Att spegla det jag gillar.

Både stort, och inte så väldigt stort..

i lunden idag.. Och då är det min kära Tantolunden som drar ut mig på förmiddagarna, speciellt när man efter nattens regn möts av blå himmel så som idag! Det tackar man stort för! Började promenaden på den lite halvt skuggade norrsidan av berget, det brukar ge ett fint motljus nu när solen står så lågt, som här:

Någon hade lite Julfirande bland kolonilotterna där..

Det finns en del fina Lönnar här som möts av den lågt stående solen, som ger ett fint ljus.. som om den sträcker lite på sina armar, när solen börjar värma lite..

Andra spretar lite på sina fingrar..

I närheten så åt Björktrastarna från trädens skafferi, okänt vad detta är för bär..?

Och straxt intill så ses dom.. lundens Steglitser!

Andra satt och njöt av solen..

Sedan kom den "stora".. En gammal Havsörn skruvade sig förbi på stela vingar österut..

Och där drog den bort mot Medborgarplatsen.. vad ska den göra där..?

I detta träd med sina bär fanns både Steglits.. 

och Koltrast..

Uppe vid toppen på Tantoberget gled en Sparvhök förbi åt NV..

På den södra sidan så var det mest Nötskrikorna som visade upp sig..

Idag blommade också Hasseln här..

Tack för mig!

Inlagt 2014-12-08 23:38 | Läst 1196 ggr. | Permalink
Jodu, Tantolunden förefaller verkligen vara ett perfekt andningshål.
Svar från ehrsa 2014-12-09 11:55
Hej! Tantolunden överraskar mig mest hela tiden känns det som.. Nu väntar jag bara på min önskade Fjälluggla.. :-) Tack! Ingemar
Mvh!
Häftigt med en havsörn i stan!
Hen skulle nog till Mariatorget för att köpa örngott. :)
-affe
Svar från ehrsa 2014-12-09 11:57
Ha ha, den var bra! Ja, det känns mäktigt att få se örnar innanför tullarna t.o.m. Men det är också den här årstiden som man har chans till denna fina upplevelse. Tack! Alf.
Mvh!
Vilket fågelliv du har på dina promenader! Helt otroligt och med en havsörn som pricken over I.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2014-12-09 12:00
Hej! Ja, jag blir själv överraskad, men det känns också som fåglarna visar sig lite mer när det är sol och blå himmel, verkar lite som om dom också njuter mer av dessa sällsynta dagar! Tack! Lena.
Mvh!
Oh, vad mycket roliga fåglar du fångat. Björktrastarna må ha sitt rykte, men jag tycker dom är så vackra tillsammans med lite röda bär.
inng-marie
Svar från ehrsa 2014-12-09 12:04
Ja, jag hade tur, får känslan av att jag ser mer fågel under de fina dagarna den här årstiden! Det är liksom mer rörelse hos fåglarna, tror dom också njuter mer just de dagarna! Jag tycker också Björktrastarna är väldigt vackra, dom är nog lite underskattade. De är ju också väldigt orädda för oss människor, det är också trevligt.. Tack! Ing-Marie.
Mvh!
Man kan inte tro att det området ligger inom tullarna! Mycket fina bilder blev det!
Svar från ehrsa 2014-12-09 12:12
Hej! Dan. Håller med dig, jag blir själv överraskad av att det finns så mycket liv "bara" i en park innanför tullarna.. Tror att det blir som nått slags "koncentrat" just här i Tantolunden, det finns också en hel del föda i form av mångfald av växter som alla kolonilotter med sina odlingar utgör. Heder åt dessa "kolonisatörer"..! Dessutom hänger Tantolunden nästan ihop med Årsta Holmar och vidare bort via Årstaskogen och ännu lite längre bort till Årstafältet, endast avskuret av Årstavikens vatten, då blir det ett ganska stort område ändå. Kanske även Långholmen kan räknas in i det hela, där är ju också en hel del grönska. Tack! Dan
Mvh!
Verkar vara fågelrika trakter där i Tanto. Många riktigt fina bilder och favoriterna blir björktrastarna med sina bär.
Svar från ehrsa 2014-12-09 12:20
Hej! Margareta. Ja, jag kan bara hålla med! Känns som det varit lite extremt mycket nu under senhösten, speciellt under fina dagar då har jag märkt. Det kanske alltid har varit så här, men jag har bara "specialbevakat" det här området under ett år, sen jag skaffade min fina kamera, så jag har ingen längre tid av erfarenhet av Tantolunden, men har blivit väldigt positivt överraskad hittills! Det är ändå inte stort det här området, om jag går riktigt sakta och stannar till ofta så kan det ändå ta en till två timmar att "slingra" mig runt det hela. Tack! Margareta.
Mvh!