Att spegla det jag gillar.

Gick lite på stan..

Hade ett ärende på Kungsholmen idag, så det blev lite promenerande vidare mot Fridhemsplan och sedan Fleminggatan ner till Vasagatan. Vid Centralen blev det T-bana hem från T-Centralen, har ett knä som krånglar lite, hade annars tänkt mig en promenad hela vägen hem..

Här är lite "ströbilder" från min tur idag..

Buss 4 mot Fridhemsplan..

Det gamla Posthuset vid Sysslomansgatan på Kungsholmen, okänt om det används för post idag.. jag tror inte det! Säkert K-märkt..

Fint med ett konkavt hörn på fastigheten.. 

St. Eriksgatan, innan Hantverkargatan.

Gammal kemtvätt, med gammal skyltning..

Nu börjar även gamla pärlor röra på sig..

Utsikt från Gyllene Måsen på St. Eriksgatan..

Vissa har lite udda jobb..

Grrr...

Det går att bygga snygga moderna hus också.. här med ett konvext hörn..

Ligger på Fleminggatan.

Vasagatan

Det gamla vackra Centralposthuset på Vasagatan. Där finns dock ingen Post numera..

Här mittemot Centralen byggs nytt.. återigen ett hotell, med många fler våningar än det förra..

Mot Hornstull..

Via Slussen..

Tack för mig!

Inlagt 2015-03-07 23:47 | Läst 1900 ggr. | Permalink
Konvext och konkavt, nästan så man blir konfys:) Många fina bilder idag Jan. Speciellt med storstad, där finns allt. Inte så mycket vårtecken idag ser jag, men det är det inte hemma hos mig heller. Mulet och blåsigt, men dock behaglig temp.
Svar från ehrsa 2015-03-08 09:52
Hej! Det är alltid trevligt att röra sig på stan även för mig som stadsbo, och det blev lite andra stråk än där jag brukar gå, det är bra! Det finns mycket fint att fota dessutom.. Nu är det sol och nästan +13° i skuggan ser jag.. måste nog gå upp i lunden straxt.. :-) Tack! Ingemar
Hälsn!
Många fina fasader. Jag promenerade från stationen till Fotografiska och åter igår, längs lite olika vägar, men jag ser inte fasaderna som motiv på det sätt som du gör och även många andra. Jag tar en och annan fasadbild ibland men den går oftast i papperskorgen. Jag har några från gamla stan som jag ska gå igenom men de är nog mest "turistbilder".
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2015-03-08 11:05
Hej! Lena. Ofta är det så som du beskriver, när man går i stan. Man rör sig från A till B, till eller från något, och där emellan så hinner man ofta inte se så mycket.. Eftersom jag "flanerar" så mycket i stan, ofta utan något speciellt mål dessutom så har jag lärt mig att mer och mer lyfta lite på blicken, och slås då mer och mer av Stockholms vackra arkitektur också! Det finns verkligen mycket vackert att upptäcka, men man måste ha tid, och röra sig makligt.. :-) Tack!
Hälsn!
Affe.R 2015-03-08 12:15
Det finns otroligt fina fasader o byggnader i Stockholm bara man som du säger Jan lyfter på blicken
En trevlig runda på stan som jag fick följa med på.
Undrar hur rummen ser ut innuti det konkava och även de konvexa hörnen. Svängda tavlor där eller så passar de nya TV-skärmarna där.
Svar från ehrsa 2015-03-08 17:36
Hej! Margareta. Bra tanke där, hur möblerar man..? Ja, de svängda TV-skärmarna borde nog fungera förträffligt! :-) Tack!
Hälsn!
Fina bilder och alla med härliga färger! Favvon idag blir Mac Donalds-clownen!
Ha en skön dag!
Svar från ehrsa 2015-03-08 17:40
Hej! Tyckte synd om clownen, han såg inte så road ut.. Tack! Heléne.
Hälsn!