Att spegla det jag gillar.

Lite vinterbilder från närområdet..

***

Bättre vinter än den här helgen, var det några år sen man upplevde här! Kanske 2 dm. snö och mellan -5° och -10° har det varit på dagarna och svaga vindar, känns lyxigt! Verkar dessutom fortsätta en vecka till i alla fall, sånt piggar upp.. Bilderna här blev tagna igår i Tantolunden och dess omgivningar i Stockholm, under eftermiddagen..

Snödjupet på ett tak..

***

Någon bär på ett stativ trots bästa låg-ISO förhållanden..

***

Hmm.. ser lite mystiskt ut..

                  

***

       

***

Tack för mig!

Inlagt 2021-01-31 18:14 | Läst 1096 ggr. | Permalink
Fina vinterbilder, något sådant har jag inte här nere. Idag var det väl lite vitt puder på marken och runt 0 och mulet till att börja med, något bättre efter lunch. Kul med nötskrikan fastän den inte riktigt vara med på bild. Domherre är ju alltid trevlig
Svar från ehrsa 2021-01-31 22:17
Hej! Ja, det är verkligen vackert med vintern här nu! Troligen fortsätter det likadant även nästa vecka med en hel del sol och minusgrader så ingenting borde töa bort heller.. Nötskrikan såg extra kul ut på första bilden, får lite känslan av att det inte är samma fågel som sticker ut på vänster som på höger sida av mataren.. känns som fågeln är längre än dom egentligen är.. nån slags synvilla.. Domherren blev jag extra glad för! Har hört nån enstaka individ ett par gånger tidigare i januari, men har inte lyckats få syn på den.. Här var det också lätet som gjorde att jag hittade den, deras läte sitter i 'ryggmärgen'! Den första som jag lyckats fota den här vintern! Nu har jag sett alla 'normala' vinterfåglar här, dit räknar jag Sidensvans, Gråsiska och Domherre, men Sidensvans har jag bara sett passera vid två tillfällen i november och dom var inte fotomässiga.. Man får hålla utkik på Nyponbuskarna av allt att döma.. enligt Johnnys blog! Tack! Peter.
Hälsn!
Härliga vinterbilder !
Ja, nu har vi verkligen fått uppleva det där vackra som man vill att en vinter skall vara. Kul att även många söderut har fått tagit del av detta.
ing-marie
Svar från ehrsa 2021-01-31 22:26
Hej! Ja, visst är det fint när det ser ut så här! Tydligen så fortsätter det även nästa vecka med en hel del sol också.. Det är på tiden att det 'gråa' kanske har lämnat oss nu under en längre tid, hoppas jag! Årstider vill man ju ha, även vintrar, men inte gråa vintrar! Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Domherren är verkligen en praktfull "vinterfågel" men bilden på kråkan som inleder serien med bilder på domherren tycker jag är helt fantastisk. Den har en så härligt uttryck. Ditt närområde bjuder på mycket fint och nötskrikan ser onekligen rätt kul ut på första bilden. Den förser sej av småfågelmaten minsann. Pilfinkarna som sitter och "resonerar" framför automaten som ser ut som ett hus med fönster känns också väldigt mycket "Tanto", eller i alla fall fågelmatning i storstadsmiljö. Cool matare går före volym och praktisk påfyllning.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2021-01-31 22:43
Hej! Visste att du skulle gilla Kråkan.. 👍 Domherren var trevligt det är den första jag ser den här vintern, men jag har hört deras läte ett par gånger nu i januari här, men den har hörts för få gånger för att jag ska kunna 'skanna' in positionen med hörseln.. Här var det också lätet som gjorde att jag fick syn på den! Nötskrikan såg extra kul ut på första bilden, känns som man blir osäker på om det är samma fågel bakom mataren, eller är dom två.. Det finns en del 'aktiva' matare här, och 'fåglar drar fåglar' så det kan dyka upp lite olika arter i närheten där, även fast dom inte besöker mataren.. Den vita mataren där Pilfinkarna sitter ombesörjs av en äldre dam i 80 års åldern, om jag minns rätt så bor hon egentligen i Solna.. har pratat med henne för ett par år sen, hon är nog den flitigaste 'mataren' här över huvud taget, året runt dessutom! Tack! Lena.
Hälsn!
Visst är det härligt med vinter och det ett tag sedan. Fina vintermotiv du hittat och fåglarna blev toppen. Kul med det lilla huset de har mat i. Gillar den sista med storskarvarna också.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2021-01-31 22:49
Hej! Ja, vinter så här betyder mycket! Förra året blev det ingen vinter alls.. väldigt trist! Ja, det behöver ju inte vara standardmatare.. Det brukar ofta hänga skator vid den där vita mataren, så dom hänger nog där bokstavligen.. och plockar nötter, men jag har inte lyckats fota nån där än.. Skarvarna ute i Årstaviken är lite spännande också, och än så länge så har isen inte lagt sig här, men troligen gör den det nu under veckan, då försvinner nog Skarvarna härifrån.. Tack! Johnny.
Hälsn!
Fina viterbilder med klass!
/ Bengt H.
Svar från ehrsa 2021-01-31 23:05
Hej! Bengt. Ja, nu är det vackert ute, sol och vit snö och minusgrader.. ljuset flödar och man kan glömma lite av 'eländet'.. en stund i alla fall, det är viktigt! Och visst längtar man ut när solen skiner! Idag gick jag runt Riddarfjärden i det fina ljuset, det fanns en del motiv där också.. Tack! Bengt.
Hälsn!
Strålande vinterväder hos dig också, roligt! Dina bildserier blir alltid bra underhållning, du växlar mellan "översikter", detaljbilder och fågelbilder, det ger ett levande intryck, precis som det säkert är för den som är vaken och med! Domherrarna är alltid vackra, dom har jag inte sett alls i vinter, än. Många hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2021-01-31 23:10
Hej! Ja, finaste dagen hittills den här vintern! Men lika fint var det faktiskt även idag.. Ser ut som kommande vecka också kan bli njutbar så man får fortsätta tanka lite D-vitaminer, det lär vara bra för immunförsvaret i dessa tider.. Ja, det blir lite 'promenadbilder när jag går ut med kameran, ofta är det inte bara fåglar som gäller även om dom är trevliga! Även 'mänsklig' aktivitet gör sig ofta bra på bild.. så klart! Tack! Björn.
Hälsn!
Trevligt å fina fågelbilder. Det känns bra att vintern kommit till i stort hela landet som får ta del av snö å mys
Svar från ehrsa 2021-01-31 23:12
Hej! Ja, vem blir inte glad när solen skiner och snön gnistrar.. man kan t.o.m. stundtals glömma pandemin.. det är extra bra! Tack! Nini.
Hälsn!
Det var många fina vinterbilder och kul att få se en Domherre Bilderna på Kråkan är också snygga.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2021-01-31 23:16
Hej! Ja, vad fint det blir när det är lite vinter 'på riktigt' även här! Det blir stor njutning att bara gå runt och titta på allt det fina, och ISO sjunker till sommarförhållanden.. Det är nästan omöjligt att få suddiga bilder! Domherren var trevligt, för att det är den första den här vintern! Och Kråkorna här är alltid bra fotoobjekt, dom är inte alls skygga heller! Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Vad snö du har där i storstan :-) Betydligt mer än vad vi har här...
Haha nötskrikan var ju för rooolig, i den posen :D
Och domherren hör vintern till!
Snyggt!
Svar från ehrsa 2021-02-01 10:37
Hej! Ja, det känns riktigt lyxigt med den här snön, och den ligger kvar dessutom.. det brukar ofta bli milt igen redan efter ett par dagar.. men inte den här gången! Enligt SMHI verkar kylan ligga kvar 10 dagar till åtminstone, hoppas det stämmer! Man blir glad både av vintern och fina fåglar.. 😁 👍 Domherren var den första denna vinter.. Brukar spana efter dom här kring Jul men i år såg jag ingen.. den kom nu istället! Tack! Joakim.
Hälsn!
Härliga bilder Jan
Jag har inte vandrat uppe bland kolonistugorna på ett tag nu. Dags för en ny tur tror jag
Mvh
Bengt
Svar från ehrsa 2021-02-01 10:40
Hej! Ja, det är fint där nu när snön ligger, man ska gärna 'sick sacka' sig fram där bland alla gångvägarna, och med 'isbuggarna' är det enkelt.. Tack! Bengt.
Hälsn!
Fina vinterbilder och "lagom" med snö för att ändå lämna plats till annat sevärt. Rena löpande bandet med Nötskrikan, kul bild den..Fräckt att du såg snygga istappen på kvisten..
Mvh/Gunte..
Svar från ehrsa 2021-02-01 10:49
Hej! Det är väldigt fint här nu och som du säger ganska 'lagom' med snö.. Det är mer än vi haft på säkert 3 år i alla fall och det fortsätter vara kallt i minst 10 dagar till enligt SMHI.. det är bra! Ja, istappar får man inte missa.. 😁 det vore tjänstefel! De finaste brukar ofta vara de som man 'får ner' lite av det blåa himmelsljuset i isen dessutom.. lyckades lite här! Promenerade runt Riddarfjärden här igår, och fick fantastiska blänk i istappar i motljus solnedgång, det såg magiskt ut när jag grovsorterade bilderna igår.. kan bli bra i en kommande blogg! Tack! Gunte.
Hälsn!
Hej Jan - om jag inte hade sett så många vinter - och snöbilder här på bloggen, kunde jag nästan tro att det inte fanns någon vinter i år. Här finns gröna gräsmattor.
Jag gillar nummer 1 och särskilt nummer 5 :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från ehrsa 2021-02-01 19:41
Hej! Det som du beskriver från din vinter, så hade vi förra vintern.. därför blir man extra glad av snö och kyla nu! Det verkar som vintern också fortsätter 10 dagar till (kanske mer?), med en del sol också, det blir man glad av.. ☀️ 😁. Tack! Erik.
Hilsen!
Härliga vinterbilder! Den första bilden på nötskrikan vid mataren är obetalbar. Det ser ut som den känner sig har blivit tagen på bar gärning. Den sista kråkbilden gillar jag också. Intressant att se hur man kan välja att bära ett stativ.

Hälsningar Jörgen
Svar från ehrsa 2021-02-02 17:55
Hej! Ja, det var en fin helg vi hade! Ser ut som kylan står sig ett tag till här, enligt SMHI så är det vinter fortsatt i 10 dagar i alla fall, även om det är lite mildare ett par dagar nu.. Ja, Nötskrikan blev bra där! Själv tycker jag det är lite för långt mellan 'stjärtfjädrarna' och huvet som sticker fram på andra sidan.. Ser nästan ut som det kunde vara 2 olika individer.. men troligen är det inte det! Kråkan blev också bra, det är trevligt med våra 'vardagsfåglar' så här, dom är rätt så orädda här i närområdet, dom är vana vid både människor och hundar som rör sig här regelbundet.. Håller med om 'stativbäraren'.. dessutom bästa låg-ISO förhållanden! Såg honom bara fota handhållet! Tack! Jörgen.
Hälsn!
Rejält med vinter har det blivit i Stockholm. Fint! Önskar jag var där... Visst det är inte fel här heller, men omväxling förnöjer. Kul med dyket i sista bilden!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2021-02-06 11:11
Hej! Ja, nu är det vinter här.. också! Det har nog kommit ytterligare 1 dm snö här i veckan och det fortsätter att vara -5°/-10° det är extra härligt! Det är några år sen vi hade så här vintrigt, men det är väl så här vintrarna blir med förändrat klimat, det blir liksom 'antingen eller'.. förra vintern var det 'antingen' och ingen snö eller kyla alls.. i år är det 'eller' vilket då blivit tvärtom.. T.o.m. SMHI har ändrat sina bedömningar över vad som är normalt när man jämför tidigare 'väder' och temperaturer, nu har man höjt siffrorna på det man jämför med eftersom temperaturen generellt har stigit.. det här berättade man om i veckan som var. Kan läsas om här: https://www.smhi.se/nyhetsarkiv/ny-normalperiod-infors-vid-arsskiftet-1.166724 . Dyket i sista bilden är faktiskt en landning.. :-) Tack! Bjarne.
Hälsn!