Att spegla det jag gillar.

'White out'.. så var känslan när rullgardinerna drogs upp!

***

Inte så roligt men ändå förväntat enligt SMHI:s prognoser.. Våren kommer ju aldrig på ett snabbt och enkelt sätt, åtminstone väldigt sällan! Tycker det har varit väldigt mycket 'fram och tillbaks' med vintern den här säsongen.. Tror det pågående snöfallet kan vara snöfall '10.0' men har egentligen tappat räkningen redan vid '5.0'! Och det fortsätter troligen ett dygn till..

**

När rullgardinerna dragits upp konstaterades 'White out'..

Konstigt nog fungerade solcellsladdaren hyfsat trots den 'vita' yrsnön och ingen sol synlig.. som mest laddade den med 0,4 Ampere till min 'Powerbank'.

**

Gick ner till 'Zinken' och käkade en lunch, och sedan vidare utefter 'Tantoberget' ner mot badet vid Årstaviken..

**

Panoraman med min 'solcellsdrivna' (via en Powerbank) Iphone 12, här lite inzoomat mot Liljeholmssidan, där byggnaderna till höger håller på att rivas nu för att ge plats för 'högre' bostadshus, antagligen lite som byggnaderna till vänster vid Liljeholmskajen.

Sen gick jag och handlade och sedan hem.. Allt fotat med Nikon D750 + F 20 mm. & Iphone 12 med alla utomhusbilder här..     Tack för mig!

Inlagt 2023-03-27 20:07 | Läst 555 ggr. | Permalink
Fint med snön på stenhällarna på dina sista två panoramabilder. Vi har fått onödigt mycket snö och småfåglarna har varit helt nojiga i matningen. Nu är där ju även några nykomlingar, som två bofinkar, och de verkar inte veta hur de ska bete sej för att få några frön mellan alla anfallande koltrastar. Du gick i alla fall ut på en promenad. Jag har jobbat hemma och nöjde mej med att gå ut och fylla på fågelmat några gånger. Det snöar ju över för de som inte äter i automaterna.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2023-03-27 21:53
Hej! Förstår att du jobbar hemma när der går.. väldigt bra! Ja, bara man kommer ut så är det ju ändå vackert, absolut! Men 'yrsnön' är jobbig den hamnar lätt i ögonen i den friska vinden, men syns inte i bilderna här.. Tror att det kan ha kommit 1 dm. under dagen här, men det fortsätter att snöa även nu, så kanske får jag 'skotta' lite från balkongen imorgon.. Brukar använda en 'sopskyffel' till det när så behövs, men det hänger på vindarna under natten! Roligt med Bofinkar, de är ju 'riktiga' vårtecken i alla fall, tror att Starar snart kan vara på gång, men har säkert stannat upp nu i 'rådande väderförhållanden'.. Roligt att du har din matning, det förgyller ju alltid tillvaron! Tack! Lena.
Hälsn!
Vitt, vitt, vitt!

Visst känns vädret knepigt! I o f s inte helt onormalt, mars kan vara en tämligen jobbig månad, än värre på Gotland där det tom finns t o m ett talesätt att det behövs sju starurar, d vs sju väderomslag sen första staren kommit, innan våren börjar komma på riktigt.
Svar från ehrsa 2023-03-27 22:10
Hej! Måns. Tycker att vinterns växlingar mellan snö och snabba 'bort tinanden' har varit lite väl många.. Även när den mesta snön föll här nån gång i november (c:a 3 dm.) så försvann den på en vecka, och så har det hållit på sedan dess.. Ofta har snön försvunnit på bara ett par dagar här! Vi får se hur länge just det här ligger kvar, troligen ändå lite längre efter vad jag har hört SMHI 'hinta' om.. Vi får se! Har också hört om 7 'bakslag' innan våren är på riktigt, från min barndom i innerskärgården och det stämmer nog ganska ofta.. Tack!
Hälsn!
Brrr. vad kallt och vintrigt...kom lite i södern också men här ligger det inte kvar många minuter.
Går på Måns linje med gotlänska talesättet men har inte koll på räkningen.
Riktigt fint med istapparna på klippväggen.
HaD/Gunte..
Svar från ehrsa 2023-03-28 10:46
Hej! Ja, det här är inget man vill ha nu när kanske sippor och Tussilagon förväntas.. För 4 dagar sen var det sol och +12° i skuggan här.. snudd på sommarkänsla! Känns som det varit 'bakslag' på vädret ända sen december.. och ingen stabilitet alls! Det är dessa ständiga växlingar som stör, troligen så är det förändrat väder p.g.a. klimatförändringar, och det ingår i förutsägelserna om hur vädret då förväntas bli, större 'svängningar' helt enkelt brukar påtalas.. Just på bergväggen där är det alltid fina istappar, trots att berget är litet så samlar det skapligt med grundvatten är känslan! Tack! Gunte.
Hälsn!
Vi har ju runt -4 nu på morgonen, men det är ju sol. Igår höll de på att lägga gångbron så man kommer ut till Sandön vid Utvälinge, ett antal Skärfläckor gick och åt ute i vattnet - då är det vår. Tror inte det blir mer snö här nere, men efter sol ska det nu bli regn igen. Enda fördelen med snö är att det kan vara ett fint inslag i bilderna, det visar dina sista på
Svar från ehrsa 2023-03-28 11:00
Hej! Låter härligt med dessa vårtecken och sol! Här var det sol och +12° i skuggan för bara 4 dagar sen.. Var ute vid Isbladskärret då och njöt av en hel del vårtecken, men nu är det vinter igen, och 'yrsnön' far omkring utanför fönstren med jämna mellanrum, även om det var mer sånt igår.. osäker på snömängden som kommit, kanske 10-15 cm. men det har nog hamnat i lite olika djupa drivor! Snö är väldigt vackert så länge det är kallt, sen blir den bara trist.. Snart är det nog vår (igen) ändå.. Starar borde snart ha setts här, och första Sädesärlorna borde ses om senast 14 dagar.. så nära är våren trots vädret just nu! Tack! Peter. Hälsn!
Ja vintern gör comeback i stad som landsbygd.
Jag gillar vinter och snö, men absolut inte nu.
Har frusna flyttfåglar här hemma, så nu går det åt mat.

/Lena 🙂
Svar från ehrsa 2023-03-28 11:17
Hej! Våren är sällan stabil.. man bjuds ofta på oönskade överraskningar, och blir lite besviken, som nu! De första Stararna borde vara här nu, eller väldigt snart i alla fall.. Sädesärlor borde ses här senast om 14 dagar, och dom brukar ha hög punktlighet.. vi får se! Gillar också vinter, men inte de här snabba och ständiga växlingarna som det har varit mycket av den här vintern.. Fint att du har en fågelmatning, har ju sett de fina bilderna! Vackra bilder som blir lite belöning för detta, är väl känslan antar jag.. Hade gärna haft lite matning på balkongen här, men det är inte tillåtet.. Blåmesar och Talgoxar hoppar ibland runt bland växterna på balkongen, det är mysigt! Ett Ringduve-par försöker varje vår bygga ett bo i en av mina blomkrukor på balkongen, men det går ju inte.. dom skitar ner för mycket! Överraskade dom här för 3 dagar sen, även denna vår.. Tack! Lena. Hälsn!
Kung Bore håller oss i ett kyligt grepp här har vi inte fått så mycket snö men däremot gott om kyla och en envis nordlig vind som får det att kännas betydligt kallare, fina bilder från din utsikt och från Tanto över Årstaviken som ser kyligt ut
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2023-03-28 11:28
Hej! Stig. Ja, lite trist med det här 'bakslaget' på våren.. 4 dagar tillbaks så var det +12° här och full vår var känslan då.. Istället är det som du säger en kall 'nordan' och med yrsnö som drar fram utanför fönstren, även idag! Ska ändå gå ut en sväng efter lunch, kan ibland gilla när det biter i kinderna lite extra.. men inte för länge! Kan notera också att det blir lite ljusare på himlen då och då här, kanske klarnar det upp lite senare, hoppas det! Bara man kommer ut så är det ju riktigt vackert trots allt, och panoraman med mobilen blir riktigt bra, då behöver man inte släpa på nån kamera heller.. Tack! Stig. Ha det så bra! Hälsn!
Det är bara att uthärda, men vackert är det. Bara lite kornsnö här.
Riktigt fina panoramabilder, ser så realistiskt ut för ögat.
Bergväggen påminner om mina promenader i Norge.
Svar från ehrsa 2023-03-28 12:30
Hej! Ja du har rätt, man får uthärda.. Gillar egentligen när det är lite 'busigt' väder och det biter i kinderna, men omställningen från 'nyss vår' (4 dagar sen) till piskande yrsnö är lite jobbig.. Men snart är våren här igen, Starar borde ses här inom kort, och Sädesärlor lär ses inom 14 dagar, de brukar ha rätt så stabil punktlighet, man får se om det stämmer även i år, och troligen gör det ändå det.. Bergväggen är fin och visar att det nyligen (innan snön) regnade en del och det stämmer, innan snön började komma så regnade det rejält under en kväll och under den natten, sen kom vintern tillbaks och skapade 'iskonst'.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Ser ut så här med just nu.. Fina bilder från promenaden och det är ju bra att solcellsladdaren fungerar även där :)
Svar från ehrsa 2023-03-29 11:36
Hej! Ja, tusan.. Jag ligger precis på gränsen till 'ditt' snöområde nu, men ev. så klarar jag mig den här gången och 'den' kan tydligen passera söder om mig den här gången..? Sånt här 'snöbusväder' är ganska spännande och vackert när man väl kommit ut, det får gärna piska ansiktet med snöflingor.. ett tag i alla fall!

Den hopvikbara och 'oömma' solcellsladdaren här har överraskat mig med sin effektivitet! Just nu är det helmulet men med 'vita' moln, och den ger ändå 0,4 Ampere. När det är helt klar himmel så ger den upp till 2,6 Ampere till den powerbank som just då är ansluten, troligen ger den ännu lite mer ju högre solen står på himlen framöver.. Och de 'powerbanker' jag har fylls i stort sett på 1 dag (10 000 mAh) eller 2 dagar (20 000 mAh). Och det är inte bara mobilen jag sen laddar, utan allt som går att ladda med en powerbank via USB får numera istället sin ström via den lilla solcellspanelen och sedan en powerbank. Har inte laddat min mobil med 'nätström' sedan mitten på januari, då hade det varit helmulet 10 dagar i rad, och dagarna var korta.. Så powerbankerna var tömda.. Nu går det t.o.m. att ladda fast det är mulet.. Tack! Joakim.
Hälsn!