Att spegla det jag gillar.

Även lördagen inbjöd till en fin promenad..

Och då blev det en promenad via Slussen, Skeppsbron, Blasieholmen till Skeppsholmen och Kastellholmen, med ett fikastopp på Moderna Museet.. så klart. Den här dagen bjöd till och med på lite sol och torr väderlek, även om det motsatta kom senare under kvällen..

Idag blev det vidvinkelzoomen som åkte på kameran, för vill man ta en del "ej störande" bilder på folk så funkar det objektivet klart bäst!

Något som alltid slår mig när jag går mina promenader på stan, är hur mycket fler kvinnor än män som alltid rör sig på gatorna! En rent subjektiv bedömning är att det alltid är minst 2/3 delar kvinnor som man ser. Eftersom kvinnor dessutom kan och vågar sticka ut lite mer (i vacker klädsel) så blir det oftast dom som jag fotograferar på våra gator, men det är bara trevligt..

En hel del bilder från min lördagspromenad kommer här:

Undrar alltid vad alla tittar på i sina mobiler, här mittemot Bysis.

Hornsgatan

En fin gammal Triumph sågs svänga in mot Mariatorget

Hornsgatspuckeln

Trångt vid Slussen hörnet Hornsgatan/Götgatan, här ska både cyklister och gångtrafikanter samsas, vilket är svårt på vardagar i rusningstrafiken..

Cyklisterna har dock fått en nybyggd ramp inför ombyggnaden av Slussen, som nu med ny majoritet i Stadshuset lär ska utredas igen.. Suck!

Och plötsligt kom ett par gubbs..

Vissa har en fin takterrass, med utsikt ut mot vattnet bakom mig..

Maktens boningar.. Kungliga slottet, Riksdagen, och UD, kanske Operan till höger också har lite makt..?

Fint hotell..

Som tydligen också har detta fik, som var stängt..

Här spelades det in film, stjärnan var den lilla gossen med röd mössa!

Ute på Skeppsholmen kom solen fram och det blev riktigt skönt en liten stund!

Passade på att försöka ta en lite "höstlig" vy av denna vackra del av staden.. 

När det är lågvatten så kommer en del av Stockholms historia fram.. Som här, det är ett troligt Holländskt skepp som sänktes för längesedan för att ingå i en del av en bro över till Skeppsholmen, från Kastellholmen. Även vid Skeppsholmssidan ser man detaljer från äldre skepp vid extra lågt vatten, detaljer som antagligen också ingick i den brokonstruktionen.

En del vägrar fortfarande att släppa taget, trots att det blåser..

Shamrock.. heter detta fartyg. Ligger på Skeppsholmen.

Så blev det en fika på Moderna museet Här med sin stilfulla entré på nedre plan.

Fin fikaplats med maffig utsikt för de som har fönsterplats..

Och där i hissen så råkade det bli en liten "selfie"..

I torpedverkstaden är det tydligen fest på gång..

Twins..

Nu är det dags att lämna denna Kungliga plats..

Och de som gillar flugfiske försöker få det att nappa i Norrström i skymningen..

Sen kom de första regndropparna precis när jag kom hem.. Tack för mig! 

Inlagt 2014-10-19 13:10 | Läst 1086 ggr. | Permalink
Ser ju faktiskt ut som att du fick en hyggligt fin dag, både vad gäller väderleken och alla bilder. Hos mig är det bara grått och grått just nu. Håller med om att vidvinkel gör sig bra. Min bästa gissning är att de som pillar med sina mobiler antingen pysslar med sms, eller möjligen Facebook:) Härligt med en ordentlig promenad, som dessutom ger resultat.
Svar från ehrsa 2014-10-19 18:28
Hej! Ja, lördagen var riktigt fin, mätt då med "höstmått".. Men idag var det riktigt grått igen, fast ändå riktigt varmt, just nu +16°.. Ja, själv kan jag skicka nått enstaka SMS nån gång, men "Facebook" har jag aldrig brytt mig om, verkar mest stressande på de som är ute i den delen av cyberrymden..
Mvh!
Tänk att du lyckats fånga bilder på alla dessa människor och det var bara en som blängde i en telefon. Åtminstone kunde jag bara hitta en som var uppenbar. Annars brukar det vara någon på var och varannan bild som visas från gautlivet som innehåller telefonpillande. Härliga höstbilder och trevligt med löven som du hade med. Det blev en fin blandning från din promenade.
Svar från ehrsa 2014-10-20 11:50
Hej! Tack för din kommentar! Måste ha varit "turister" de flesta, som inte pillade på mobilerna.. kanske? Annars är det märkligt med detta pillande på mobiler, jag förstår det när man sitter på en trist T-bana eller buss, men annars..?
Mvh!