Att spegla det jag gillar.

Ejder i skärgården..

När jag åkte till Sandhamn för en vecka sedan, så såg jag också förutom mycket annat fint även skapligt med Ejder! Tydligen så har annars just Ejdern problem där det antyds att det kan bero på brist på vitamin B. Kanske det är övergödningen som är orsak till detta..? I alla fall så såg jag väldigt mycket Ejder, eller i alla fall så mycket som jag kommer ihåg att det brukar vara här ute, även för några årtionden sen. Men det kanske bara är en massa äldre Ejder som jag ser, det kanske inte finns så mycket yngre som det borde göra.. jag vet inte?

Här är i alla fall en del Ejderbilder, de flesta tagna från Waxholmsbolagets båt på väg till Sandhamn från Stavsnäs.

Här syns även några Alfåglar i förgrunden..

Tack för mig!

Inlagt 2016-04-17 22:43 | Läst 3043 ggr. | Permalink
Ejder, det är våren.
Svar från ehrsa 2016-04-18 20:05
Hej! Ja, har man varit mycket i skärgården så är det absolut så, kan bara hålla med..! Tack! Gunnar.
Hälsn!
Kul med så mycket ejder. Vi brukar se dem på västkusten.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2016-04-18 20:08
Hej! Ja, det kändes bra att jag såg så pass mycket Ejder! Det varnas annars att något verkar ha hänt med dom, hoppas att det inte är så och att dom kan komma igen, om det nu finns en problematik.. En väldigt vacker sjöfågel, och lätet är fantastiskt att få höra på våren! Tack! Lena.
Hälsn!
Härliga bilder från skärgården och de fina fåglarna!
Svar från ehrsa 2016-04-18 22:14
Hej! Tack! Dan. Ejder är en speciell fågel tycker jag, den känns så enormt förknippad med 'riktig' skärgård, så som ingen annan fågel egentligen gör..
Hälsn!
Brukar vara många vid havet Österlen visst är det så hanarna samlas försvinner tidigt.
Mysigt få se.
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2016-04-19 21:17
Hej! Kan tänka mig att det finns mycket Ejder även vid Österlen! I Stockholms skärgård så brukar dom hålla på med 'parbildning' en tid nu, men så fort det är klart så drar hannarna ut på öppet vatten utanför dom yttre öarna, och där kan dom ligga väldigt länge och byter/ruggar sina fjädrar. Man kan ibland se väldigt mycket gamla fjädrar som ligger och flyter på ytan där ute, eller som även flutit iland och ligger i strandlinjen.. I alla fall en väldigt fin sjöfågel, med ett härligt läte! Tack! Gun-Inger.
Hälsn!
Gun-Inger Arvidsson 2016-04-19 22:25
Visst är de mysiga med sitt sätt att leva.........
Gia