Att spegla det jag gillar.

Stad i ljus.. ☀️

***

En klassiker.. musik! 🎼🎶🎶🎵

Det är lite så det känns efter dagens fina 'medsols' promenad runt Riddarfjärden (igen..) i Stockholm.. Ljuset spreds fint i den blanka isen, kanske bättre än om fjärden hade gått öppen.. En härlig vinterdag men utan snö..

______________

Pålsundet mellan Långholmen och Södermalm i Stockholm..

***

Båtklubb i väntan på vår..

***

Sett från Västerbron,,

***

'SL båten' igen..

***

Vid Stadshuset..

***

Riddarholmen.. Hmm..

***

Sett tillbaks mot Norr Mälarstrand på Kungsholmen, från 'nya' tågbron (med gångbana) som byttes ut för 2½ år sen..

***

Denna dag fotat med Z50 + Z DX 50-250 mm.   Tack för mig!

Inlagt 2022-02-10 23:01 | Läst 1061 ggr. | Permalink
Det lyser om Stockholm och bilden från Västerbron är magnifik, kul att få ta en tur runt Riddarfjärden igen och Tommy Körberg är aldrig fel att höra.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2022-02-11 19:35
Hej! Man blir lite överraskad över hur mycket ljus det finns nu redan i februari, det är verkligen skillnad mot mörka december! Kommer man upp på Västerbron och sedan promenerar utefter den soliga sidan så flödar ljuset, mycket tack vare speglingarna i isen också.. Tommy K. sjunger bra helt klart! Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Grym sångröst han har Tommy! Väldigt fina bilder från ett isigt Stockholm i vackert ljus. Bilden från Västerbron gillas lite extra. Snyggt!

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2022-02-11 19:41
Hej! Ja, Tommy sjunger verkligen bra, absolut! Ett varv runt Riddarfjärden en sån här dag borde ge 'dagsbehovet' av D-vitamin nu.. (kanske..?) Tack! Johnny.
Hälsn!
Vilken härlig Stockholmspromenad men vad gör de som ligger på marken? Sjunde bilden med båten och den röda bojen gillar jag men de är alla fina vyer i vackert varmt ljus. Jag blir lite sugen på en tur till Stockholm men jag väntar nog tills de får igång tågen igen.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2022-02-11 19:48
Hej! Det är verkligen härligt med en promenad när det bjuds så här fint väder, med ett flödande ljus! Vilken skillnad mot mörka december.. Individerna på Riddarholmen verkade fota personen som sitter, med sina mobiler.. men lite lustigt att ligga raklång på rygg för detta, det kändes ovanligt att se! I alla fall den här årstiden.. Trist med pendeltågen, dom är ju annars så smidiga att åka med när allt fungerar som det ska! Tack! Lena.
Hälsn!
Finfina stadsbilder..ni har ju nästan lika många byggkranar som tinnar och torn :)
Kul med verksamheten på kajkanten..
HaD/Gunte..
Svar från ehrsa 2022-02-11 22:34
Hej! Det är verkligen fint med den här promenadrundan, den tar ett par timmar, med fika.. lagom för en eftermiddag! Och ljuset flödar vare sig man går med eller motsols.. Håller med om alla kranar.. de flesta tillhör 'Slussenbygget'.. ska väl vara klart nån gång 2025 om planerna håller..(?) Kranen längst till höger är vid en helt inkapslad stor byggnad som jag inte riktigt har koll på.. tidigare så huserade 'SKL' där = 'Sveriges Kommuner och Landsting' numera heter det väl 'regioner' istället för landsting, och jag tror inte dom är kvar i fastigheten nu, vet inte var dom håller hus nu? Ja, aktiviteten vid Riddarholmen såg lite mystisk ut.. ibland får man sväva i okunskap! Tack! Gunte.
Hälsn!
Ser ut att vara ett strålande promenadväder, härliga bilder! Stockholm är verkligen en vacker stad med allt vatten. Instämmer också med frågetecknet. Gillar också ditt musikval, tycker att Björn Körbergs röst fått ännu bättre balans mellan djup bas och skärpa med högre ålder. Många hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2022-02-17 12:13
Hej! Ja, en promenad runt Riddarfjärden är verkligen fint den här årstiden, speciellt när den ligger med blank is som här! Ett flertal grupper har också åkt långfärdsskridskor på Riddarfjärdens södra del utefter Söder Mälarstrand, och sedan klivit av isen närmare Slussen. Att kunna åka på Riddarfjärden anses alltid som något extra i skridskosammanhang.. 'Man' vill gärna ta en 'selfiebild' med Stadshuset i bakgrunden som en 'trofé'.. Då har man kommit via Pålsundet (första bilden) och fortsatt vidare utefter Söder Mälarstrand.

Tycker också att musiken passade bra, det var verkligen en dag med 'ljus' över staden! Och det är 'Tommy' (inte 'Björn') Körberg som sjunger..☺️ Han sjunger bra men har själv oroats om sin röst håller efter att ha haft Covid och även opererat hjärtat det senaste året.. Tack! Björn.
Hälsn!
Khalad 2022-02-17 13:59
Såklart Tommy😀!