Att spegla det jag gillar.

I dessa gråa pandemitider när allt tycks fortsätta att stramas åt..

***

Så kanske det kan vara skönt med lite 'opublicerat' från sommaren som var.. när Coviden tillfälligt glömdes bort, och det gick ju ändå rätt så bra då, trots den glömskan.. Stockholm är fint alla årstider och i nästan alla väder, men så klart så är sommaren något extra..

Doften av grillat tror jag att jag kände varje kväll hemma.. om det inte regnade..

***

Ofta blev det en lunch utomhus som  här vid ett 'Thaiställe', med utsikt mot Yttersta tvärgränd vid 'Skinkan' (Skinnarviksberget).

***

Hornsgatan med riktning ner mot Slussen..

             

                                  

Tack för mig!

Inlagt 2021-01-08 21:12 | Läst 602 ggr. | Permalink
Kul att se lite sommarbilder från "Eken" och det ser skönt ut med alla lätt och shortsklädda människor. Håll i och håll ut om 6 månader är vi där.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2021-01-09 11:44
Hej! Ja, det var fint i somras, dessutom en låg pandemismitta, vill minnas att det nån period bara fanns en enda Covidpatient inlagd på IVA.. nu lär det vara annorlunda! Ja, tiden går fort och det blir bara ljusare, om 1,5 månad börjar det nog kännas lite 'vårligt' t.o.m.. 🕶 Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Vet du vad jag tycker dessa skorstenar är så charmiga.
Visst passar det utmärkt med lite härliga bilder från sommaren
men den som gick var jag inte ute mer än mina promenader här i vår
lilla stad,
Finfint vandra med dig sommarstaden den fina.
///Gun-Inger
Svar från ehrsa 2021-01-09 12:06
Hej! Håller med om skorstenarna, dom passar fint ihop med fastigheterna! Ja, sommaren var fin och smittan låg trots att folk 'trängdes' dessutom.. och redan om nån dryg månad kan vi nog känna våren igen, även här uppe i Stockholm! Tills dess får vi fortsätta att 'hålla i'.. Tack! Gun-Inger.
Hälsn!
Soligt, somrigt och en smula avklätt, alltid mysigt men extra så just nu. Härliga bilder från dina stadsturer. Som vanligt är hela serien sevärd, bilderna en och en eller som helhet. Allra bäst gillar jag den första, utsikten från din balkong med blandningen av grönska och stenläggning, ser jättetrevligt ut. En annan bild jag reagerade lite på var motorcyklisten, hjälm har han men han kör barhänt och i gympadojor. Tufft kanske men inte såkul vid en vurpa....Hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2021-01-09 12:28
Hej! Ja, det här är bilder från juli, kanske när det var som varmast dessutom.. känns längesedan just nu, men det är något att längta till.. tiden går fort! Boende här använde de här 'utomhus rastplatserna' på gården väldigt mycket mer än vid tidigare somrar, det finns ännu fler grillmöjligheter med bänkar längre till vänster jämfört med den första bilden här. ett bra sätt att hålla sig utomhus med lite avstånd.. Minns att det nån gång i somras endast fanns en enda person som vårdades på IVA här i Stockholmsområdet.. senare under hösten blev det annorlunda! Snart är vi inne i halva januari och sen dröjer det inte länge förrän solen börjar värma och människor är ute ännu mer där smittan troligen går ner ytterligare.. Kanske vaccin kan göra sitt för detta också.. Ni borde vill kunna få vaccin om inte allt för lång tid kan man tycka! Håller med om motorcyklisten, det var det första jag tänkte på när jag såg bilden.. Tack! Björn.
Hälsn!
Klara skarpa bilder! Sista med den stora växten tar en stund att upptäcka! Z50 direkt ur kameran?
/MA
Svar från ehrsa 2021-01-09 12:40
Hej! Ja, växten är som ett 'kamouflage'.. 🙂 Nej, här är det D750 och ofta med 50 mm. f/1,4 den kombon är bättre än Z50 i dom här sammanhangen, men är också tyngre.. Lilla Z50 ger x1,5 med sin APS-C sensor och 'tippar' lättare neråt med F-objektiv. Med kitobjektivet 16-50 mm. fungerar det ändå bra på Z50 men det är inte så ljusstarkt och ger nästan skärpa från nära till oändligt även med största bländaröppningen som är F/3,5. Jag vill helst oftast ha kort skärpedjup på mina 'gatubilder'! Tack! Mats.
Hälsn!
Härliga färger och genomgående bra bilder på folklivet.
/ Bengt H.
Svar från ehrsa 2021-01-09 12:49
Hej! Ja, det känns som en annan tid med dessa bilder.. vilket det ju också var.. Kanske var det här i juli som det bara fanns en Covidpatient på IVA på Stockholms sjukhus! Alla trodde nog att det skulle hålla sig på den nivån även senare, även alla 'experter' trodde så, jag minns det tydligt! Kanske en del 'klustersmittor' senare under hösten trodde man.. Men Covid överraskade alla.. När dessa bilder togs så rensade du säkert Abborrar som bäst.. 🐠 ☀️ Tiden går fort vi är snart där igen, och kanske är vaccinerade dessutom.. ⛑ Tack! Bengt.
Hälsn!
Vintern har allt sin tjusning, men sommaren vinner ändå för mig. Så härligt att se dessa bilder från den tiden, som kommer tillbaka senare i år! Kul med killen med krukväxten i sista bilden.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2021-01-09 12:53
Hej! Sommaren vinner alltid, men man behöver omväxlingen! Minns 2018 när det var för varmt i stort sett hela sommaren, det var inte kul.. det var t.o.m. för varmt och för mycket sol när man var ute med båten i skärgården.. man kom inte undan solen, som dessutom hela tiden speglade sig i vattenytan.. Tur att vi har årstiderna, åtminstone än så länge kvar.. Tack! Bjarne.
Hälsn!
Trevliga bilder och en del roliga personer. Bra lutning där i backen, den får man upp flåset i.
Snyggt!

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2021-01-09 13:00
Hej! Ja, det var verkligen en annan årstid här.. känns längesen.. men vi är snart där igen! Om 4 månader är 'dom' här igen.. ja du vet! Ja, den där backen är ingen lek.. speciellt vintertid.. 🚘 Tack! Johnny.
Hälsn!
Ah sommar, bästa årstiden :) (efter våren förstås)

Många härliga bilder från storstan, riktigt kul att få se :). Man njuter!
Cool skäggig polis där på segway eller vad det nu är hehe
Svar från ehrsa 2021-01-09 17:28
Hej! Visst är sommaren fin! Men jag är glad att vi har våra årstider också, men lite orolig för att det nu för tiden aldrig är nån rejäl vinter, det är mer som att det tillfälligt kan komma lite snö och en del kyla, sen är allt borta igen på nån vecka.. då menar jag här i södra Sverige dit jag också räknar Stockholm. Det sagt utan att veta hur resten av den här vintern blir.. men håller lite tummar för att det kan få bli lite vinter en period! Ja, lite trevligt med sommarbilder så här, nu när det oftast är så grått.. och ja, det finns några 'segway' poliser synliga ibland här, oftast kring Gamla Stan och citykvarteren, dom är smidiga att ta sig runt med bland folk och är inte så lätta att springa ifrån för ev. kriminella odågor.. Tack! Joakim.
Hälsn!
Fina sommarbilder som är sköna att titta på dessa gråa dagar.
Svar från ehrsa 2021-01-09 22:04
Hej! Ja, det kändes som det kan behövas lite sköna sommarbilder nu som kontrast till vinterns gråa känsla som vi levt så länge med nu.. men om bara nån dryg månad framåt så är jag säker på att vi kan känna att solen börjar värma ordentligt, och därmed så 'bränns' nog mycket av det gråa också bort på dagarna! Tack! Bengt.
Hälsn!
Ser härligt ut med lätt klädsel och lagom folkliv..Dock stannade jag till vid "Nr 10 B " lite extra..
spännande bild i kul vinkel..Nyfiken på tankegången här..
Mvh/Gunte..
Härligt med lite sommarbilder, gården under din balkong ser verkligen trevlig och inbjudande ut. Grilldoft är sommardoft. Bilden på killen med HD är bara att skaka på huvudet åt, inga skyddskläder och diminutiv hjälm, han tänker sig nog tuff och att folk ska se och beundra honom, men så är det ju inte.