Att spegla det jag gillar.

Halsduk eller inte..

Det är frågan? Själv kör jag utan, i alla fall den här milda vintern! Men halsdukarna tycker jag har ökat både i omfång och användning de senaste åren, redan nu ser man exempel på att kanske ett snubblande på en halsduk snart är nära.. Det har blivit en vacker accessoar bland dom modemedvetna helt enkelt.. Foton tagna i Stockholm idag i fint men ändå lite kyligt väder, om det inte var lä..

Diskret variant..

Visst, det är ju ändå februari.. kanske lite överdrivet ändå.. han kunde ju ha haft en halsduk i alla fall!

Elegant och moderiktigt..

Utbredd..

Nästan som en kofta..

lite återhållsam..

Svulstig..

Lång..

Ser kallare ut än vad det var idag..

Stilrent..

Tack för mig!

Inlagt 2020-02-19 22:45 | Läst 2006 ggr. | Permalink
Hej Jan - det er et fint sammensat tema i dette blogindlæg. Jeg går heller ikke med halstørklæde, jeg slår kraven op om ørerne i stedet.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
PS: Jeg så også manden med den nøgne overkrop på Bengt H. s blog.
Svar från ehrsa 2020-02-20 11:10
Hej! Ja, i vinter har jag nog bara använt halsduk 10 gånger högst, och det var nog innan årsskiftet.. Jag använder ofta en fleecetröja med hög krage det brukar räcka! Men blir det -5°/-10° då tar jag alltid en 'halstørklæde', kanske en extra tjock dessutom.. Bengt H. är alltid snabbare att fota människor som 'sticker ut', som mannen utan kläder på överkroppen.. det får man leva med! :-) Tack! Erik.
Hilsen!
Hej Janne. Där dök han upp igen på sin cykel.
han borde ha en stor halsduk. Fina halduksbilder.
ha det bra.
/ Bengt H.
Svar från ehrsa 2020-02-20 11:14
Hej! Ja, vilken 'snubbe'.. cykla i februari utan kläder på överkroppen.. känns som man får många frågor i huvet! En halsduk runt den halsen hade sett bra ut i sammanhanget här.. Undrar om han fortsätter så där? Vi får hålla span.. Tack! Bengt.
Hälsn!
Mia 2020-02-20 13:07
Cyklisten bor i Gamla stan så ni lär nog se honom fler gånger!
/Corren
Svar från ehrsa 2020-02-23 17:24
Mia, Tack för info! Då får man hålla utkik lite extra i området där.. man undrar ju om beteendet med bar överkropp den här årstiden.. Du får gärna informera om du vet nån orsak, man blir ju nyfiken..
Hälsn!
Det är som du säger många som använder halsduken som accessoar, mer för att synas, men det är ju i Stockholm så man är ju inte förvånad :). Själv har jag halsduk från höst till vår, men det är en liten tunn under jackan som inte syns utifrån, tycker det känns bart vid halsen annars. Han utan halsduk såg jag nyligen i en annan blogg, men det är väl många gatufotografer som får träff på honom. Det är kanske det han vill också att synas. Fina bilder med snygg bokeh, kanske ör det nu FF igen
Svar från ehrsa 2020-02-20 11:31
Hej! Visst har det blivit en accessoar det här med en stor och vacker halsduk! Tycker själv att det ofta är vackert! Och här är det ju mestadels lediga människor en solig onsdag i Stockholm, då klär man gärna upp sig lite extra är känslan.. Men det jag tycker mig märkt de senast två åren kanske, är att halsdukarna har blivit extra 'voluminösa' jämfört med tidigare! De är nästan det första man ser hos människor man möter.. Jag skulle behöva en lite tunnare halsduk ibland, får nog kolla efter en sån! Den tunnaste jag har nu, kan jag ta på mig om det är ner mot -5° och kallare, annars räcker det med en hög krage på den fleecetröja jag brukar använda.. Det stämmer här är det D750 + 50 mm f/1,4 en mycket bra kombo för att fota på stan, dessutom är det ett synnerligen lätt objektiv trots bländaröppningen! D750 är en riktigt bra kamera att fota på stan med, ihop med den trådlösa fjärrutlösaren, dom tappar aldrig kontakten! Batteriet i fjärrutlösaren räcker 2-3 år.. Z50 tappar ibland Bluetooth kontakten med fjärrutlösaren, vilket man inte alltid märker förrän det är för sent (missad bild), i den fjärrutlösaren så räcker batteriet (samma 3V knappcell som till D750:s fjärrutlösare) under kanske 3 eftermiddagar (med kanske 150 bilder) sen är batteriet slut.. D750 med sin fjärrutlösare är en arbetshäst, men väger något lite mer! Och det ÄR mer 'power' i RAW-filerna från den jämfört med Z50:s RAW-filer, det är nog det ökade 'dynamiska omfånget' som man märker där, vid redigeringen! Cyklisten utan kläder på överkroppen här visade Bengt H. nyss i sin blogg.. Bengt har örnblick för sånt och är snabbare med blogg än jag oftast är.. den här bloggen är ett undantag! Troligen kommer man se den här udda personen fler gånger framöver, om han inte får lunginflammation.. Tack! Peter.
Hälsn!
Ännu en klockren exhibitionist och nästan alla är rejält tatuerade.
Ont om halsdukar är det gott om ;)


/Stephan
Svar från ehrsa 2020-02-20 17:08
Hej! Ja, jag tror det finns en hel del exhibitionister i Stockholm.. med eller utan halsduk, så som här.. utan det mesta ser det ut som! Tack! Stephan.
Hälsn!
Kul serie och även katten bland hermelinerna som sticker ut..Har halsduk ibland, snusnäsduk eller löskrage på mc tiden och multiscarf vid naturutflykterna.
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från ehrsa 2020-02-20 17:17
Hej! Ja, man får vara 'skottberedd' på det mesta här i stan.. Hur kan man få för sig att det är bra att cykla med bar överkropp i februari..? Det är inte bara växtligheten som blivit lurad denna milda vinter.. Hade han haft en halsduk så kanske det hade varit ok.. :-) Själv så blir det oftast kragen på min fleecetröja som jag använder, det brukar räcka ner till -5°, under det får det nog bli en halsduk.. Och det känns som dom har blivit betydligt större de senaste åren, men det är också rätt snyggt! Tack! Gunte.
Hälsn!
Roligt o sevärt! Hälsn, LO
Svar från ehrsa 2020-02-21 11:15
Hej! LO. Tack så mycket! Motiven finns ju alltid där.. :-) ja du vet..
Hälsn!
Cykelmannen är tokig!

Bra dokumenterat hehe alltihop ;)
Svar från ehrsa 2020-02-23 17:16
Hej! Kanske nån 'lös' skruv behöver dras åt lite där.. :-) Bengt H. har också honom på bild i en blogg, så det här verkar vara det normala.. själv hade jag överlevt i kanske 3,5 minut i bästa fall.. Han hade varit ännu 'coolare' om han ändå hade haft en halsduk! Tack! Joakim.
Hälsn!