Att spegla det jag gillar.

Trängsel i baren..

Och då menar jag "Söders Fågelbar" som den kallas, fågelmatningen på Tantoberget på Södermalm. Sköts av "lokala" ornitologer, och har väl funnits i 3-4 år nånting.. Populärt utflyktsmål bland lokala förskolor, fåglar, och såna som jag..

Idag var det bra fart bland fåglarna där, vid lunchtid! Inga rariteter, utan det var i stort sett de fåglar som man brukar se vid matningar, med Sparvarna i topp..

Här är några bilder tagna vid lunchtid, när solen också behagade skina en del, det tackar vi för!

 

Tack för mig!

Inlagt 2014-12-11 23:37 | Läst 1241 ggr. | Permalink
Det är härligt med småfåglar. Det blir lite fart över det hela och inte sällan kan det uppstå lite smålustiga situationer när de kämpar om födan.
Svar från ehrsa 2014-12-12 08:58
Hej! Ja, det var en kamp mest hela tiden! Riktigt kul att stå där ett tag, dessutom verkade dom nästan helt oberörda av min närhet.. Det är ju extra trevligt! Tack! Ingemar.
Mvh!
Vilken härlig fart det är i dina bilder och grönfinkarna som delar frö är ju toppen. Nötskirka ser jag väldigt sällan så jag kanske skulle åka till Tantolunden en dag, särskilt om solen skinner. Det jobbiga är att det måste sammanfalla med att jag är ledig...
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2014-12-12 09:12
Hej! Lena. Nötskrikorna gillar jag, känns som dom är relativt orädda här, till skillnad mot om jag träffar på dom ute i en skog, dom verkar lite småbusiga och nyfikna också, vilket är trevligt! Förra vintern kom det en flygande bakifrån och passerade vid sidan av mitt huvud med mindre än 50 cm.. Det kan man ju undra om varför? Nyfiken och lite allmänt busig tror jag.. Och det känns som jag sett dom varje gång vid besök där uppe, den senaste tiden.
Ja, det gäller ju att det ska passa in med ledigheter, och väder så klart! Är det fint väder så är det ju ofta så mycket annat man också vill göra.. Jag har lunden bara två hundra meter bort, och då är det så enkelt, närheten gör att jag tar mig ut när som helst när man ser att det klarnar upp.. Och det gör det nu, så det blir nog en liten förmiddagspromenad dit just nu!
Mvh!
Jättefina fågelbilder du bjuder på och fint ljus också (fick visst se solen den dagen ;-)
Grönfinkarna som tycks mata varandra blir min favorit i serien men Nötskrikan är också fin!
Pilfinkarna är riktigt usla i sitt bordskick och skvätter mest ut fröerna hos mig men är också roliga att se på dina bilder.

Hälsningar/Kirsten
Svar från ehrsa 2014-12-13 10:59
Hej! Kirsten. Ja, det var en jättefin stund med lite sol mitt på dagen, men fy vad fort den försvinner.. Grönfinkarna är verkligen fina, och ibland är dom inte speciellt rädda heller. I solsken så är dom otroligt vackra! Nötskrikorna här i Tantolunden känns så orädda jämfört med de man möter ute i skogen, och det förtroendet som dom tycks ge mig som betraktare känns väldigt bra!
Mvh!
Många fåglar och mycket fart
Jag måste nog ta mig dit på en lunch i veckan
Hur nära kan man vara? Räcker 70-200?
Svar från ehrsa 2014-12-13 11:04
Hej! Ja, det var bra fart på fåglarna där, och dom uppträdde väldigt orädda gentemot mig, som närmast var jag nog bara 4 meter, ändå så fortsatte dom att äta vid fröaautomaterna.. Men jag närmade mig dom väldigt sakta, utan häftiga rörelser. Det kan nog funka med ett 200 mm, vet inte hur "stor" kamera du har? Min har 36,3 miljoner pixlar, så det finns en del att beskära i efterhand, ändå så blir bilden ganska stor. Jag hade ett zoom på 80 - 400 mm, men använde c:a 300 mm när jag var som närmast.
Mvh!
begust 2014-12-13 11:40
Jag har en D800 så det finns pixlar att ta av :-)
Sitter här på småtimmarna och trivs bland dina fåglar, i olika inlägg, kan bara säga "wow"! Här kommer jag nog häcka ett tag!! Mvh.
Svar från ehrsa 2014-12-15 13:10
Ha ha! Det gör du rätt i.. :-) Dom här "mötena" som jag bjuds på ganska enkelt i mitt närområde får mig verkligen att må bra, det tar mig ut dessutom, mer än jag annars hade gjort. Bra väder.. då är det bara att ta kameran över axeln och gå ut och låta sig överraskas.. Tack! Camilla.
Mvh!