Att spegla det jag gillar.

Påskdagar på stan..

Och det är Stockholm som menas här.. I år inföll Påsken med att Körsbärsblommorna i Kungsträdgården blommar som bäst, det är oftast kring 20 april varje år lite beroende på hur kall eller varm våren har varit, och i år har den ju varit kall.. så troligen fortsätter blomningen bra även nu i veckan efter helgen, men sen är det troligen över.. Det började mestadels rätt så färglöst på stan.. Fotat med 20 mm. och 50 mm.

         

Sedan hittade jag färgerna..

         

Tack för mig!

Inlagt 2019-04-22 13:18 | Läst 2150 ggr. | Permalink
Förmodligen dom mest fotograferade träden så här års..festliga bilder med olika poser på publiken..
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa 2019-04-22 21:31
Hej! Ja, jag tror som du.. speciellt i år när påsken råkade sammanfalla med blomningen här.. oftast är det roligast att 'gatufota' publiken och fotograferna här, alla fotar så det är enkelt.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Sergels Torg är tacksamt med triangelmönstret och lägg till solljus och lite folk, så blir det hur bra som helst! Det är fantastiskt vackert i Kungsträdgården när körsbärsträden blommar. Kanske hinner dit i morgon...
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2019-04-22 21:36
Hej! 'Plattan' bjuder ofta på rätt så bra motiv, känns som det finns en hel del motiv att hitta där nu när solen också ger så fina skuggor från folk som rör sig där.. där finns utrymme att experimentera en hel del med olika objektiv och dessa skuggor.. Ja, försök ta dig till Kungsan, det blommar nog som bäst där just nu! Tack! Bjarne.
Hälsn!
Så fint, blommar dom redan! Och så med blå himmel och strålande sol därtill, vackert! Jag förstår att både turister och proffs passar på! Hälsningar/. Björn T
Svar från ehrsa 2019-04-22 21:43
Hej! Ja, jag tror att blomningen är några dagar sen i år beroende på den kalla våren.. 20 april tror jag är ett bra riktmärke sen varierar det en del beroende på hur varm våren har varit! Det var ju roligt att Påsken i år sammanträffade så bra med blomningen här.. och det är många som verkligen gillar det här, speciellt mycket bland människor med Asiatiskt ursprung! Tack! Björn.
Hälsn!
Inspirerande bilder! det får nog bli en färd till hufvudstaden och hoppas att det fortfarande blommar.
Svar från ehrsa 2019-04-22 21:45
Hej! Ja, nu blommar det som bäst så det gäller att passa på.. blomningen brukar vara över rätt så snabbt tyvärr..
Hälsn!
Verkligen kontrasternas huvudstad du visar, från svartvitt triangelmönster till skyar av rosa! Så fint när körsbärsträden blommar! Då "drar" huvudstaden! Ha en fin kväll! Yvonne
Svar från ehrsa 2019-04-22 21:49
Hej! Ja motiven skiftar här i stan.. från en 'trist' och steril 'betongplatta' till ljuvliga Körsbärsblommor som blommar som bäst.. 5 minuters promenad från varann.. :-) Tack! Yvonne.
Hälsn!
La in några bilder också från idag annandag påsk på Körsbärsblommorna, men denna dag fotat med 20 mm.
Hälsn!
Fina bilder och fint med körsbärsblomningen! Roliga och lekfulla skuggor på den första serien från plattan.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2019-04-22 21:54
Hej! 'Plattan' bjuder rätt så bra på såna här skuggor från folk som rör sig, ihop med mönstret på själva Plattan så kan det bli rätt bra! Men här finns mycket sånt foto att experimentera mer med, jag stod nog där bara i 5 minuter men väntar man ut motiven så kan 'skuggspelet' säkert bjuda på en hel del.. Och Körsblomningen vill jag gärna se varje år, tyckte nog att det var mer blommor än förra året! Tack! Johnny.
Hälsn!
Damen med röda klänningen (fyra från slutet) - den var väldigt bra så det blir en tumme upp! 👍
Svar från ehrsa 2019-04-22 21:56
Hej! Man kan nog säga att damen 'sticker ut' lite.. men hon var fin också! Passade väldigt bra in bland alla andra vackra färger.. Tack! Ragnar.
Hälsn!
Snygga bilder som vanligt!

Plattan och skuggorna var riktigt effektfullt.

Jag var i Kungsträdgården i lördags 08:30 och trodde jag skulle vara lite ensam där då, men icke. Det var fullt med folk på plats då med för att fota träden och sig själva.

Hälsingar
CJ
Svar från ehrsa 2019-04-23 18:22
Hej! He he, ja det var ju rätt tidigt med 08:30 men det är nog som du säger, det är så pass populärt det här med Körsbärsblommorna att många andra också tänker som du.. 'Plattan' kan rekommenderas med sin 'skuggning' av folk, gärna på eftermiddagen eller kanske på morgonen när skuggorna är lite längre.. känns som det går att 'vänta in' motiv där med lite extra intressanta skuggor.. den 'grafiska' färgsättningen som plattan har förstärker det hela, sen får man dra ner det mörka och lätta upp det ljusa lite extra för att förstärka det svarta och det vita lite extra! Dom bilderna är tagna med 50 mm. kanske man ska prova med lite mer vidvinkel också.. Testa gärna själv med 'skuggor' på plattan, känns som det finns en del att experimentera med där! Tack! Christer.
Hälsn!