Att spegla det jag gillar.

Inte så mycket..

Men det var ändå fint idag, och lite vårtecken fanns det även om det inte vimlade av dom.. sett i mitt närområde Tantolunden, och utefter Årstaviken.

Vädret lovar gott!

Badar man utomhus nära en gammal snödriva från november.. då är det vår..

Min första 'vårfågel' för året, en Ringduva! Plötsligt finns dom bara där, utan att göra väsen av sig..

Måsarna har kommit, dom brukar sitta där ute vid iskanten..

Flanerande människor..

Vissa båtar har legat i öppen vak i vinter..

Vedeldade bastun har använts rätt flitigt i vinter..

Isen har börjat inta våriskaraktär.. matt och ytmjuk..

Tantolundens solbelysta sydsida..

En liten hök dök plötsligt upp, den var så liten jämfört med Kråkorna som mobbade den så det var troligen en Sparvhök..

Lösa isflak utan bindande nyis emellan, också ett vårtecken..

Solande kvinna i starkt vårljus vid Eriksdal.. också ett vårtecken..

Påskris vid Mariatorget, får väl också räknas till våren..

Tack för mig!

Inlagt 2017-03-13 23:40 | Läst 844 ggr. | Permalink
Fastnade mest för första bilden; lätt stalinistisk stadsplanering med färggrann karaktär. Något motsägelsefullt, med en viss charm. Själv är jag ingen stadsmänniska. Kul också att se bilden av Tantolunden, dina bilder är ju ofta därifrån, och nu vet jag hur det ser ut.
Svar från ehrsa 2017-03-14 10:21
Hej! Första bilden, kan också kallas 'miljonprogrammet'.. Byggdes i slutet på 60-talet. Nästan alla fastigheterna är numera renoverade och i fint skick! Betongvägarna är extremt hårda, kräver 'borrhammare' för att kunna borra upp en krok, för en ev. tavla.. Väldigt tyst inomhus också, man tror inte att man bor innanför tullarna i Stockholm.. dessutom granne med Tantolunden och Årstaviken, så läget är väldigt bra i Stockholm! Bilden av Tantolunden kunde också ha varit lika stor åt höger i bilden, men panorama funkar så dåligt i bildpresentationen på FS, tyvärr! Bilden blir bara lägre i höjd ju bredare den är.. Det här panoramat är gjord av fyra bilder. Sedan är Tantolunden lika stor på skuggsidan, mot norr på andra sidan krönet på kullen här. Fick en ny granne här på 8:e våningen i höstas, han köpte sin tvårummare på 64² för 4 725 000:- ...Tack! Stefan.
Hälsn!
Isbilden med bojarna är ju toppen och trevligt med alla vårtecken du rapporterar. Nu är det väl snart dax att börja göra i ordning på balkongen.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2017-03-14 10:31
Hej! Lena. Helt rätt! Balkongen måste snart få ett lyft!!!! Faktum är att det redan nu går mycket bra att fika där en solig eftermiddag, räcker faktiskt med en T-shirt.. Visst finns det lite vårtecken nu men ändå ingen mängd, vet inte vad som kan komma härnäst, har sett bilder på Starar i Sydsverige och Bofinkar, eller Strandskator vid Årstaviken, dom kan ibland komma innan isen helt har släppt.. så det kanske är dessa fåglar som dyker upp här framöver? Det man vet är ju att det kommer gå väldigt fort med allt.. som vanligt! Tack!
Hälsn!
Mysiga vårbilder du bjuder på, och jag tror att vi har fått lite del av vårvädret också för min gräsmatta börjar skifta från vitt till grönt och mina första Snödroppar har slagit ut. I Lindesjön har Kanadagässen anlänt och hackspettarna hörs från skogen, men vi har bara c:a 4 +grader nu på förmiddagen.
Hade hoppats bjuda på lite färska Sångsvansbilder från Tysslingen, men det blev bara misslyckade bilder, men jag gör ett nytt försök i veckan.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2017-03-14 10:40
Hej! Har också hört Hackspettar, ovanligt många gånger dessutom känns det som.. det är härligt med deras 'trummande'! Känns lite som om våren smyger på oss här i år, det går inte med stormsteg än så länge.. det är mer som om allt plötsligt bara finns där, de första vårfåglarna, första fjärilen, och första 'sippan'.. men mysigt är det i alla fall! Ibland kan det vara bra att inte få bästa bilderna direkt vid första besöket på en 'lokal', då får man en anledning att snart göra om besöket igen.. och fint är det ju alltid ändå! Lycka till nästa gång! Tack! Stig.
Hälsn!
En hel del vår i dina bilder, även om inte isen helt släppt sitt grepp så är det fint att se.
Svar från ehrsa 2017-03-14 16:55
Hej! Isen kan släppa väldigt fort framöver, om det blåser lite och är över +5°, och den kombinationen är ju rätt vanlig nu framöver.. Idag tisdag var jag ute på Djurgården på Gärdet och vid Isbladskärret, och nu vimlade det av vårtecken, fågelmässigt! Men det blir i en kommande blogg.. Tack! Margareta.
Hälsn!
Hej Jan det blev en blandet buket - sjovt og interessant.
Nummer 9 og den sidste bliver mine favoritter i denne omgang.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2017-03-14 20:16
Hej! Erik. Ja, det blev en blandning av bilder som speglar bra det som jag såg på min promenad. Inte så jättemycket vårtecken här ännu, men det kommer snabbare än man tror.. Tack! Erik
Hilsen!