Brev från kolonien 2022:25 - Tomater
Denna gången blir det bara tomater från kolonin, helt färska tomater, bilderna tagna denna veckan och inte lagrade så länge
Lucid Gem, bra i växthuset då den tål värme. Smakar också bra
Blush Tiger, den godaste tomaten tycker vi och den som gett störst skörd. Kanske väl söt i vissa maträtter men god att äta bart. Måste tjuvas noga för att få stora skördar
Brandywine, en god bifftomat
Pink Treat japansk med den speciella omami smaken, intressant att odla för smaken
Brandywine och Pink Treat
Nedan tomater utanför växthuset
100/100, Wipper snapper och längst bort Bajaja. 100/1000 blev inte den stora buske som vi hade förra året och då tomaterna inte är så stora och smakar sämre än de andra två på bild så har i år de andra två varit bättre
Alicés dream, fin färg. Smakar bra och kul färg
Alicés dream, Brandywine och i bakgrunden Principe Borghese
Principe Borgehese, vintertomater och man kan ha dem till juldekorationer, om de nu håller så länge. Fördelen är att de kan bevaras hängande någonstans, kan vara bra då tomater lär bli dyrt i vinter
Can Bogunya, också vintertomat men vi har inte testat dessa tidigare. Går troligen att bevaras länge, då de fortfarande är gröna
Brandywine. Black plum den i mitten bra i mat. Golden Königin de gula till höger, då de är gula är de som hälsosammast att äta rå
Samma som ovan
Principe Borghese
Brandywine och Blush Tiger
Principe Borgehese
översikt över de som jag presentat ovan
Köpte tomater i förrgår och undrade nästan om det var guld påsen när jag såg priset.
Vackra tomater i din odling, inte bara smak där även form och färg.
Ligger mycket jobb bakom en så praktfull odling.
Hälsningar, Bjarne
/Ulla
Hälsningar Lena
Så vackra och smakar säkert lika gott.
Jag älskar tomater men tyvärr så föråt jag mig på dom för X antal år sedan. Finns ett ekologiskt växthus här i närheten och jag rent av vräkte i mig den sommaren, det slutade med att jag fick nässelutslag och blev överkänslig. Men någon då och då klarar jag av.
Ing-Marie