Att spegla det jag gillar.

Tog min 'vanliga' promenad..

Är jag ledig och vädret är lite småtråkigt, så tar jag gärna T-banan in till city för en lunch och sedan promenerar jag hemåt mot Hornstull gärna med kamera, det är lagom långt under en eftermiddag. Detta kan ske flera gånger i månaden året runt via lite olika stråk, men 'standard 1A' är Drottninggatan som via Riksdagshuset övergår till Västerlånggatan, Slussen, och Hornsgatan. Ett trevligt stråk med liv och rörelse, gillar man att 'gatufota' så finns här mycket motiv..

Igår tisdag gick jag här återigen.. 'standard 1A'.. med vetskapen av det oerhörda som hände här i fredags.. Uppgången från tunnelbanan vid Åhléns..

Här stannade lastbilens framfart..

 

En 'hjälte'.. 800 kg. betong.. En av dessa Lejon slungades ut på övergångsstället på Mäster Samuelsgatan till höger och gjorde troligen så att lastbilen hamnade i Åhléns fasad, istället för att fortsätta Drottninggatan ytterligare söderut.. kanske styrningen gick sönder..

Troligen avled mannen från England här..

Krama en polis, det är fint!

Och man blir glad..

Mer blommor..

Och fler blommor blir det..

Det enda som stoppar sådana här attentat är antagligen dessa pollare som finns vid Regerings och Riksdagskvarteren..

Såg på programmet 'Mythbusters' för ett antal år sedan där dom lät en lastbil krascha in i en sån här pollare i hög fart.. lastbilen blev 'skrot'.. pollaren gick fortfarande att höja och sänka..

Har svårt att tro att 'religion' ställer till såna här attentat.. däremot används tyvärr religion som nått slags rättfärdigande för att 'få' göra sånt här.. Ska bli intressant att få höra vad den här förvirrade individen har att 'skylla på' för att få göra så här.. Själv tror jag det finns någon slags hjärnskada i grunden..

Tack för mig!

Inlagt 2017-04-12 17:46 | Läst 912 ggr. | Permalink
Meget fin reportage Jan.
Mange venlige hilsener fra Erik
Svar från ehrsa 2017-04-12 21:56
Hej! Tack så mycket! Erik. Hade jag haft en ledig fredag så kanske jag hade gått där när detta hände.. det brukar kunna vara ungefär den tiden.. Tror även att jag känner igen gärningsmannen nu när jag sett en del bilder, jag kör en busslinje med viss regelbundenhet förbi där han bodde i andra hand..
Hilsen!
Otroliga bilder! Något hemskt hände - hände och hände förresten - någon gjorde något mycket ont. Efteråt lockar det fram en otrolig värme och gemenskap. Verkligen motsägelsefullt, men livet är motsägelsefullt.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2017-04-12 22:00
Det är som du säger, det här var en medveten handling.. en handling som inte går att förstå om det inte förklaras med någon form av 'psykisk sjukdom'.. Men som även sagts i andra länder, terrorn ska inte få förstöra för oss sett på sikt, även om dom skadar oss just nu! Tack! Bjarne.
Hälsn!
Väldigt fin serie! Blomsterhaven är verkligen värda att bevaras på bild, ändå tycker jag mest om bilderna med alla människor som kommer och bär b på mera blommor, poliser och andra!/ Björn T
Svar från ehrsa 2017-04-12 22:05
Hej! Blev förvånad att det var så pass mycket folk som rörde sig här en tisdag.. men så kom jag på att det är påskveckan, så antagligen är det därför så många gjorde ett besök här! Det kändes fint att gå förbi där, och jag inser att hade jag varit ledig i fredags så kunde jag ha varit där.. Gärningsmannen känns också bekant.. Tror att jag kört honom i min buss några gånger, har en linje som går förbi Vårberg där han tydligen bodde, kör den linjen med viss regelbundenhet.. Tack! Björn.
Hälsn!
Bra bildserie på det positiva efter förra veckans hemska händelse. Skönt att se det positiva som ändå kommer fram ur det hemska.
Svar från ehrsa 2017-04-13 22:33
Hej! Visst är det bra att vi inte ger upp, trots det oerhörda som nu även hänt i vårat land! Man får hoppas att dessa förvirrade människor som gör sånt här förstår att det är meningslöst med såna här attentat! Det leder inte utvecklingen framåt direkt.. Tack! Mikael.
Hälsn!
Fin bildserie med många fina bilder och speciellt på blomsterhavet runt Drottninggatan och vid Åhléns. Att du även fått med poliser med blommor var fint. Tack Jan för att du delat med dig.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2017-04-13 22:37
Hej! Det kändes bra att åka dit och gå mitt 'vanliga' promenadstråk igen! Ingen 'terroristpajas' ska få förstöra det fina Stockholm som vi alla har! Det känns alltid bra att se det hela i verkligheten också, och inte bara se bilder i pressen.. Jag inser också att jag kunde ha varit där i fredags, om jag hade varit ledig.. Tack! Stig.
Hälsn!
Tack för ett härligt bildreportage!
Svar från ehrsa 2017-04-13 22:39
Hej! Kändes bra att vara där och se det hela i verkligheten istället för bara via bilder i pressen.. man får en annan känsla för det hela helt enkelt! Tack! Ragnar.
Hälsn!