Tillvarons fångade bilder..

Att spegla det jag gillar.

Minns i november..

Den fina oktober.. Ja, idag är det november.. Det jag minns var igår.. som om det var igår.. då var det fortfarande oktober.. och jag minns det tydligt, och skulle jag ha glömt det så finns det ändå bildbevis på hur fint det var! Och då är det i mitt absoluta närområde jag tog min promenad, som jag så gärna gör den här årstiden.. Man hinner inte så mycket mer på en eftermiddag nu när mörkret kommer tidigt.. och det finns ofta en hel del fint här dessutom!

Sett igår i Tantolunden, här på Södermalm.. Steglitserna fanns där dom brukar vara..

Greppet..

Nere bland lövträdens blad finns det vackra låga  ljuset..

Sen dök dom upp, flyttfåglarna.. vad är det för ena..?

Näe, det var visst inga fåglar..

Det är såna där "flygande rosetter" som någon så fyndigt döpte dom till för ett par år sen.. kanske det var Ing-Marie..? Jag försökte då för två år sen få ett namn på dessa små myggor (1,5 cm.) via en 'frågelåda' på Naturhistoriska där jag i mejlet även bifogade bilder, där någon sakkunnig brukar svara på frågor.. jag väntar fortfarande på svar..

Uppe på 'toppen' här på berget så samlas ofta en del fåglar just vid solnedgången, det är mer regel än undantag, bl.a. Björktrast som ofta sitter och suger i sig de sista solstrålarna.. liksom dom gärna gör så vid soluppgångar..

Även Grönfinkar ses njuta..

Hit kom också både Nötskrikor och Kråkor.. dom är ofta här, inte bara vid solnedgångar..

Det finns en Kråka här uppe på berget som är väldigt förtrolig, den kan spatsera förbi två meter ifrån utan att vara rädd.. kanske detta är den individen.. fin är den i alla fall!

Sedan dök dom upp! Mina första Sidensvansar för året, där kameran finns med! Har sett dom ett par gånger tidigare, men då har dom flugit förbi utanför lägenheten, på väg någon annanstans.. Här landade en liten flock högt upp i en Lönn, kanske dom var högst 20 stycken.. trevligt i alla fall att få höra deras 'silvriga' klingande läte.. Det är ju omisskännligt! Avståndet och det låga och ganska svaga ljuset gjorde det inte helt optimalt för foto.. hoppas det blir fler tillfällen!

Sen dök dom upp igen.. 'de flygande rosetterna'.. rätt så vackert i detta ljus.. Här blev dom ljusa istället för mörka som dom blev när bakgrunden var en ljus himmel!

Tack för mig!

Postat 2016-11-01 12:37 | Läst 1468 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera