Det ena leder till det andra..
För en god måltid kan det behövas en del ingredienser och inspiration, och inspiration det kan man ibland få av andras bloggar, men också av en eftermiddag i 'riktig' skog där huvudingrediensen plockades. Första inspirationen var nog Peter Dahléns blogg, ses Här! Mer inspiration och 'huvudingrediensen' plockades i miljön där kommande bilder fotades häromdagen.. Platsen var naturreservatet och sjön Stora Envättern någon enstaka mil söder om Nykvarn i Sörmland, en plats jag med viss oregelbundenhet återkommer till så ofta som jag har möjlighet.. Fotat med 80-400 mm.
Dagens mål och likaså huvudingrediens..
Miljön där inspiration och 'skogens känsla' intogs..
Och här stod den.. en riktigt fin Karl Johan och det räckte att plocka bara en.. men sanningen är att jag såg ingen mer..
Lättrensad.. inga maskar bara naturliga håligheter!
Men jag ska erkänna att jag tycker att Kantareller ändå är lite godare.. Tack för mig!
Hälsn!
Hälsn!
Hälsn!
Hälsn!
Jag älskar gula kantareller, men när jag kände doften av karljohan i stekpannan i måndags vete tusan vilken som egentligen är godast. Nästa gång du hittar en fin karljohan, testa att göra en risotto och tillsätta den smörstekta svampen på slutet.
Hälsningar Lena
Hälsn!
Hälsn!
Nu är det en underbar tid att gå i skog och mark. Det blev både lite lingon och svamp när vi var i Dalarna. En hel del Karljohan som jag faktiskt föredrar framför kantareller.
Men jag gillar inte "svampkonsistensen" utan jag skär den jättesmått, tunt och nästan knapersteker den, då tycker jag att den är som godast. Strör den över maten eller bara glufsar i mig den "rent". Så gott !
Men jag är petig, skär bort varenda litet hål, utifall att :-)
ing-marie
Hälsn!
Hälsn!
Med vänlig hälsn/Gunte..
Hälsn!