Att spegla det jag gillar.

Sen eftermiddag på fältet..

Idag blev det en promenad runt Årstafältet, det är väl en månad sen jag var där senast. Den gången såg jag en flock Starar, Sidensvansar, och ett par Steglitser där. Idag var det endast en mängd Björktrastar, och så hörde jag Steglitser på håll, men såg dom aldrig. Annars så var det inte så mycket sevärt, mer än solens fina motljus straxt innan den försvann bakom Östbergahöjden..

Trots sol så gjorde utstrålningen med den klara himlen att små pölar frös till..

Fint ljus på fältet..

Motljuset med sitt varma sken inspirerade till några motljusbilder..

Fåglarna då.. ja, det var Björktrastar som gällde idag..

Tack för mig!

Inlagt 2014-12-09 22:34 | Läst 877 ggr. | Permalink
Fina bilder från vad som verkar varit en fin dag i angenämt decemberväder. Gillar speciellt björktrastarna på det isiga underlaget.
ha det gott!
Eva
Svar från ehrsa 2014-12-10 09:18
Hej! Ja, det var en fin dag men tusan så kort.. Klockan hinner inte mer än bli 12:00 så märker man att solen faktiskt börjar gå ned, det är lite trist! Ja, det här fältet tycks dra till sig Björktrastar väldigt mycket har jag sett i höst, får se sen om/när det kanske blir vinter, om det förändras? Tack! Eva
Mvh!
Björktrasten är en av de få fåglar jag tycker är betydligt finare vid den här tiden än under häckningstid. Normalt är dom färggrannare på våren men inte dom. Plussar lite extra för den fint inramade bilden på den cyklande damen.
Sten
Svar från ehrsa 2014-12-10 09:24
Hej! Ja, Björktrasten är fin den här årstiden, alla man ser verkar vara fullt utfärgade, och dom bjuder liksom på sig själva till skillnad mot många andra fåglar.. Jag såg att det fanns en fin "tunnel effekt" i vegetationen med lite av det belysta fältet i bakgrunden. Tog en provbild först, och sedan kom cyklisten lämpligt straxt efter.. Tack! Sten.
Mvh!
Jättefina bilder . Damen på cykeln gillas extra mycket
Svar från ehrsa 2014-12-10 09:26
Hej! Tack så mycket! Gillar också den bilden, såg att det fanns en "potential" i det motivet, och hade tur att hon kom cyklande på stigen där..
Mvh!
Skulle jag välja ut en favorit bland dina bilder här så vore valet så svårt. Tvåan var en som jag fastnade för direkt.
Svar från ehrsa 2014-12-10 15:44
Hej! Tack Margareta. Jag är benägen att hålla med, kände att där finns nog ett fint motiv när hon kom cyklande! Hann även med en provbild innan, och en snabbtitt på kamerans skärm för att kolla att det såg bra ut.. och det gjorde det!
Mvh!
Motljusbilder är speciella, vackert.
Svar från ehrsa 2014-12-10 23:04
Hej! Ja, den här årstiden när solen står så lågt som den gör så känns det som det går att hitta rätt så mycket fina motljusmotiv! Men det gäller ju att solen skiner också.. hmm.. Tack! Ingemar
Mvh!