Att spegla det jag gillar.

Köttets lustar..

Vill man locka fram Kråkor och Skator ska man gärna hänga upp ett stycke torkat kött i ett träd.. Det gillar alla Kråkfåglar men även en del mesar.. Någon hade gjort så uppe i mitt närområde Tantolunden här på Södermalm. För några dagar sedan var det mest Kråkorna som var där och försökte få sig lite föda.. i lördags var det bara Skatorna som var där.. Igår var köttstycket borta.. Fotat med 200-500 mm.

Denna eftermiddag sågs bara Kråkor här..

Den här eftermiddagen var det Skatornas tur.. i ett sent eftermiddagsljus..

Sista solstrålarna..

Tack för mig!

Inlagt 2018-11-26 18:13 | Läst 2078 ggr. | Permalink
Hej Jan.
Den form for foderophængning har jeg aldrig set før. Det virker lidt for meget efter min smag. Det er imidlertid en fremragende dokumentar serie - flot fanget.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2018-11-27 17:49
Hej! Det såg ut att vara en bit av torkat kött, kanske 'fårfiol', vet inte om det ordet finns på Danska.. helt enkelt en lufttorkad 'fårbog'.. eller kanske 'Rådjursbog'.. Det är ett fint kött, men kanske det ändå har blivit för gammalt..? Tack! Erik.
Hilsen!
Det är bra när maten kommer till nytta och inte slängs. Dessutom får en del fotografer fina bilder. Försöker slänga så lite som möjligt men är det något som inte duger kastar jag ut det till kråkorna och skatorna på baksidan, så klarar dom sig en natt till.
Sten
Svar från ehrsa 2018-11-27 17:55
Hej! Det såg ut att vara kött av 'fårfiolstyp', kanske det var bogen från ett Rådjur också.. torkat och säkert fint, men det kanske ändå blivit för gammalt.. Kråkfåglarna verkade trivas i alla fall.. Håller med, det är bättre att ge det till fåglarna än att bara kasta bort det.. Skatorna är verkligen vackra när man får chans att fota dom så här, normalt så ser dom inte så märkvärdiga ut, men är ljuset rätt så 'glänser' dom! Tack! Sten.
Hälsn!
Det måste vara riktigt mumsmums för hungriga fåglar! För att inte alla om vilka fina bilder det blir! Hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-11-27 18:00
Hej! Tror kråkfåglarna gillade det här mycket! Det såg ut som torkat kött, ungefär som en bit av en 'fårfiol' eller kanske torkat Rådjurskött.. Det var roligt att kunna fota just Skatorna här, dom är så vackra när ljuset är det rätta! Oftast ser man inte deras fjäderdräkt så bra, men dom är riktigt fina! Tack! Björn.
Hälsn!
Väldigt fina bilder och fantatiskt ljus på skatorna. Bra att även dessa fåglar får lite godsaker ibland men den är ju inte så vacker att få med "mitt i motivet".
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-11-27 18:04
Hej! Visst blev det bra, när man fick chansen i det här ljuset! Skator är verkligen vackra, med detaljer i fjäderdräkten som man normalt inte ser.. ljuset måste 'träffa rätt' för att det ska bli optimalt! Och köttet var ungefär som 'fårfiol' ser ut.. eller möjligen lufttorkat Rådjurskött kanske..? Dom verkade i alla fall gilla köttet.. Tack! Lena.
Hälsn!
Det gäller att förse sig innan det blir för fruset..sista bilden blev extra läcker..
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa 2018-11-27 18:10
Hej! Jag tror att det kan ha varit en bit av en 'fårfiol' eller möjligen torkat Rådjurskött.. Dom såg verkligen ut att gilla köttet i alla fall, och dom fick jobba lite också för att få i sig det, med lite akrobatik.. Sista bilden var vekligen de sista solstrålarna.. en minut senare så fanns inte ljuset där.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Kul att se en lite annorlunda fågelmatning och det är säkert mumsmums för köttätande fåglar, kanske det kommer rovfågel också. De sista bilderna på skatorna är fina.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-11-27 18:14
Hej! Ja, det var första gången jag såg lite kött hänga så här! Det kan ha varit en bit av en 'fårfiol' eller kanske torkat Rådjurskött som kanske blivit lite för gammalt.. Kråkfåglarna såg ut att gilla det i alla fall! Duvhökar kom säkert förbi där också, jag ser dom i stort sett varje dag här.. men jag vet inte om någon besökte den här Köttbiten? Tack Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Ser ut som de fick ett riktigt skrovmål. Fina bilder du fångat.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-11-27 18:20
Hej! Fåglarna såg verkligen ut att gilla den här köttbiten.. rena lyxen för dom! Tror det var en bit av en 'fårfiol' eller kanske torkat Rådjurskött.. det är bra kött, men som kanske ändå hade blivit lite för gammalt..? Det var extra roligt att kunna fota Skatorna så här i fint ljus! Det är en fågel som är mycket vackrare än man tror.. men får man rätt ljus på Skatorna så 'skimrar' dom extra vackert med alla möjliga färger.. Tack! Johnny.
Hälsn!
Åtelkött är inte så kul att se på bild, men detta var ganska "oskyldigt" ändå, värre när man ser hela rådjur.
Vackra vingar och vilka fantastiska färger dessa "svart-vita" skator har :-)
Svar från ehrsa 2018-11-27 18:28
Hej! Näe, du har rätt angående 'åtelkött', men det här verkade vara en bit av en 'fårfiol' eller kanske torkat Rådjurskött.. så det var nog rena lyxen för dessa Kråkfåglar med det här köttet! Dom såg ut att trivas.. :-) Det var roligt att kunna fota Skatorna så pass bra, oftast ser dom bara svartvita ut, men när ljuset träffar rätt så bir de svarta fjädrarna istället färgade i nästan regnbågens alla färger.. Även de vita vingpennorna är väldigt vackra med den mörka smala bård som varje vingpenna har.. vem har tänkt ut den 'designen'.. detta ser man normalt inte, det måste fångas av en kamera för att man ska få se det.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Det blev riktigt fint, skatorna är kanonfina. Har provat med stekt kotlett, det fungerade, även på stare. Annars får det bli späck (som måste bindas väl, kråkfåglarna är listiga), kokosfett, smör, fröer, och bröd.
Svar från ehrsa 2018-11-27 18:35
Hej! Skatorna är verkligen vackra! När ljuset är 'rätt' så blir dom nästan 'tropiskt' vackra, och det ser man normalt inte.. dom ser ju mest bara svartvita ut! Den här köttbiten satt najjad med en stark rostfri tråd.. Tror Kråkfåglarna här trivdes med att dom fick jobba lite för att få tag i födan.. lite akrobatik helt enkelt.. Tack! Stefan.
Hälsn!