Att spegla det jag gillar.

Höken..

Och det är en Duvhök som jag menar. Jag fick en fin närkontakt med den idag söndag. Platsen är Tantolunden som återigen bjuder på fina överraskningar! Det finns en Duvhök (minst en) här i omgivningarna och den gör sina dagliga räder här, jag ser den med viss oregelbundenhet när den kommer och skrämmer de Duvflockar som finns i omgivningarna här, plus Kråkor och Skator bl.a. Det är väl drygt en månad sedan jag såg den, när den hade tagit en Skata. Duvflockarna kan jag ibland se hur den skrämmer upp även från lägenheten t.o.m. Det som skiljde dagens möte mot andra var att jag fick se den under så lång tid som c:a 45 minuter, både flygandes och sittandes i olika träd, ofta då mobbad av lundens Spillkråkor. Fick även höra dess läte ett flertal gånger, vilket i sin tur gjorde att jag återfann den, när den plötsligt flugit iväg och bytt träd.

Duvhöken i Tantolunden idag..

Ständigt mobbad.. idag mest av Spillkråkor.

Tack för mig!

Inlagt 2014-12-14 22:55 | Läst 2085 ggr. | Permalink
Oj vilka fina bilder Jan. Speciellt två, tre och fyra, riktigt snyggt med trädet där också. Spännande fågel och kul att mötet varade 45 minuter också.
Svar från ehrsa 2014-12-14 23:32
Gokväll! Ingemar. Ja, det var ett fantastiskt möte, återigen.. Duvhöken den ser jag normalt bara som en snabb skugga som drar förbi, och man hinner liksom inte fota den! Därför kändes det väldigt ovanligt men kul att kunna få se den så pass länge som jag fick göra idag. Den kanske också har blivit "urbaniserad" som alla Steglitser, och Domherrar och de andra normalt lite ovanliga arterna.. det kanske har blivit en filial till Skansen här.. :-) Tack! Ingemar.
Mvh!
Oj, så spännande! och fina bilder fick du. Inte minst med den jagande nötskrikan... Häftigt!
Med vänlig hälsning
Eva
Svar från ehrsa 2014-12-14 23:36
Hej! Ja, det var en ovanlig och fantastisk upplevelse att få se den så pass bra idag. Det är nått speciellt med att få se rovfåglar på nära håll, oftast så är ju dom fåglarna lite extra skygga. Och Nötskrikan är ju en riktig tuffing, den skulle lätt ha kunnat bli ett lagom byte för en Duvhök.. Tack! Eva
Mvh!
Vilken upplevelse!! En vacker syn, fina bilder, jag kan bara tänka mig hur go känslan var! Mvh.
Svar från ehrsa 2014-12-15 12:37
Hej! Det kändes väldigt bra, absolut! Det är så sällan man bjuds på en sån här förevisning, och det är inte alltid man hinner göra rätt med kameran heller, men igår blev jag väldigt nöjd! Tack! Camilla.
Mvh!
Hej Jan,
vilken bildserie du fick ! Synd att vi missade den duvhöken, inte ofta man får se den så länge och ihop med en tuff nötskrika dessutom. Fina bilder och roligt att få ta del av dem.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2014-12-15 12:42
Hej! Ja, igår hade jag en himla tur! Det är så sällan man bjuds på detta, så när ett sånt tillfälle kommer så känns det mycket bra! Minns din fina bild på Duvhök vid Råstasjön tidigare, den var ju fantastisk! Så har jag aldrig lyckats ta en bild på en rovfågel.. så gårdagen blev mycket bra! Och det är ju så mycket slump i det här med att fota fåglar, man vet aldrig vad som "bjuds" när man går upp här i Tantolunden (eller någon annanstans), men det är ju tjusningen också! Tack! Lena
Mvh!
Vilket spännande och långt möte med Duvhöken och en synnerligen djärv Nötskrika också. Jättefin bildserie på äventyret och 4,6 och 9 är mina favoriter!

Hälsningar/Kirsten
Svar från ehrsa 2014-12-15 12:47
Hej! Det blev verkligen en annorlunda upplevelse, det är så sällan man får längre möten med en rovfågel, det är något speciellt med sådana! En Duvhök upplever man som en väldigt kraftfull fågel dessutom. Jag blev förvånad att Nötskrikorna vågade vara så pass nära Duvhöken, men antagligen har dom bra koll på sin egen flygskicklighet bland grenarna, förhoppningsvis.. Tack! Kirsten
Mvh!
Många fina bilder på duvhöken. Riktigt trevligt att få se den.
Får ibland besök av duvhök och sparvhök här på tomten och det hörs verkligen då de är här. Inte så mycket från höken som från de andra fåglarna som unisont gör sitt bästa för att jaga bort den.
Svar från ehrsa 2014-12-15 12:52
Hej! Det var just skränande Kråkor som gjorde mig uppmärksam på att det var nått speciellt på gång, och då var det Duvhöken som kom flygande och landade i en björk nära mig. När den väl landat så struntade sedan Kråkorna i den, istället så blev det Nötskrikorna som fortsatte mobbandet av den. Ja, här passerar också Sparvhök med jämna mellanrum, men den har jag ännu inte fått nån riktigt bra bild på.. men det kanske kommer? Tack! Margareta
Mvh!
Vilka fina bilder, mitt i stan. Jag ser inte så många fina fåglar på landet, men det visar bara att när man inte är van, vet vad och var jag ska se så ser jag inte. Gillar bilderna/Björn T
Svar från ehrsa 2014-12-15 18:29
Hej! Ditt resonemang stämmer nog fullt ut, tror jag! Tror också att t.ex. Tantolunden blir ett ställe som liksom "koncentrerar" fåglarna här, som en liten oas både för människor och fåglar. Födotillgången är nog rätt så god, här finns en hel del fröer bär och frukter från alla odlingar bland kolonilotterna här. Kommer det småfåglar hit, så lockar det i sin tur rovfåglarna också.. trevligt är det i alla fall! Tack! Björn
Mvh!
Grattis till ett fint möte med duvhöken!

Det är en redig "biff", kan säga att det är en ung duvhök.

Alltså född under sommaren 2014, man ser det bl.a. på den

streckade bröstet, buken.

Daniel
Svar från ehrsa 2014-12-15 18:31
Hej! Ja, visst är det väl så! Senare så får dom väl ett mer tvärrandigt mönster, men jag vet inte hur gammal fågeln behöver vara då..? Tack! Daniel.
Mvh!
Vilka vackra duvhökbilder det är alltid roligt att se bilder på rovfågel Ha en skön kväll : ) // Gert
Svar från ehrsa 2014-12-15 22:06
Hej! Ja, igår hade jag tur.. den saken är klar! Mycket "slump" i det hela, och kameran levererade som jag ville! Kanske mer än jag förväntat mig dessutom.. Tack! Gert, ha det så bra själv!
Mvh!