Att spegla det jag gillar.

Efter ett bad..

***

En Blåmes i mitt närområde (Tantolunden, Södermalm) som just badat, och det är inte bara att låta fjädrarna torka i vårsolen, det inbegriper också en viss 'stretch' av varje fjäder tycks det..

Fotat med Z50 + Nikon F 300 mm. PF = 450 mm.     Tack för mig!

Inlagt 2023-04-19 13:35 | Läst 504 ggr. | Permalink
Trevligt serie! Den ser väldigt kul ut på första. Nu är det bara lite mer grönska som fattas oss och en smula mer värme också ;)

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2023-04-20 11:15
Hej! Visst är fåglar lite 'roliga' ibland, man får den känslan när dom badar och även efteråt som här.. själva badet missade jag dock, tyvärr! Den här veckan har varit riktigt bra vädermässigt, och ett par dagar till, sen kan nog allt hända.. Tack! Johnny.
Hälsn!
Där du! En alldeles utsökt serie bilder på blåmesen mitt i vardagssysslorna :)
Kanonfint Jan!
Svar från ehrsa 2023-04-20 11:18
Hej! Ja, missade själva badet, men den här blåa mesen var ju kul även i 'torkprocessen'.. Tack! Joakim.
Hälsn!
Hej Jan.
Hvilken herlig serie med stort humor - gillas mycket.
Medmange venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2023-04-20 11:20
Hej! Ja, fåglar beter sig ofta underhållande, det uppskattar man som hobbyfotograf.. Det händer alltid något där det finns fåglar är känslan! Tack! Erik.
Hilsen!
Härlig bildserie och det är väl likt som att tvätta en dunjacka den går inte att använda omgående, och jag torkar min i torktumlaren ibland med tennisbollar men mesen får vara sin egen torktumlare och det ser ju ut att gå bra, mycket påpassligt fotat.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2023-04-20 11:25
Hej! Bra liknelse där med en 'dunjacka'! Den såg torr ut efter c:a 10 min. Solen sken och det fanns lite vind dessutom som hjälpte till.. Tack! Stig. Ha det så bra nu i vårtiderna!
Hälsn!
😊, mycket jobb att snygga till sig efter badet. Fin serie
Svar från ehrsa 2023-04-20 11:27
Hej! Ja Blåmesen såg ut att ge kroppen en rejäl översyn här, det såg i alla fall bra ut efteråt! Tack! Peter.
Hälsn!
En hel del bestyr efter badet men så blev den ju fin till slut och extra galant när den torkat helt. Puffbilden är nog den som är finast och den visar ju även vad den gör. Gillar den typen av bilder.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2023-04-20 11:32
Hej! Ja, det såg ut som blåmesen var noggrann efter sitt bad här.. hade hoppats på att den skulle bada mer, men jag såg den bara flyga upp från badet, när den tydligen var färdig med det.. men den var ju kul även efteråt som här! Säkert njutbart med ett bad så här även för en liten Blåmes.. Tack! Lena.
Hälsn!
Det gäller att hålla ordning på fjäderdräkten, den (bla) avgör om man överlever eller inte. Ser onekligen lite tilltufsad ut på första bilden. Härlig serie! Hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2023-04-20 11:35
Hej! Visst är det så.. gäller att ha ordning på kroppen på alla sätt! Det roliga med fåglar som badar eller badat är att det är rätt så tydligt att det finns en hel del njutning i det hela också, dom utstrålar 'busighet'.. Tack! Björn.
Hälsn!
Men så söt den var där på första bilden.
Det är inte så lätt alla gånger när man inte har någon handduk.
Ing-Marie
Svar från ehrsa 2023-04-21 11:27
Hej! Visst är den söt.. Känns som badande fåglar har kul dessutom, i alla fall så är det lätt att tolka in detta! Här missade jag själva badet, men hoppades på att den skulle flyga ner till fågelbadet igen.. men så blev det inte, den var färdigbadad.. Fast ändå trevlig och lite kul att fota även i sin 'torkprocess' som här, det tog kanske 10 min... Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Mycket läcker serie. Sprider glädje :-)
Hälsningar Halina
Svar från ehrsa 2023-04-21 11:32
Hej! Badande fåglar är 'glädjespridare', även om jag här lyckades missa själva badet.. Trodde att den skulle flyga ner till badet igen men så blev det inte, och själva 'torkproceduren' var ju ändå rätt kul att fota den också! Den bjöd på sig bra här, det gillar man! Tack! Halina.
Hälsn!
Hehe..dom ser för kul ut när dom är nybadade..men lite fjädervård, stretching och soltork, sen är livet normalt igen...Igår så körde jag vattenspridaren några minuter, en Koltrast passade på att ta ett dopp i fågelbadet och med jämna intervaller kom duschen förbi, verkade som den gillade det. Ska vara beredd med kamera nästa gång :)
HaD/Gunte..
Svar från ehrsa 2023-04-23 11:35
Hej! Det känns lite som just badande och lite 'fjädervård' efteråt, kanske är ett av få tillfällen som en fågel tillåter sig att njuta lite extra av tillvaron.. Annars är det väl mest en jakt på föda, eller att själv bli jagad! Din Koltrast är nog ett bra exempel på att fåglar också kan njuta av livet.. Härligt! Ja, en duschande Koltrast kanske i lite mörkt motljus borde bli hur fint som helst! Ser fram mot den bilden.. 🚿 Tack! Gunte. Hälsn!
En söt serie där det blir ordning på fjädrarna i solen till sist! Blåmesen är alltid söt och sevärd.
Svar från ehrsa 2023-04-24 11:02
Hej! Ja, nybadade fåglar blir ofta lite 'sötchock' över det hela! Lätt att gilla alla fåglar som badar/badat, dom är roliga att spana på också.. Tack! Stefan.
Hälsn!