Att spegla det jag gillar.

Tärnornas ö..

Tärnorna har givetvis gett ön Tärnskär sitt namn, och då är det de Silvertärnor som häckar på ön som namngivit den. Under de 34 år som jag har besökt ön så är min uppskattning att antalet häckande par är mellan 50 - 100 st. Och numera så häckar även världens största tärna Skräntärnan, regelbundet här.

Fortsättning från denna blogg: http://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/tarnskar.htm 

Nästa blogg om Tärnskär: http://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/tarnskar-inte-bara-tarnor.htm

Silvertärnor på Tärnskär, i lördags.

Röd näbb hela vägen, då är det en Silvertärna.. Är det en svart spets på näbben så är det en Fisktärna. Detta exemplar är tydligen ringmärkt.. såg jag nyss, när jag la in bilden här!

Silvertärna med en Tobis i näbben..

Tänk att Silvertärnorna flyttat hit ända från Antarktis, det är den fågel som flyttar längst.. man blir ödmjuk!

                                                            ______________________

Så finns här också världens största tärna, Skräntärnan! Stor som en Gråtrut, och låter för jävligt! Och med en kraftfull och intensivt röd näbb! Den här är också ringmärkt.

Gråtrut och Skräntärna, lika stora..

Fyren Almagrundet i bakgrunden.

Fortsättning följer..   Tack för mig!

Inlagt 2015-05-22 21:56 | Läst 3082 ggr. | Permalink
Fina bilder och fina fåglar Jan. Den röda näbben passar så bra mot den svarta hjässan. Idag är din flygbilder bäst tycker jag, skärpa och ljus på topp.
Svar från ehrsa 2015-05-23 22:29
Hej! Tärnor är som så många andra fåglar ett under av "design".. man blir ödmjuk.. Tack! Ingemar.
Hälsn!
Tärnor är oerhört vackra i luften och fantastiska akrobater. Väldigt kul att titta på både då de jagar och anfaller potentiella hot. Silvertärna och fisktärna har jag sett men inte den stora du beskriver. Den ser ut att gapa bra på en av bilderna och namnet verkar ju passande efter din beskrivning.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2015-05-23 22:34
Hej! Ja, visst är det fantastiska fåglar, Tärnorna! Den stora Skräntärnan är lite lustig, Den bor ute i yttre skärgården men flyger gärna in mot fastlandets vikar eller t.o.m. insjöar och dyker efter fisk där.. Jag har sett detta flera gånger! Och den dyker oftast från rejält högre höjd än de små Fisk eller Silvertärnorna, det är sevärt! Tack! Lena.
Hälsn!