosa 

iris

vita iris 

vit pion 

daliorna kommer fint i sin nya låda 

irisen

de vita pionerna 

Inlagt 2023-06-08 07:16 | Läst 255 ggr. | Permalink
En del bilder bara måste visas direkt när man tagit dem och du har helt rätt om jordgubbarna, i synnerhet som de är plockade från egna odlingar. Det ser jättegott ut. Jag ser fram emot att kunna köpa dem hos en lokal odlare som jag passerar på väg hem från jobbet. Kanske finns de nästa vecka om jag har tur. Vackra blommor som vanligt. Jag skördade 12 västeråsgurkor igår och gjorde ättiksgurka. Det har jag aldrig gjort så tidigt något år. De har mognat rekordfort när vi var på Öland.
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2023-06-09 07:08
Tackar, jo man får hoppa lite i högen av bilder, idag blir det bilder från april. Jordgubbar är ju gott så det har vi ett litet land med, därefter blir det hallon och blåbär. Vi har också skördat några gurkor, kanske 6st, det har blivit gurksallad som vi har fryst in, riven gurka, ättika, vatten och socker.
Mums ... åt skördade jordgubbar för 10 dar sen i skåne med lite bubbel å glass
Håller med, det sinar å vatten behövs. Från vinter till sommartorka direkt var en omställning.
Räknat mina å får ca75 jordgubbar om alla får vara :)

Vackra blommor
Iris i blått och Dahlia i lila har jag planterat.en flamingo och några liljor
/N
Svar från pdahlen 2023-06-09 07:11
Tackar, jo det kommer bli jordgubbar i några veckor nu, gott, har du räknat dina jordgubbar 😊 kan vara klokt. Man får ha lite koll så inte fåglarna stjäl några. Hoppas att du fick med dig några fina bilder från Skåne. Det blir nog vackert med blomningen, om du nu inte får in en älg som äter upp det
Imponerande blomsterprakt och jordgubbar med glass är inte så dumt. Ät med andakt ty priset är nu så högt så det blir inte många köp i år..
HaD/Gunte..
Svar från pdahlen 2023-06-09 07:14
Tackar, jordgubbarna blir ju ännu godare som gratis. Gurkor skördar vi nu, men de är ganska billiga ute i affären nu. Sedan blir det tomater som vi har så många att vi klarar oss i ett år med det vi fryser in
Vackra blomsterbilder. Jordgubbarna inbjuder till att ätas direkt.
/Ulla
Svar från pdahlen 2023-06-09 07:15
Tackar, jo både att ätas och att komma med i bloggen
Trevligt! Ja, jordgubbar bör ätas och 'redigeras' samma dag, om man har 'eget'.. de billigaste jag ätit hittills kostade 25:- kartongen och var från 'Belgium'.. och smakade fint, men inte som Svenska mörkröda i juli, så klart.. De dyraste jag sett hittills kostade 79:- på lokala ICA, Svenska då.. Det blev inga såna..
Hälsn!
Svar från pdahlen 2023-06-09 07:17
Tackar, jo jordgubbar nu i juni och i juli får man hallonen, gratis är gott.
Kollade på några av din bloggar. Du tar bilder lite som om du skrev dagbok. Intressant

Gör ung samma sak. Fast jag har en blogg på Google för det. Dokumentera livet som flyter förbi... typ

Tänker ibland om det hade varit billigt att fota och filma under den analoga tiden. Bilder på föräldrarnas föräldrar. Arbetskamrater osv. Hade jag tagit dom då?

Kanske
Svar från pdahlen 2023-06-09 07:22
Ser jag på alla svart/vita bilder man har i album från mina föräldrar så var det 100% på familjen. Ser man på det som jag tar idag så är det 1% eller troligen mindre på familjen, fast i antal så är mina 1% troligen mer. Jag ångrar att jag inte tog mer på miljöer, städer och gatuliv på 60-80talet, jag menar det har ju förändras mer än den trollslända jag fotograferade på 60talet.
Hje Peter.
Det ser lækkert ud, men hvor er de dyre her i DK.
Mange dejlige blomsterbilleder - især neummer 8.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från pdahlen 2023-06-09 07:25
Tackar, jo jordgubbar svenska/danska är dyrt fast jag har nog aldrig köpt några. Gratis blir ju ännu godare :). Men nu i veckan har iaf färskpotatisen kommit ner i samma pris som den gamla