Att spegla det jag gillar.

Steglitser i november..

Bilder som är tagna i mitt närområde Tantolunden på Södermalm. Som så ofta föredrar dom dessa Tistlar.. De höll till just här rätt så regelbundet nu i november, minns att det var likadant förra året.

Kanske de sista bilderna på dom för denna säsong, dom brukar flytta från Tistlarna när fröna tagit slut..

Tack för mig!

Inlagt 2017-12-03 11:59 | Läst 586 ggr. | Permalink
Otroligt trevlig fågel och med ett märkligt namn som det säkert finns en anledning till.
Har dock bara stött på den en enda gång, förra hösten, ett kort möte utan bild.
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa 2017-12-03 21:53
Hej! Tack! Gunte. Visst är dom fina Steglitserna! Och man kan ibland komma hyfsat nära dom dessutom! Det är en fågel som gör sig extra bra på bild känns det som, den sticker ut på något sätt.. Du får kolla av trädgårdar eller ev. parker i omgivningen, där kan man oftast se dom upplever jag!
Hälsn!
Riktigt fina bilder med fantastisk skärpa, snyggt!
Svar från ehrsa 2017-12-03 21:55
Hej! Tack så mycket Peter! Ibland stämmer allt, med ljuset och att man inte skrämmer dom.. till och med 'novemberljus' fungerar..
Hälsn!
Jättefint ljus på dessa fina fåglar.
Svar från ehrsa 2017-12-03 21:57
Hej! Ja, här stämde det mesta.. med ljuset, och att jag kom rätt så nära! Det är inte alltid man kan säga det.. Togs med mitt 200-500 mm och Nikon D750 Tack! Bengt.
Hälsn!
Jätte fina bilder på den vackra fågeln Vi har haft en vid fågelmataren Gillar bild sju Ha en bra dag // Gert
Svar från ehrsa 2017-12-03 21:58
Hej! Gert. Visst är dom fantastiskt fina, det är något speciellt med deras färgsättning! Gör sig bra på bild! Tack!
Hälsn!
Sablar i mej så granna bilder Jan, det ljuset var helt perfekt den dagen, det blev mycket bra. Helt rätt att de drar direkt fröna är slut, har sett det många gånger, men vad äter de sen?
Svar från ehrsa 2017-12-03 22:01
He he, tack! Stefan. Här stämde nog det mesta tror jag! Till och med det låga novemberljuset blev fint.. faktiskt bättre än på sommaren! Gäller bara att 'råka' vara ledig när solen behagar skina.. :-)
Hälsn!
De är så vackra och i solen på de där bollarna blir det extra fina. Snyggt med flygbilden även om de är fina när de bara sitter stilla så piggar det upp med lite action.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2017-12-03 22:06
Hej! Visst är det roligt när förutsättningarna är så bra! Då är det speciellt kul att man har en utrustning som kan ta till vara på 'möjligheterna' som erbjuds.. :-) Får se om dom är kvar framöver, det är inte säkert, men dom har varit ganska stabila på den här platsen i flera veckor nu i alla fall. Tack! Lena. Hoppas helgen blev bra! Själv så lyckades jag fota mina första Sidensvansar idag.. med ett 50 mm. fast objektiv.. och bilderna blev bra.. kul! Kommer i en senare blogg..
Hälsn!
Du är genuint duktig på många sorts bilder Jan, inte minst fågelbilder. Hela den här serien är en ren fröjd att titta på!/ Björn T
Svar från ehrsa 2017-12-04 23:01
Hej! Björn. Tack så jättemycket för den vänliga kommentaren! Man ska också ha tur både med motiven och ljuset, det hade jag här! Kul att se att också november kan bjuda på ett fint ljus, det låter ofta som det är tvärtom..
Hälsn!